Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 15 van 15

Onderwerp: Router geeft problemen

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Ik heb een router en daaraan heb ik 2 pcs gekoppeld

    alleen lukt het me niet om verbinding te maken.

    Ik gebruik zeelandnet en zeelandnet maakt gebruik van vast ipnummers maar in de configuratie van de router weet ik niet wat ik dan moet kiezen.

    Het is een netgear dsl cable modem 4 poorten. Als ik rechtstreeks verbinding wil maken dus alleen de kabel rechtstreeks in de modem dan werkt ie gewoon wel op beide computers Het ligt dusniet aan de netwerkkaarten

    wie helpt me
    Vragen reproduceren vragen.

  2. #2
    SignSnatcher
    Bestuurslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    Hoi,
    Ik heb net even op de site van netgear gekeken, kun jij ook het typenummer geven dat zoekt iets makkelijker.
    Heb jij al iets in je netgear ingesteld.








  3. #3
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Laatst aangepast door Stanley19 : 4 mei 2004 om 21:44
    Vragen reproduceren vragen.

  4. #4
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    en ik heb hier de ip adressen, dns

    maar weet niet welke configuratie ik moet gebruiken dus.

    http://www.zeelandnet.nl/helpdesk/in...t=16&faq_id=56
    Vragen reproduceren vragen.

  5. #5
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    en dit is de handleiding die ik gebruikt heb

    ftp://downloads.netgear.com/files/rp...tall_guide.pdf
    Vragen reproduceren vragen.

  6. #6
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Kabelmodem ZeelandNet-modem
    Maximale download snelheid 512 kb/sec (ca. 62 kB/sec)
    Maximale upload snelheid 192 kb/sec (ca. 22 kB/sec)



    Soort IP-adresdhcp
    Geregistreerde IP-adres2 xxxxxxxxxxxxxxx
    Kabelmodem MAC-adres 00:A0:73:1B:371
    Ethernet MAC-adres 00:40:F4:36:9D:44


    1 Dit is het IP-adres waarmee u deze pagina bezoekt.
    2 Dit is het IP-adres dat bij uw ZeelandNet abonnement hoort.


    alle gegevens die ik heb als ik inlog met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord op zeelandnet
    Laatst aangepast door Stanley19 : 5 mei 2004 om 16:08
    Vragen reproduceren vragen.

  7. #7
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    en volgens mij heb ik deze configuratie nodig
    want ik maak gebruik van een vast ipadres (zeelandnet) maar wat moet ik allemaal invullen met de bovenstaande gegevens
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  volgensmijdezeconfiguratie.jpg‎
Bekeken: 18
Grootte:  54,7 KB  
    Vragen reproduceren vragen.

  8. #8
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    IP Address : xxxxxxxxxxxxx
    IP SUBNET MASK : 255.255.255.0 ???? Is dat zo?
    Gateway IP Address : 212.115.192.254 ???? IS DAT OOK ZO


    Primary DNS : 212.115.192.193
    Secundary DNS : 212.115.192.195

    aan die nummers kom ik via zeelandnet maar ik weet dus niet of mij subnet mask idd zo is en of mij gateway address ook dat nummer is
    Laatst aangepast door Stanley19 : 5 mei 2004 om 16:07
    Vragen reproduceren vragen.

  9. #9
    Mega Senior Tommy Stylez's avatar
    Geregistreerd
    21 maart 2001
    Locatie
    Scotland ±1706.98 van de server
    TECHNICAL SPECIFICATIONS
    Routing Protocols: Static & Dynamic Routing with TCP/IP, VPN pass-through (IPSec, L2TP), NAT, UDP, RIP-1, RIP-2, PPTP, PPPoE, DNS, DHCP (client & server)

    Netgearrouter gebruikt PPPoE en wat gebruikt je router??

    Je isp moet wel PPPoE en niet PPPoA hanteren.....

    Het is dus wel zo dat die netgearrouter alleen PPPoE aankan...

    suc6

    p.s. brand een van die lampjes wel constant?
    <img src="http://www.adbp.com/clientlogos/ibm.jpg">

  10. #10
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    PPPoE gebruikt zeelandnet



    Zeelandnet gebeld

    en ze zeggen dat ik helemaal niets moet doen
    Ze zeggen dat ze mijn modem een nieuw macadress geven omdat er nu een router tussenzit.

    Maar dan moet je toch alsnog bepaalde instellingen veranderen om gebruik te maken van inet?
    Laatst aangepast door Stanley19 : 5 mei 2004 om 13:43
    Vragen reproduceren vragen.

  11. #11
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Op de computer XP doet ie het

    maar de 2e pc die aangesloten met win98 doet het niet!

    maakt gebruik van een netwerkkaart (maar kan ook gebruik maken van een USBethernet converter dus als je geen netwerkkaart hebt)


    Ik weet nu niet wat de netwerkkaart is .
    Want hij geeft wel aan dat ie gevonden is maar dan pakt hij een standaard-kaart van win98 aan en dat is m volgens mij niet.

    Hoe kom ik erachter welke netwerkkaart er in zit?
    Laatst aangepast door Stanley19 : 5 mei 2004 om 16:09
    Vragen reproduceren vragen.

  12. #12
    Mega Senior Tommy Stylez's avatar
    Geregistreerd
    21 maart 2001
    Locatie
    Scotland ±1706.98 van de server

    Computerbalsem

    als het niet in je apparaatbeheer staat kan je altijd ff je kast openschroeven, is zo gepiept en heb je dat ook weer een keer gedaan...


    Groetjes Belinda
    <img src="http://www.adbp.com/clientlogos/ibm.jpg">

  13. #13
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Enfin de netwerkkaart was een Sitecom , die heb ik geinstalleerd maar zonder dat de utpkabel erin zat brandde het lichtje groen. Dus denk dat die kapot is?
    (ookal wordt ie wel herkend)

    De usbconverter heb ik verwijderd en die herkende ie ook weer de juiste software weer geinstalleerd maar toch maakt de pc geen verbinding met het internet. (zelfs niet als ik wil configureren met 192.168.0.1)

    Ook als ik op de XP comp (waarop Inet wel werk) zoek naar alle pc's die verbonden zijn , vindt hij er maar 1tje en dat is de XP comp zelf die krijgt dan ook zijn eigen IP

    Ik weet het niet meer......
    Vragen reproduceren vragen.

  14. #14
    Mega Senior Tommy Stylez's avatar
    Geregistreerd
    21 maart 2001
    Locatie
    Scotland ±1706.98 van de server
    Anders wissel je de kaartjes even om of je test even een ander kaartje als je die hebt....
    <img src="http://www.adbp.com/clientlogos/ibm.jpg">

  15. #15
    Mega Senior Stanley19's avatar
    Geregistreerd
    8 januari 2002
    Locatie
    Breda
    Afstand tot server
    ±134 km
    Gedaan werkte ook niet, dus nieuwe netwerkkaart gekocht maar hij werkt nog steeds niet


    Heb al een andere thread aangemaakt. Ik ga daar maar verder

    http://www.helpmij.nl/forum/showthre...hreadid=164234
    Laatst aangepast door Stanley19 : 29 juni 2004 om 18:46
    Vragen reproduceren vragen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen