Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: Is 63 graden hoog voor een processor?

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    17 september 2003
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Vraag is opgelost
    Hallo,

    Mijn processor schommelt nogal veel van temperatuur. Nu zie ik dat hij telkens rond de 60 graden zit. Ik heb een Pentium IV met 3,0 ghz. Iedere keer maakt mijn computer zo'n piep-geluid en volgens mij heeft dat met die temperatuur te maken. Maar is deze temperatuur normaal of is dit aardig hoog? Alvast bedankt.

    Grtz. Ikbenjamin

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member † Paul-RT's avatar
    Geregistreerd
    6 december 2003
    Geef eens specificaties van je processor

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    17 september 2003
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Zoals ik al zei: een Pentium IV met 3,0 ghz. Nogmaals bedankt.

    Grtz. Bennie

  4. #4
    Giga Senior megabit's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2002
    Locatie
    Cothen
    Afstand tot server
    ±68 km
    Geplaatst door Paul-RT
    Geef eens specificaties van je processor
    Volgens mij staat er dat het om een Pentium IV 3,0ghzgaat...

    Volgens mij is het niet een schrikbarend hoge temperatuur.
    Tja...

  5. #5
    Mega Senior
    Verenigingslid
    Franz's avatar
    Geregistreerd
    16 november 2001
    Locatie
    Arnhem
    Afstand tot server
    ±28 km
    draaien je ventilators wel optimaal?
    groeten, Franz

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    17 september 2003
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Dacht het wel... Ik heb het stof er verder uitgeblazen, maar verder draaien ze goed. Achterin mijn kast zitten ook nog 2 ventilatoren, dus dat zal wel goed zitten. Moet de ventilator van de cpu soms sneller lopen of zo? Hoe moet ik dit instellen? Nogmaals bedankt.

    Grtz. Ikbenjamin

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 november 2003
    Locatie
    Maastricht :-)
    Hoi ,

    Een poos geleden had ik dat zelfde probleem dit is inderdaad een Temp probleem echter niet van je cpu maar van je grafische kaart of een ander ventilator.... alleen de stof wegblazen helpt niet bekijk de vinnen maar eens goed waarschijnlijk aangekoekt vuil .... ff verwijderen en je probleem is opgelost ...60 graden voor je cpu ....is normaal ..zelfs een mooie Temp....

    Suc6

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 januari 2003
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    miss domme vraag maar hoe weet je de temp van de processor??

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member Tiborv's avatar
    Geregistreerd
    22 april 2001
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Via het tooltje dat bij het moederbord hoort of via Speedfan (gratis te downloaden).

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 januari 2003
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    ok bedankt heb nu speedfan

    maar hij geeft 2 vens aan maar alleen de bovenste is van processor doet het en heb tog egt wel meer vens.
    kan die daar ook nog wat mee of niet want er is 1 ven die herrie maakt en die mag dus wel wat zachter maar die ziet ie niet

    heb m al op verschillende aansluitingen geprobeerd
    en welke van de 4 temp is van mn processor? en hij ziet alleen maar hd1 en niet een tweede kan ie die ook vinden?
    Laatst aangepast door bittert : 2 februari 2004 om 16:55

  11. #11
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Geplaatst door ikbenjamin
    Nu zie ik dat hij telkens rond de 60 graden zit. Ik heb een Pentium IV met 3,0 ghz. Iedere keer maakt mijn computer zo'n piep-geluid
    Die piep kan te maken hebben met de "Warning temperatuur" in je Bios.
    Deze staat waarschijnlijk op 60ºC, dan gaat de pc speaker gillen.
    Kijk eens of je die op 70ºC kan instellen.
    Persoonlijk vind ik die temp een beetje te hoog voor jou processor.
    Hoe zit je met de airflow in je kast?
    Niet teveel draden voor de luchtstroom?
    Je hebt twee fan's achter in je kast.
    Ik neem aan dat deze de lucht afvoeren, maar heb je ook voor (onder) in de kast een fan, die koudelucht in je kast blaast?
    Geplaatst door bittert
    ok bedankt heb nu speedfan

    maar hij geeft 2 vens aan maar alleen de bovenste is van processor doet het en heb tog egt wel meer vens.
    kan die daar ook nog wat mee of niet want er is 1 ven die herrie maakt en die mag dus wel wat zachter maar die ziet ie niet

    heb m al op verschillende aansluitingen geprobeerd
    en welke van de 4 temp is van mn processor? en hij ziet alleen maar hd1 en niet een tweede kan ie die ook vinden?
    Phoe, na twee, drie keer lezen kon ik een beetje begrijpen wat je wil.

    De temp van je processor kan je er zo uithalen.
    Laat Speedfan open staan en laat de pc op virussen scannen.
    De temp die omhoog schiet, is je processor temperatuur.

    Het hangt van je moederbord af of de ander fan's afgelezen kunnen worden.
    Zitten op de fan's, die je wilt aflezen, wel drie draden?
    (+, - en sensor draad)

    Wat betreft je hardeschijf hebben beide schijven s.m.a.r.t ondersteuning?
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  12. #12
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 januari 2003
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    srry voor mn vage taaltje

    mijn ventilator heeft wel 3 draden,
    hoe weet ik of mijn harde schijf s.m.a.r.t. ondersteund?
    en voor de rest bedankt

  13. #13
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Wat voor hardeschijven heb je precies?
    (merk/type)
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  14. #14
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 januari 2003
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    heb een western digital caviar 34300 4,2 Gb
    en een maxtor diamond max plus 9 120 Gb
    maar ik zie nu ook staan smart enabeled voor de wd en bij mijn maxtor staat dat er niet maar die kan kapot zijn zie mijn vraag: http://www.helpmij.nl/forum/showthre...hreadid=148671

  15. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen