Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 11 van 11

Onderwerp: extensie koppelen aan (vast) programma

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 september 2002
    Locatie
    Amersfoort
    Afstand tot server
    ±58 km
    Vraag is opgelost

    Question

    Probleem: hoe kies je in Win98SE met welk programma een bestand voortaan wordt geopend. b.v. een .jpg openen met de Windows viewer of Irfanview of noem maar op.
    Ter illustratie: in XP is dat een fluitje van een eurocent: rechts klikken->openen met->programma kiezen, vinkje bij 'voortaan ...enz' OK en klaar is ome Kees.
    Maar hoe gaat dat ook al weer in W98?!!!

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Tanja1968's avatar
    Geregistreerd
    29 september 2002
    Locatie
    Alphen a/d Rijn
    Zat dat niet in de verkenner bij extra, mapopties, bestandstypen. Daar ergens wijzigen?
    Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.
    Klik dan gelijk "vraag is opgelost" aan

    Groetjes, Tanja

  3. #3
    Giga Senior jjw's avatar
    Geregistreerd
    19 juli 2002
    Locatie
    Den Helder (windcity)
    Doe het volgende.

    Ga naar "start" ga naar "configuratie scherm" ga naar "instellingen" en ga naar "maptopties" daar kies je voor tabblad 3 (bestandstype) je krijgt nu een overzicht van alle voor windows bekende bestandstypen op jouw pc, daar zoek je eerst het bestands type op, met bestandstype wordt bedoeld, de extensie achter de filenaam.
    Als je de gevonden hebt dan klik je daar 1x op zodat hij blauw wordt, dan kun je kiezen voor "wijzigen" en daar kun je een programma selecteren, je kunt ook een programma zoeken door daar op "bladeren" te drukken, accepteer dit alles met toepassen en oke en dan hoef je alleen maar te resetten en tada......klaar is Burlwood.
    Het sleutelwoord voor dit jaar, Proberen
    Er is geen uitdaging te groot, samen helpen we mekaar.
    En mocht je vraag zijn opgelost, klik op "status opgelost" zo hebben meer mensen hulp van jouw topic

    Grtjs jjw

  4. #4
    Giga Senior Wim1960's avatar
    Geregistreerd
    25 december 2001
    Locatie
    Culemborg
    Afstand tot server
    ±79 km
    Als de extensie er niet bij staat kan je kiezen voor toevoegen.
    Grtz, Wim

  5. #5
    Geplaatst door Burlwood
    Maar hoe gaat dat ook al weer in W98?!!!
    Op dezelfde manier. Alleen moet je tijdens het rechts klikken Shift ingedrukt houden. Dan krijg je ook de optie Openen met... in het snelmenu.

    Guus.

  6. #6
    Giga Senior jjw's avatar
    Geregistreerd
    19 juli 2002
    Locatie
    Den Helder (windcity)
    Het sleutelwoord voor dit jaar, Proberen
    Er is geen uitdaging te groot, samen helpen we mekaar.
    En mocht je vraag zijn opgelost, klik op "status opgelost" zo hebben meer mensen hulp van jouw topic

    Grtjs jjw

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 september 2002
    Locatie
    Amersfoort
    Afstand tot server
    ±58 km

    Talking Gelukt !

    Het is gelukt hoor, dankzij de aanwijzingen/tips. Vooral de tip van Guus abc om bij het rechtsklikken SHIFT ingedrukt te houden, deed het hem (haar trouwens ook) Zie joe, fooks (Oud-Fries voor 'het gaat morgen dooien')
    Burlwood

  8. #8
    Giga Senior jjw's avatar
    Geregistreerd
    19 juli 2002
    Locatie
    Den Helder (windcity)
    Die Guus is ook zo goed.
    Het sleutelwoord voor dit jaar, Proberen
    Er is geen uitdaging te groot, samen helpen we mekaar.
    En mocht je vraag zijn opgelost, klik op "status opgelost" zo hebben meer mensen hulp van jouw topic

    Grtjs jjw

  9. #9
    Nog een handig Openen-met-trucje: zet snelkoppelingen naar al je programma's in de map C:\Windows\SendTo.
    Door rechts klikken op een bestand en dan Kopiëren naar te kiezen, kun je dan van alles met van alles openen - gaat een stuk vlotter dan op Openen met... klikken en dan in de lijst het programma kiezen en dan weer op OK klikken.
    Zo kun je bijvoorbeeld heel snel kiezen of je een html-bestand in Kladblok, Wordpad, Dreamweaver of Internet Explorer wilt openen.
    In de bijlage een voorbeeld waarin een Paint Shop Pro-bestand in IrfanView geopend wordt.

    Guus.
    Laatst aangepast door Guus abc † : 23 maart 2006 om 14:17

  10. #10
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 september 2002
    Locatie
    Amersfoort
    Afstand tot server
    ±58 km
    Hartelijk Dank, waarde Giga Senior Guus, ik zal de .../windows/send to/ -mogelijkheid uitproberen op 'dagelijks nut'. Ik ben een enthousiast gebruiker van Paint Shop Pro, maar ik ben niet weg het vast laten openen door PSP van bv alle jpg's. Soms wil ik alleen maar een paar afbeeldingen bekijken en dan duurt het iedere keer weer helemaal opstarten van PSP te lang, dan gaat de ingebakken Windows-wiewer handiger.
    Burlwood

  11. #11
    Geplaatst door Burlwood
    Soms wil ik alleen maar een paar afbeeldingen bekijken en dan duurt het iedere keer weer helemaal opstarten van PSP te lang, dan gaat de ingebakken Windows-wiewer handiger.
    Daar is dit trucje inderdaad ideaal voor.

    Guus.

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen