Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 19 van 19

Onderwerp: Computer gaat zomaar in Sleep mode

  1. #1

    Unhappy

    Hallo,

    mijn nieuwe computer gaat steeds in de slaapstand! Het maakt niet uit waar hij mee bezig is....MSN'en of een briefje typen, het gebeurt altijd na enige tijd. In Energiebeheer staan alle opties uit! Het valt me trouwens op dat bij het opstarten van de computer de monitor aangeeft (Philips 150S4): Attention - Entering sleep mode....ik weet het zelf niet meer, ik heb al in het BIOS gekeken en Systeemherstel gebruikt enz. maar niets hielp. Oh ja als de computer dan in slaapstand gaat, dan doet ie niets meer...de ventilatoren gaan uit en er brandt slechts een lampje aan de voorkant. Dan moet ik eerst de aan-knop een paar seconden indrukken voordat de PC echt uit is.

    Mijn systeem:

    Moederbord: AOpen AK77-8XN (BIOS versie 27 februari)
    Processor: AMD Athlon XP 2000+
    Geheugen: 1 GB DDR RAM
    Videokaart: GeForce 4 MX440-SE 128 MB

    Groetjes, Robert

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Tanja1968's avatar
    Geregistreerd
    29 september 2002
    Locatie
    Alphen a/d Rijn
    Heb je in configuratiescherm -> energiebeheer al de tabbladen langsgelopen of daar geen vreemde dingen aangevinkt zijn.
    Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.
    Klik dan gelijk "vraag is opgelost" aan

    Groetjes, Tanja

  3. #3
    Ja, alles gecheckt!

  4. #4

    Exclamation Help me!

    Weet niemand wat er aan de hand kan zijn?????
    Nog iets, hij gaat altijd uit als hij iets aan het downloaden is, en als hij druk bezig is!!!!
    Kan iemand mij helpen??????????????
    Groetjes Robert

  5. #5
    Mega Senior meelman's avatar
    Geregistreerd
    8 oktober 2002
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    welk OS draai je?

    ow, laat maar. XP

    Heb je SP1 geïnstalleerd?
    Meelman
    komt nu wat minder op helpmij.nl... (druk druk druk )

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    Niet om flauw te doen, maar heb je de energieprogramma's uit gezet?
    Het is mij ook eens overkomen.
    Opnieuw opstarten en dan nog eens kijken.

    Mvg Sigma
    Quid si nunc coelum ruat?

  7. #7
    Ja, SP1 is geinstalleerd, en alle nieuwe updates van Microsoft ook. Ik heb al een keer Systeemherstel geprobeerd, maar dat hielp ook niet! En sigma, wat bedoel je met de energieprogramma's?

  8. #8
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    Je energie spaarprogramma's in het configuratiescherm kun je ze vinden en daar alles uitzetten, opnieuw opstarten en dan eens kijken of het werkt.

    Mvg Sigma
    Quid si nunc coelum ruat?

  9. #9
    Slaapstand ook uitgevinkt in:Start>Configuratiescherm>Energiebeheer>Slaapstand>Slaapstand inschakelen?
    Als deze staat uitgevinkt zou je geen last meer hebben van de slaapstand! Anders zou ik gaan denken aan de Stand-By mode. Als pc in deze mode gaat, blijft er een ledje branden.
    grtz TorukMakto

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Eagle Creek's avatar
    Geregistreerd
    3 oktober 2002
    In Energiebeheer staan alle opties uit!
    Lijkt me dan dat alles uit staat .

    Heel misschien tabblad slaapstand vergeten, maar als de opties op het 1e tabblad uitstaan kan die het ook niet automatisch doen.
    http://www.eaglecreek.nl/
    Home of the Eagle

  11. #11
    Waarom start het systeem dan iedere keer op in de slaapstand XP_PC ??
    grtz TorukMakto

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Eagle Creek's avatar
    Geregistreerd
    3 oktober 2002
    Ja, dat weet ik ook niet.



    Het lijkt mij alleen dat het niet door die config.scherm optie komt.
    Ik denk eerder door een programma.
    <hr>
    Heb je al eens gescand op Spyware? Misschien moeten we een HIJACK log van jou bekijken, kunnen we (pieter arntz en andere dan, ben ik nog niet zo goed in ) er verdachtte programma's uitvissen.
    http://www.eaglecreek.nl/
    Home of the Eagle

  13. #13
    Scannen op spyware gaat niet, bij het installatieprogramma van dat soort programma's (bijv. Ad-aware 6) gaat de computer weer in slaapstand....en dan wordt ie niet meer wakker. Maargoed, ik heb de computer nu naar de reparateur gebracht, toch bedankt voor jullie reacties!

  14. #14

    Wink Allerlei tests

    Hallo,

    Probeer de volgende dingen eens.

    probeer via je CTRL-ALT-DEL in het taakbeheer eens te kijken welke processen er draaien. Indien er bijvoorbeeld een process save.exe ergens instaat verwijder dat dan maar.

    verwijder het programma savenow dan ook via configuratiescherm --> Software en dat savenow of Save ter verwijderen.

    **************

    Probeer ook hetvolgende:

    Misschien dom, maar zijn alle stopcontacten goed aangesloten. Misschien werk de computer op batterijen.

    Kijk toch maar eens alles goed na.

    ************

    Heb je gebruikersprofielen? dwz: log je aan met een userid en paswoord? Indien wel, probeer eens met een andere gebruikersnaam en passwoord aan te loggen en zie dan eens of je het probleem nog hebt.

    ************

    Ga ook eens naar de eigenschappen van je scherm kijken. Rechtermuisklik op je bureaublad, --> eigenschappen --> schermbeveiliging: zet je schermbeveiliging eens uit.

    Ook bij bureaublad, zet eens je achtergrond uit. Uninstalleer Kazaa en installeer KAZAA-Lite.

    Indien dit niet werkt en je hebt geen virusscanner, dan zou ik toch overwegen om je computer eens zeer goed te laten checken en eventueel een goede virusscanner te installeren.

    by the way, wanneer je kazaa of kazaa-lite installeerd, word het programma save of savenow automatisch meegeinstalleerd, maar je kan het wel achteraf terug verwijderen via configuratiescherm --> software.

    ***********

    Indien dit alles niet werkt, dan moet je dat maar op het forum zetten, ik weet nog wel enkele truks om dat probleem op te lossen, maar ik moet ze zelf eerst eens nakijken

    ********

    Ps: kijk ook eens of het niets te maken heeft met je verbinding met het internet, of met bepaalde instellingen van processen die onderaan rechts ingeladen worden bij het opstarten van je computer.

    Groeten,
    Meatman

  15. #15
    Senior Member DiederikvH's avatar
    Geregistreerd
    10 november 2002
    Locatie
    Gent
    Afstand tot server
    ±252 km
    Er kan iets verkeerd zijn bij je opstartinstellingen, als eens gekeken met msconfig?

  16. #16
    Mega Honourable Senior Member Tanja1968's avatar
    Geregistreerd
    29 september 2002
    Locatie
    Alphen a/d Rijn
    Geplaatst door Robert14
    Maargoed, ik heb de computer nu naar de reparateur gebracht, toch bedankt voor jullie reacties!
    Lijkt me niet meer nodig
    Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.
    Klik dan gelijk "vraag is opgelost" aan

    Groetjes, Tanja

  17. #17
    Senior Member DiederikvH's avatar
    Geregistreerd
    10 november 2002
    Locatie
    Gent
    Afstand tot server
    ±252 km
    Wat was het probleem precies? Ben wel geïnteresseerd!

  18. #18
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 september 2010
    Locatie
    Gronau
    Misschien ene rare vraag maar gebruik je deze pc nu nog steeds ? (9 jaar later)

  19. #19
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Ja het is een rare vraag en het is ook niet toegestaan om na 9 jaar een topic omhoog te kicken. Graag oude topics met rust laten. Dit is niet de eerste keer, dat het is aangegeven.
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen