Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 17 van 17

Onderwerp: Van CD Rom opstarten, hoe moet dat?

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Ik wil windows xp prof. installeren. Nu schijnt dat je nadat je de installatie cd rom in de cd romspeler hebt gedaan je computer te moeten laten opstarten via de cd-rom. Hoe doe je dat? Alleen, normaal, via bootleg.txt ofzoiets, in ms dos en nog een optie.
    Nu schijnt dat je iets in de bios moet veranderen. Dat heb ik even bekeken maar wat moet ik veranderen?
    Of is het ook mogelijk gewoon op te starten in ms dos dan de drive van de cd rom in te tikken en vandaar uit de setup te doen, net als bij windows 98?

  2. #2
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    Je kunt in je bios de volgorde veranderen en de CDspeler op de eerste plaats zetten.
    Quid si nunc coelum ruat?

  3. #3
    Geplaatst door sigma
    Je kunt in je bios de volgorde veranderen en de CDspeler op de eerste plaats zetten.
    Ja, hoe doe je dat? Ik heb in mijn bios gekeken maar zie zo gauw niet iets staan. Waar moet ik wezen en wat moet ik veranderen.
    Moet ik als ik windows xp geinstalleerd heb het weer terug zetten of gaat dit automatisch?

  4. #4
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    wanneer je in de bios bent, dan moet je naar het scherm met de opstartvolgorde, daar kun je de aanpassingen verrichten.
    Wanneer je eea geinstalleerd hebt, dan zet je de volgorde op ;
    1 diskette A-drive
    2 cdrom (kan van alles zijn afhankelijk van het aantal partities wat je hebt, is het er maar een dan zal je Cdrom de D-schijf zijn)
    3 Harddrive C-schijf
    Quid si nunc coelum ruat?

  5. #5
    Geplaatst door sigma
    wanneer je in de bios bent, dan moet je naar het scherm met de opstartvolgorde, daar kun je de aanpassingen verrichten.
    Wanneer je eea geinstalleerd hebt, dan zet je de volgorde op ;
    1 diskette A-drive
    2 cdrom (kan van alles zijn afhankelijk van het aantal partities wat je hebt, is het er maar een dan zal je Cdrom de D-schijf zijn)
    3 Harddrive C-schijf
    Sorry mijn engels is niet zo best. Waar moet ik wezen in bios, welke optie?
    Mijn schijf ziet er als volgt uit,
    A=flopy drive
    C=systeem schijf waar nu 98 op draait
    D=opslagruimte
    E=opslagruimte
    F=CD-Rom station
    Hoe moet het staan bij installeren XP en hoe moet het weer staan als alles is geinstalleerd op de C schijf?
    Alvast dank.

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    Waarom doe je je XPcd er eigenlijk niet gewoon in en geeft bij het installeren aan dat je hem geinstalleerd wilt zien op de C-schijf.
    Dan hoef je verder ook geen zaken te veranderen.
    Quid si nunc coelum ruat?

  7. #7
    Zou ik graag willen maar krijg ik dan tijdens de installatie ook een optie om eerst mijn c schijf te formatteren?

  8. #8
    Giga Senior
    Verenigingslid
    sigma's avatar
    Geregistreerd
    14 januari 2003
    Locatie
    Badhoevedorp
    Afstand tot server
    ±119 km
    Dat maakt toch niet echt uit je draait geen update maar gewoon een nieuwe installatie, dfan bestaat de oude schijf met inhoud feitelijk niet meer.
    Quid si nunc coelum ruat?

  9. #9
    Een schone installatie is toch verstandiger, de foute in windows 98 neem je dan toch mee naar xp? Tenminste er wordt altijd aangeraden een schone installatie te doen, dus eerst te formatteren. Ik had ergens gelezen dat je dat kunt doen tijdens de installatie maar ik weet niet of dat met windows xp prof ook kan.

  10. #10
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Je kan tijdens het installeren van WinXP proffesional je hardeschijf laten formateren.

    Een schone installatie is idd vaak beter, om de reden die je zelf al aangeeft.

    Zoek in het Bios naar iets van "First Boot device", om vanaf je cd-rom de pc te laten opstarten.
    Bij een Bios, van bijvoorbeeld "Award", vind je dat bij "Advanced boot features".
    Laatst aangepast door crash : 1 november 2003 om 00:16
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  11. #11
    Geplaatst door crash
    Je kan tijdens het installeren van WinXP proffesional je hardeschijf laten formateren.

    Een schone installatie is idd vaak beter, om de reden die je zelf al aangeeft.

    Zoek in het Bios naar iets van "First Boot device", om vanaf je cd-rom de pc te laten opstarten.
    Bij een Bios, van bijvoorbeeld "Award", vind je dat bij "Advanced boot features".
    Ik heb mijn hele bios doorlopen maar kom deze termen niet tegen. Ik heb Award bios.

    Mijn bios heeft de volgende opties op het hoofdscherm:

    Standard CMOS setup
    BIOS features setup
    Power management setup
    PNP/PCI configuration
    Load setup defaults
    Integrated peripherals
    supervisor password
    IDE HDD Auto detection
    Save & Exit setup
    Exit without saving.

    Waar moet ik onder kijken? En wat moet ik veranderen?

  12. #12
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Waarschijnlijk vind je de boot volgorde bij;
    BIOS features setup
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  13. #13
    Geplaatst door crash
    Waarschijnlijk vind je de boot volgorde bij;
    BIOS features setup
    Ik heb de handleiding van mijn pc er maar even bijgepakt. Bij Bios Features Setup heb ik de volgende opties:

    Anti-Virus Protection: disabled
    CPU Internet Cache: Enabled
    External Cache: Enabled
    CP L2 Cache ECC Checking: Enabled
    Quick Power On Self Test: Enabled
    Boot sequence: A,C, SCSI
    Swap Floppy Drive: Disabled
    Boot up Floppy seek: Enabled
    Boot Up num-lock Status: on
    IDE HDD Block Mode: Enabled
    Memory Parity: ECC Check: Enabled
    Typematic Rate Settings: Disabled
    Typmatic Rate (Chars/Sec): 6
    Typmatic Delay (Msec): 250
    Security Option: Setup
    PCI/VGA Palette Snoop: Disabled
    OS Select (For DRAM>64mb): Disabled
    HDD S.M.A.R.T. capability: Disabled
    Video Bio Shadow: Enabled
    C8000-CBFFF Shadow: Disabled
    CC000-CFFFF Shadow: Disabled
    D0000-D3FFF Shadow: Disabled
    D8000-DBFFF Shadow: Disabled
    DC000-DFFFF Shadow: Disabled

    Pff, zo hopelijk staat hier iets bij wat ik moet veranderen. Zo ja wat en hoe?
    Alvast dank.

  14. #14
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Geplaatst door erwin32
    Pff, zo hopelijk staat hier iets bij wat ik moet veranderen. Zo ja wat en hoe?
    Alvast dank.
    Je geeft toch niet op.

    Deze moet je hebben;
    Boot sequence: A,C, SCSI
    Zorg dat de CD-Rom als eerste staat.
    Uit m'n hoofd, want ik heb een andere Award Bios versie, moet er dan zoiets komen te staan;
    CD-rom,A,C

    A = je floppy
    C = je hardeschijf
    Laatst aangepast door crash : 1 november 2003 om 19:07
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  15. #15
    Geplaatst door crash

    Je geeft toch niet op.

    Deze moet je hebben;
    Boot sequence: A,C, SCSI
    Zorg dat de CD-Rom als eerste staat.
    Uit m'n hoofd, want ik heb een andere Award Bios versie, moet er dan zoiets komen te staan;
    CD-rom,A,C

    A = je floppy
    C = je hardeschijf
    Ok, thanks. Dacht al dat die het moest zijn.

  16. #16
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Het werkt dus nu begrijp ik.
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  17. #17
    Geplaatst door crash
    Het werkt dus nu begrijp ik.
    Dat weet ik nog niet, want ik ga van de week XP installeren, maar volgens mij moet dat het wel zijn.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen