Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 19 van 19

Onderwerp: Onbekende videokaart

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    Exclamation

    HELP,

    Ik heb een computer waar geen software bij zit. Ik heb windows opnieuw geinstalleerd, maar ik kan mijn videokaart niet detecteren. Hij geeft een standaard videokaart aan (vga) is er een manier om achter het merk te komen? het staat ook niet op de videokaart zelf.

    HELP ME

  2. #2
    Mega Senior harmen__666's avatar
    Geregistreerd
    31 juli 2002
    Locatie
    Utrecht
    Afstand tot server
    ±86 km
    probeer het is met dit proggie http://www.voodoofiles.com/8122

    aida32


    dit zoekt op wat er in de pc zit..........
    Laatst aangepast door harmen__666 : 28 februari 2003 om 13:33

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Op de videokaart zit een grote chip, kijk even wat daar op staat en vermeld dat hier even.

  4. #4

    re

    op de grootste chip staat:
    ATMEL AT27LV512A
    15PC
    9823

    het staat in deze volgorde.

    Hoop dat je hiermee wat kan.

    Alvast bedankt

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Dat is de BIOS-chip.

    De chip die ik bedoel is meestal vierkant.

  6. #6
    Mega Senior harmen__666's avatar
    Geregistreerd
    31 juli 2002
    Locatie
    Utrecht
    Afstand tot server
    ±86 km
    waar maak je dat uit op, Tiborv, als ik vragen mag

  7. #7
    Dat was de enige grote chip die er is, heb wel 4 dezelfde chips met iest erop namelijk het volgende


    SM03832 9NP6B-10
    9842-8J349

    HOOP DAT DIT HET IS.

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Dat het de BIOS chip is?

    Via google.com kom ik op http://www.gaw.ru/doc/Atmel/DOC0607.PDF en daarin staat dat het een EEPROM is, de chip voor een BIOS is een EEPROM, vandaar mijn conclusie.

  9. #9
    Mega Senior harmen__666's avatar
    Geregistreerd
    31 juli 2002
    Locatie
    Utrecht
    Afstand tot server
    ±86 km
    Ja precies, ik zat met ook al suf te zoeken op google.

    bedankt!

    nu nog driver vinden......

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Geplaatst door esperanzy
    Dat was de enige grote chip die er is, heb wel 4 dezelfde chips met iest erop namelijk het volgende

    SM03832 9NP6B-10
    9842-8J349.
    Gezien het feit dat het 4 gelijken zijn, ben ik bang dat dit het videogeheugen is.

    Kijk eens of er een chip tussenzit met de opdruk Cirrus Logic, SiS, ATI of S3.

    Zie ook voorbeeld, het is de middelste in dit geval..
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  vga.jpg‎
Bekeken: 49
Grootte:  18,7 KB  

  11. #11
    ER ZIET NIET ZO'N CHIP OP, OP DE PLAATS WAAR HIJ ZOU MOETEN ZITTEN ZIT EEN SOORT PROCESSOR ZONDER KOELING. IK HEB NIET ZO ERG VEEL VERSTAND VAN MAAR HET LIJKT MIJ EEN PROCESSOR.

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Schreeuwen wordt hier niet zo gewaardeerd.

    Een processor is ook een chip, die zoek ik dus.

  13. #13
    sorry voor het geschreeuw, maar dat komt omdat ik in een prog werk op me werk waar de capslock moet aanstaan vandaar.

    Dat een processor een chip is wist ik niet.

  14. #14
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Maar wat staat er nu op?

  15. #15
    hij is een beetje groen van kleur en er staat niks op.

  16. #16
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Chips...

    Wel, een ander manier is om te kijken of voor het booten van de computer eerst het logo van de videokaart verschijnt. Vaak staat daar het type in. Hiervoor moet je dan wel eerst de monitor "warm" hebben, omdat anders de monitor in het begin niets laat zien.

  17. #17
    Mega Senior harmen__666's avatar
    Geregistreerd
    31 juli 2002
    Locatie
    Utrecht
    Afstand tot server
    ±86 km
    uhm aida32 nog steeds geen optie?

  18. #18
    Mega Senior techie's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Valley of the Roses
    als het ding on board zit, wat is het merk en type moederbord?
    Alles sal reg kom

  19. #19

    Talking

    Aida32 heeft geholpen heb gevonden welk merk het is.

    alles werkte weer perfect totdat ik alles weer had aangesloten (internet, webcam, printer enz enz) nu loopt hij steeds vast. Weten jullie soms waar dat van zou kunnen komen??:'(

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen