Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 25

Onderwerp: Fysiek geheugen

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    waar zijn mijn MB tjes gebleven???
    Totaal fysiek geheugen 447,50 MB
    Beschikbaar 125,67 MB

    waar is de rest???

    In de taakbalk alles wat niet noodzakelijk is uitgeschakeld zoals Norton etc.


    Hoe zit dat met het Start Menu ???

    Als ik op Start - Instellingen - Taak balk en Menu Start -
    geavanceerd - geavanceerd - (Klik) zit ik dus in
    C:\WINDOWS\Start Menu

    Als ik daar links onder Mappen op Start Menu klik en daar onder op Programma's .
    dan staan daar erg veel programma,s als ik die daar verwijder levert dat dan ruimte op in het Fysiekgeheugen??????
    zo ja. hoe start ik zo'n uit het start menu verwijderd
    programma op als ik het wil gebruiken??
    of blijft het wel in start - Programma's staan???zo dat
    je daar uit kunt opstarten ???

    graag advies

    Jamie

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member caveman's avatar
    Geregistreerd
    18 augustus 2001
    Locatie
    Delft
    Afstand tot server
    ±163 km
    Gezien het vreemde aantal van 447,50 MB lijkt me dat de schijfcache hier in begrepen is en dit niet alleen je RAM is, terwijl het tweede getal wel enkel op het RAM geheugen slaat. Hoeveel RAM heb je?

    De Programma sectie in het Start Menu start niet op met Windows, dat zou wel erg gortig zijn. Enkel in de submap Opstarten staan programma's die opstarten.

    Verder staan er programma's verborgen in het register die ook mee opstarten.
    Laatst aangepast door caveman : 3 september 2003 om 00:04
    <div align="center">[-[.]-].Open.Source.Open.Mind.[-[.]-]<br>[-[.]-].Debian.GNU/Linux.[-[.]-]</div>

  3. #3
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Het vreemde is ik heb er 4 bankjes in zitten van 128 mb
    Maar mijn computer vind ze niet allemaal.
    wel zijn het 2 verschillende
    2x 100 en 2 x 133

    van de 4 x 128 mb vind en schrijft hij ook bij het opstarten 447,50 MB

    Totaal viritueel geheugen 2,00 GB
    Beschikbaar virtueel geh. 1.45 GB
    ruimte voor wisselbestand 1,56 GB

    Bij het terug schrijven van mijn video filmpjes denk ik dat hij geheugen tekort komt , omdat hij af en toe wat beelden overslaat , en ik hoe zowieso nog minder
    geheugen over heb ,als ik Premiere heb opstaan.

  4. #4
    Giga Senior vaat's avatar
    Geregistreerd
    16 mei 2001
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    download is aida32 en start het progie >> ga naar moederbord > geheugen !

    wat staat er bij fysiek geheugen totaal, gebruikt en vrij ??

    http://www.webattack.com/get/aida32.shtml
    bye,

    alex

  5. #5
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Systeem geheugen 448 MB (SDRAM)

    Gebruikt / vrij geeft Aida32 niet aan,

    of ik kijk niet goed:-))))

  6. #6
    Giga Senior vaat's avatar
    Geregistreerd
    16 mei 2001
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Geplaatst door james
    Systeem geheugen 448 MB (SDRAM)

    Gebruikt / vrij geeft Aida32 niet aan,

    of ik kijk niet goed:-))))
    bij mij wel, zie bijlage !!

    Open is de kast van je pc en druk het geheugen in de bankjes even goed aan. Probeer ze even van bankje te verwisselen. Wel goed dicht klikken !!!
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  geheugen.jpg‎
Bekeken: 12
Grootte:  42,0 KB  
    bye,

    alex

  7. #7
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Inderdaad toch gevonden , maar hij is het eens met mijn eerste bevindingen.

    Totaal 447 MB
    Gebruikt 280 MB
    Vrij 176 MB
    Percentage 63 %

    Ik heb de geheugen bankjes diverse malen van plaats
    veranderd maar het resultaat blijft steeds hetzelfde.


    Besturingssysteem Microsoft Windows ME 4.90.3000 (WinMe Retail)
    Datum 2003-09-03
    Tijd 11:32


    --------[ Geheugen ]----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Fysiek geheugen:
    Totaal 447 MB
    Gebruikt 280 MB
    Vrij 167 MB
    Percentage 63 %

    Wisselbestandgrootte:
    Totaal 1600 MB
    Gebruikt 204 MB
    Vrij 1396 MB
    Percentage 13 %

    Virtueel Geheugen:
    Totaal 2047 MB
    Gebruikt 484 MB
    Vrij 1563 MB
    Percentage 24 %

    Problemen en Suggesties:
    Suggestie Installeer meer intern geheugen om de prestaties te verbeteren.

  8. #8
    Giga Senior vaat's avatar
    Geregistreerd
    16 mei 2001
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    probeer de bankjes in je computer met 1 tegelijk ! Je start dus op met 1 latje geheugen in je pc (128 mb). Verwissel dan het geheugen steeds.

    Probeer er zo even achter te komen of misschien een latje geheugen stuk is ...
    bye,

    alex

  9. #9
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Uit onderstaand raport mag ik aannemen dat alle bankjes heel zijn.
    ik denk ook dat mijn moederbord sommige geheugen bankjes niet herkent, hij geeft dan maar de helft van de
    waarde weer 128mb word dan 64 mb
    en 64 mb 32 mb.???
    zoals uit onderstaand raport blijkt heb ik 3 x 128 mb en 1 x 256 mb is 630 MB !!!!!!!!



    Besturingssysteem Microsoft Windows ME 4.90.3000 (WinMe Retail)
    Datum 2003-09-03
    Tijd 22:49


    --------[ SPD ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    [ 256 MB PC133 SDRAM ]

    Eigenschappen Geheugenmodule:
    Serienummer Geen
    Modulegrootte 256 MB (2 rows, 4 banks)
    Moduletype Unbuffered
    Geheugentype SDRAM
    Geheugensnelheid PC133 (133 Mhz)
    Modulebreedte 64 bit
    Modulespanning LVTTL
    Foutdetectiemethode Geen
    Verversingsfrequentie Normaal (15.625 us), Self-Refresh
    Maximale CAS Snelheid 3.0 (7.5 ns @ 133 Mhz)

    Geheugenmodule-eigenschappen:
    Early RAS# Precharge Niet ondersteund
    Auto-Precharge Ondersteund
    Precharge All Ondersteund
    Write1/Read Burst Ondersteund
    Buffered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    Registered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    On-Card PLL (Clock) Niet ondersteund
    Buffered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Registered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Differential Clock Input Niet ondersteund
    Redundant Row Address Niet ondersteund

    [ 128 MB PC133 SDRAM ]

    Eigenschappen Geheugenmodule:
    Serienummer Geen
    Modulegrootte 128 MB (2 rows, 4 banks)
    Moduletype Unbuffered
    Geheugentype SDRAM
    Geheugensnelheid PC133 (133 Mhz)
    Modulebreedte 64 bit
    Modulespanning LVTTL
    Foutdetectiemethode Geen
    Verversingsfrequentie Normaal (15.625 us), Self-Refresh
    Maximale CAS Snelheid 3.0 (7.5 ns @ 133 Mhz)

    Geheugenmodule-eigenschappen:
    Early RAS# Precharge Niet ondersteund
    Auto-Precharge Ondersteund
    Precharge All Ondersteund
    Write1/Read Burst Ondersteund
    Buffered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    Registered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    On-Card PLL (Clock) Niet ondersteund
    Buffered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Registered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Differential Clock Input Niet ondersteund
    Redundant Row Address Niet ondersteund

    [ Kingston KGM100x64C2/128 ]

    Eigenschappen Geheugenmodule:
    Modulenaam Kingston KGM100x64C2/128
    Serienummer 21027900h
    Modulegrootte 128 MB (1 rows, 4 banks)
    Moduletype Unbuffered
    Geheugentype SDRAM
    Geheugensnelheid PC100 (100 Mhz)
    Modulebreedte 64 bit
    Modulespanning LVTTL
    Foutdetectiemethode Geen
    Verversingsfrequentie Normaal (15.625 us), Self-Refresh
    Maximale CAS Snelheid 3.0 (10.0 ns @ 100 Mhz)
    2e Maximale CAS Snelheid 2.0 (10.0 ns @ 100 Mhz)

    Geheugenmodule-eigenschappen:
    Early RAS# Precharge Niet ondersteund
    Auto-Precharge Ondersteund
    Precharge All Ondersteund
    Write1/Read Burst Ondersteund
    Buffered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    Registered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    On-Card PLL (Clock) Niet ondersteund
    Buffered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Registered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Differential Clock Input Niet ondersteund
    Redundant Row Address Niet ondersteund

    Geheugenmodulefabrikant:
    Firmanaam Kingston Technology Company, Inc.
    Productinformatie http://www.kingston.com/products/default.asp

    [ 128 MB PC100 SDRAM ]

    Eigenschappen Geheugenmodule:
    Serienummer Geen
    Modulegrootte 128 MB (2 rows, 4 banks)
    Moduletype Unbuffered
    Geheugentype SDRAM
    Geheugensnelheid PC100 (100 Mhz)
    Modulebreedte 64 bit
    Modulespanning LVTTL
    Foutdetectiemethode Geen
    Verversingsfrequentie Normaal (15.625 us), Self-Refresh
    Maximale CAS Snelheid 3.0 (10.0 ns @ 100 Mhz)

    Geheugenmodule-eigenschappen:
    Early RAS# Precharge Niet ondersteund
    Auto-Precharge Ondersteund
    Precharge All Ondersteund
    Write1/Read Burst Ondersteund
    Buffered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    Registered Address/Control Inputs Niet ondersteund
    On-Card PLL (Clock) Niet ondersteund
    Buffered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Registered DQMB Inputs Niet ondersteund
    Differential Clock Input Niet ondersteund
    Redundant Row Address Niet ondersteund

  10. #10
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    --------[ Chipset ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Chipseteigenschappen:
    Moederbord Chipset Intel 82440LX
    In-Order Queue Depth 4
    CAS Latency 2T
    RAS To CAS Delay 2T
    RAS Precharge 2T


    verklaart dit soms een en ander ??
    kan mijn moederbord niet meer geheugen aan dan 448 mb ???
    ook heb ik (zoals ik nu zie) 2 verschillende geheugen
    snelheden gemonteerd nl. PC 133 en PC 100 mhz.
    waarmee ik de snelheid (denk ik) druk ???

    Blijft nog steeds de vraag hoe kan ik zien waar al mijn geheugen aan word besteed en wat kan ik er aan doen om wat meer geheugen vrij temaken???





    Geheugenslots:
    DRAM Slot #1 128 MB (SDRAM)
    DRAM Slot #2 128 MB (SDRAM)
    DRAM Slot #3 64 MB (SDRAM)
    DRAM Slot #4 128 MB (SDRAM)

    AGP Eigenschappen:
    AGP Versie 1.00
    AGP Status Geactiveerd
    AGP doorvoergrootte 64 MB
    Ondersteunde AGP Snelheid 1x, 2x
    Actuele AGP Snelheid 2x
    Fast-Write Niet ondersteund
    Side Band Addressing Ondersteund, Gedeactiveerd

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member caveman's avatar
    Geregistreerd
    18 augustus 2001
    Locatie
    Delft
    Afstand tot server
    ±163 km
    Heb je wel het goede geheugen? Sommige oudere moederborden kunnen de nieuwere moderne chips niet aan van ram modules. Verder plaats ik zelf altijd de modules in aflopende volgorde van grootte. De grootste op de 1e rij etc.

    Je testrapporten maken het niet echt logisch. Het lijkt me dat je niet de goede modules hebt.
    <div align="center">[-[.]-].Open.Source.Open.Mind.[-[.]-]<br>[-[.]-].Debian.GNU/Linux.[-[.]-]</div>

  12. #12
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Zoals uit het test raport mag blijken herkent de computer de geheugenbankjes wel.
    Ik heb het idee dat ik (te veel) programma's te gelijkertijd heb draaien (onbewust) hij geeft ook aan dat
    er tussen de 68 en 80 % geheugen word gebruikt zonder dat ik iets doe???

    Maar wat of hoe????????

    James

  13. #13
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Je bios zal toch al het geheugen moeten tellen voordat windows er fatsoenlijk mee overweg kan. Je hebt nu toch Aida er op staan, welk merk en type moederbord en eventueel bios versie heb je???

  14. #14
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Mijn Bios telt om precies te zijn 458752 bytjes,

    Pentium II MMX / CPU at 333 MHz / INTELL 440 LX
    AGP - PCI BIOS for Pentium (R) II Processor V.1.05
    Adaptec AIC-7880 Ultra/Ultra Wide Bios V1.24S2


    ------[ Moederbord ]--------------------------------------------------------------------------------------------------

    Moederbordeigenschappen:
    Moederbord ID 11/21/97-i440LX-W977-2A69JG0CC-00
    Moederbordnaam Gigabyte GA-686SLX

    Front Side Bus Eigenschappen:
    Bus Type Intel GTL+
    Bus Breedte 64 bit
    Werkelijke kloksnelheid 67 Mhz
    Effectieve kloksnelheid 67 Mhz
    Bandbreedte 533 MB/s

    Geheugenbus-Eigenschappen:
    Bus Type SDR SDRAM
    Bus Breedte 64 bit
    Werkelijke kloksnelheid 67 Mhz
    Effectieve kloksnelheid 67 Mhz
    Bandbreedte 533 MB/s

    Moederbord Technische Informatie:
    CPU Sockets/Slots 1
    Expansie Slots 2 ISA, 4 PCI, 1 AGP
    RAM Slots 4 DIMM
    Geïntegreerde apparaten SCSI
    Groottefactor(Form Factor) ATX
    Moederbord Chipset i440LX

    Moederbordfabrikant:
    Firmanaam Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Productinformatie http://www.giga-byte.com/MotherBoard...oduct_List.htm
    BIOS Download http://www.giga-byte.com/Motherboard.../BIOS_List.htm



    BIOS Eigenschappen:
    BIOS Type Award Modular
    Award BIOS Type Award Modular BIOS v4.51PGM
    Award BIOS Boodschap Intel 440LX AGP-PCI BIOS for Pentium(R)II Processor V.1.05
    Datum Systeem BIOS 11/21/97
    Datum Video BIOS 10/12/00

    BIOS Fabrikant:
    Firmanaam Phoenix Technologies Ltd.
    Productinformatie http://www.phoenix.com/en/products/default.htm

    Problemen en Suggesties:
    Suggestie Het systeem BIOS is meer dan 2 jaar oud. Ga na of er updates te vinden zijn.
    Suggestie Het video BIOS is meer dan 2 jaar oud. Ga na of er updates te vinden zijn.

  15. #15
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Ik heb slecht nieuws voor je, het is een 'oud' bord en volgens de manual kan er maar 512mb SDramm op en dan zal het ook nog wel afhankelijk zijn of het double- of single sided geheugen is. Daarover wordt helaas niet gesproken in de manual, ik heb het vermoeden dat er alleen 4× single-sided 128mb in kan en dat jij er nu wat double-sided reepjes tussen hebt zitten.

    Laatst aangepast door maestro12 : 23 februari 2007 om 22:51

  16. #16
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    wat zijn mijn mogelijk heden met mijn bestaande processor op een ander moeder bord??
    naar mijn idee zijn de processoren het duurst van de hele instalatie.
    gaarne advies

  17. #17
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Schijnen nog wel wat slot1 borden te koop te zijn, kijk eens bij TweakersNet

  18. #18
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    er staan inderdaad diverse mb 's maarr
    wat hun mogelijkheden zijn tav. mijn oude is mij
    niet duidelijk

  19. #19
    Senior Member james's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Voorhout
    Afstand tot server
    ±148 km
    Als ik schijfcontrole uitvoer , krijg ik steeds de foutmelding dat er naar de schijf geschreven word,
    terwijl ik alle toepassingen inclusief autoprotect heb uitgeschakeld , is dit misschien nog een aanwijzing waar mijn mb tjes voor gebruikt worden ???
    Stiekem toch een virus die de boel vergald???
    Ik heb Norton antivirus en die word met de regelmaat van de klok bijgewerkt , en ik laat ook (zowat iederedag
    nog eens het hele systeem controleren???

  20. #20
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Een virus zal niets veranderen aan de hoeveelheid geheugen die je moederbord kan herkennen, het kan wel extra intern geheugen in beslag nemen.
    Voor een extra virusscan zou je hier naar toe kunnen gaan www.houscall.nl , spyware kan ook behoorlijk wat last veroorzaken kijk eens in deze thread daarvoor.

    Voor wat betreft de moederborden, ze worden erg zeldzaam de slot1 borden, ze kunnen dus allemaal jouw processor aan. Je zal alleen wel zelf moeten controleren of de daar genoemde leveranciers het bord nog daadwerkelijk hebben, anders zal je moeten gaan uitkijken naar een tweedehands bord.

    p.s. ik zie dat ze bij csn daadwerkelijk nog een slot1 bord op voorraad hebben voor een schappelijke prijs (€35). Alleen weet ik weer niet zo gauw de specificaties van het moederbord, dat geldt trouwens voor alle borden eerst wel even de specificaties nakijken anders heb je straks precies hetzelfde probleem.

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen