Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 19 van 19

Onderwerp: computer valt uit :S

  1. #1
    Vraag is opgelost
    als ik gewoon bezig ben op mijn computer dan heel soms valt die opeens uit en start die opnieuw op :S en ik doe niks :S

    hoe kan dat in godsnaam :S?

  2. #2
    Senior Member blaataap's avatar
    Geregistreerd
    1 februari 2003
    Locatie
    Elim
    Afstand tot server
    ±78 km
    Erg irritant. Wat heb je laatst voor software geinstalleerd? En hoor je misschien ook rare geluiden of iets dergelijks uit je kast komen? Of gaat het gewoon vanzelf :S? Hoe is het met andere apparaten?
    <!-- plaatje is niet zichtbaar, verwijderd-->

  3. #3
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Zou je het erg vinden om je besturingssysteem ook te vermelden?
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  4. #4
    Senior Member Anni's avatar
    Geregistreerd
    4 februari 2003
    Locatie
    Barger Oosterveen
    Ik heb ooit hetzelfde meeegemaakt en toen bleek mijn geheugen de boosdoener te zijn.
    Ik kreeg honderd goed bedoelde adviezen, processor wordt te warm, voeding is niet goed, printbreuk op je moerderbord etc. etc...
    Gelukkig is er bij mij in de buurt een computershop die mij spullen gaf om wat uit te proberen (niet goed geld terug).

  5. #5
    aha.....

    ok maare ik heb windows XP professional

    1800 amd xp
    512 mb intern
    64 mb videokaart

    onlangs wat games geinstalleerd verder niet...

    nee geen rare geluiden

    hij valt bats gewoon uit en dan start die opnieuw op :S

  6. #6
    temperature volgens sisoftware sandra

    hd 58 graden

    board 38 graden

    cpu 33 graden

    power 31 graden

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 mei 2002
    Locatie
    Schagen
    Afstand tot server
    ±130 km
    Welk moederbord heb je?
    Een vriend van me had hetzelfde probleem maar toen moest er een extra cooler geplaatst worden op het moederbord.
    Arjan de Jong

  8. #8
    Mega Senior seeburg100's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2002
    Locatie
    Rhoon
    Afstand tot server
    ±158 km
    om een foutmelding te krijgen waar ze hier iets meer mee kunnen zou je het volgende eens kunnen doen!
    mijn computer
    eigenschappen
    geavanseerd
    instellingen (onderste)
    vinkje uitzetten bij comp automatisch opstarten.
    pieter

  9. #9
    soltek VIA KT266/a,KT333 Chipset

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 mei 2002
    Locatie
    Schagen
    Afstand tot server
    ±130 km
    Dat is niet hetzelfde moederbord maar je kan misschien proberen de kloksnelheid lager te zetten in het bios. Ik weet niet of het werkt maar dat was bij een vriend van me wel een tijdelijke oplossing.
    Arjan de Jong

  11. #11
    nou niks heeft geholpen hij start nog soms plotseling opnieuw op...

  12. #12
    Mega Senior seeburg100's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2002
    Locatie
    Rhoon
    Afstand tot server
    ±158 km
    Geeft hij helemaal geen foutmelding?
    denk er aan dat je wel alle nieuwe update,s voor je hardware hebt! en je kan ook systeemherstel kunnen proberen!
    pieter

  13. #13
    Senior Member blaataap's avatar
    Geregistreerd
    1 februari 2003
    Locatie
    Elim
    Afstand tot server
    ±78 km
    Ja, sinds wanneer heb je dit probleem?
    <!-- plaatje is niet zichtbaar, verwijderd-->

  14. #14
    Senior Member PC-fre@k's avatar
    Geregistreerd
    19 oktober 2002
    Locatie
    Culemborg
    Afstand tot server
    ±79 km
    Geplaatst door tha mecca don
    aha.....

    ok maare ik heb windows XP professional

    1800 amd xp
    512 mb intern
    64 mb videokaart

    onlangs wat games geinstalleerd verder niet...

    nee geen rare geluiden

    hij valt bats gewoon uit en dan start die opnieuw op :S
    Als je XP Pro hebt moet je eens in het logboek kijken, daar staat precies welke software wanneer is vastgelopen (als het om software gaat)

    systeembeheer>logboeken>systeem

    heel handig vind ik...

    Maar als er daar niks raars in staat, dan denk ik toch dat het om hardware gaat. HIer kan alles mis zijn. Als er een defect apparaat in je pc zit kan die al af en toe de pc "resetten". CHaeck maar eens na ofdat alles goed vast zit enz. (als je wat ervaring hebt met pc's, laat het anders door iemand doen die wat ervaring heeft - denk ook aan statiche elektriciteit!)

    Succes!
    Groeten PC-fre@k

  15. #15
    Senior Member Proxy's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Leeuwarden
    Afstand tot server
    ±100 km
    Misschien trekt je voeding het niet.

  16. #16
    Senior Member The Sorcerer's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2001
    Locatie
    Dordrecht
    Afstand tot server
    ±135 km
    Elke reset wordt via je moederbord geregeld. (dus ook de onverwachtsen)

    Er zijn dus 3 mogelijkheden:
    Fout in je geheugen (waarschijnlijkheid 75%)
    Printbreuk, haarscheur in je moederbord (waarschijnlijkheid 70%)
    Problemen met je processor (waarschijnlijkheid 60%)

    Ik ben dit soort problemen heel erg vaak in de winkel tegengekomen, en bij alle problemen waren de drie bovenstaande de verreweg het meest voorkomend.
    Heel af en toe (zo'n 1 op de 20) was er wel eens een videokaart defect.

    Probeer eens met de bovenstaande gegevens verder te kijken. (leen eens een paar DIMM's, of koop ze onder voorbehoud)
    I am Sep The Sorcerer
    If you can't beat me, join me

  17. #17
    Senior Member PC-fre@k's avatar
    Geregistreerd
    19 oktober 2002
    Locatie
    Culemborg
    Afstand tot server
    ±79 km


    Elke reset wordt via je moederbord geregeld. (dus ook de onverwachtsen)
    Dat kan best zo zijn, maar de pc kan door alle hardware resetten. NIet dat ik uit theorie spreek, maar puur uit ervaring...

    Kapotte kabel (breuk)
    Overbelasting door snelheid van DVD/CD/CDRW/HDD
    Evt. defecte hardware die kortsluiting maakt
    Zelfs te veel stof in de Systeemkast of Voeding kan de pc al laten resetten...

    Oftewel nog heel veel andere dingen om naar te kijken...

    Succes...
    Groeten PC-fre@k

  18. #18
    bedankt voor jullie reacties maar....ik heb in mijn moederbord een jumpertje verplaatst....
    zodat die niet meer opnieuw kan opstarten...


    en dat werkt prima

  19. #19
    Senior Member PC-fre@k's avatar
    Geregistreerd
    19 oktober 2002
    Locatie
    Culemborg
    Afstand tot server
    ±79 km
    :S...

    Nu start hij helemaal niet meer op!?
    Hoe kan dat nou prima zijn...
    Groeten PC-fre@k

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen