Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 24

Onderwerp: deel van de harde schijf kwijt???

  1. #1

    Angry

    Gegroet allen,

    Bij de aankoop van mij Pc zat er windows Xp home edition op. Toen ik windows xp prof wilde installeren ging alles nog goed. Echter toen prof geinstalleerd was, was ik een groot gedeelte van mijn harde schijf kwijt. Ik heb 250 Gb met 8 Mb cache geheugen.

    Nu geeft de c schijf nog maar +/- 130 Gb weer. Als ik bij computerbeheer-schijfbeheer kijk zie ik maar een partitie, c: schijf van 130 Gb. In ms-dos (dir c zie ik ook maar een schijf van 130 Gb. De Bios geeft echter wel aan dat de harde schijf 251 Gb bevat.

    Kan iemand mij helpen?

    Mvg, Robin

    Ik ben maar een leek, btw...
    Laatst aangepast door Dickdale : 13 april 2005 om 09:12

  2. #2
    Senior Member bultje21's avatar
    Geregistreerd
    5 april 2005
    Locatie
    's-Hertogenbosch
    Afstand tot server
    ±84 km
    Extra partitie bijmaken. anders partition magic op loslaten...
    To Bie or Not To Bie

  3. #3
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Installeer sp2 eens en bij schijfbeheer komt de rest erbij
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  4. #4
    Als ik een partitie aan wil maken, dan heb ik dus alleen de keuze uit die 130 Gb...

    En ik heb partition magic er al op staan, maar krijg nog steeds alleen die 130 Gb te ziet. Ook als ik hem wil resizen kan ik tot max. 130 Gb gaan...

  5. #5
    Wat is Sp2?? Een programma? Hoe kan ik die vinden?

    Ik ben maar een leek...

  6. #6
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Onder de startknop vind je een link microsoft update. Klik daar maar op
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Service Pack 2, dat is de laatste update van windows XP.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  8. #8
    Senior Member bultje21's avatar
    Geregistreerd
    5 april 2005
    Locatie
    's-Hertogenbosch
    Afstand tot server
    ±84 km
    Geplaatst door m@rio
    Installeer sp2 eens en bij schijfbeheer komt de rest erbij
    Waarom komt ie er dan ineens bij? dan zou voor sp2 schijven van 200g niet helemaal herkend worden?
    To Bie or Not To Bie

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Geplaatst door Dickdale
    Klopt het dat Windows Xp zonder Sp2 alleen schijfvolumes herkent tot +/- 130 Gb? Kan ik de Sp2 versie van de Microsoft site over een illigale versie van Windows Xp laten lopen of kan ik dan problemen verwachten?
    Hallo Dickdale.
    Misschien is het beter om je vragen even op het forum te posten ipv te mailen, op die manier zijn er meer mensen die het lezen en kan er misschien sneller een oplossing worden gevonden.
    Bovendien hebben andere mensen ook nog wat aan de oplossing, indien deze wordt gevonden.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  10. #10
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Geplaatst door bultje21

    Waarom komt ie er dan ineens bij? dan zou voor sp2 schijven van 200g niet helemaal herkend worden?
    Sp1 deed hetzelfde maar zou dan gelijk sp2 erop zetten. Er is nog een andere mogelijkheid (volgens mij in het register) maar die kan ik zo snel niet vinden
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  11. #11
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Kan ik de Sp2 versie van de Microsoft site over een illigale versie van Windows Xp laten lopen of kan ik dan problemen verwachten?
    Het enige probleem dat je eventueel kunt krijgen is wel als je alles binnen hebt. Je bent halverwegde de installatie en dan zegt Windows: Jammer dan, ga maar na de zaak die je deze cd heeft verkocht. Het is een illegale versie.
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Kijk hier even voor de oplossing als je een Maxtor harde schijf hebt, zo niet, meld dan even wat voor merk harde schijf je hebt.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  13. #13
    Ik heb idd een Maxtor harde schijf 250 Gb met 8 mb cache geheugen. Ik zal eens proberen om SP2 met de driver van Maxtor te installeren. Dan moet het goed gaan toch?

  14. #14
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Installeer dan even die patch van Maxtor, SP2 is hier niet eens voor nodig als ik het goed heb.
    Het is de vraag of je SP2 erop krijgt, dat werkt niet altijd met de versie die jij hebt.

    **Edit
    Voor alle duidelijkheid, het gaat dan om deze patch.
    http://www.maxtor.com/portal/site/ma...&downloadID=11
    Laatst aangepast door Frisian : 13 april 2005 om 13:25
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  15. #15
    Dan zal ik het eens proberen zonder SP2 te installeren.

  16. #16
    Ik heb de driver van Maxtor geprobeerd en....

    Het werkt niet. Hij zegt dat het niet mogelijk is op dit systeem...

    Nu ga ik Sp2 proberen... Hoop maar dat dat wel werkt...

  17. #17
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Als dit je ook niet lukt, probeer dan eens Maxblast.
    Hiermee kan je je harde schijf in meerdere stukjes opdelen en ben je ook van dit probleem af (2 partitie's van 125 Gig bijvoorbeeld).

    Heel gemakkelijk in gebruik, het houd wel in dat je windows opnieuw zal moeten installeren.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  18. #18
    Vanuit waar moet ik Maxblast dan installeren? Vanuit de Xp versie die er nu op staat? OF Ms-dos?

  19. #19
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Nadat je het gedownload hebt kan je op het bestandje dubbelklikken waarna Maxblast een opstartbare floppy maakt (wel even een lege flop in de drive steken dus).

    Deze floppy kun je nu gebruiken als opstartbare diskette.
    Tijdens het opnieuw opstarten van de computer zal dan Maxblast opstarten en kun je op deze manier je harde schijf opnieuw indelen.
    Alle gegevens zullen dan wel verloren gaan, dus maak een backup.

    Je kan in Maxblast aangeven wat voor bestandssysteem je wilt (FAT of NTFS) en hoe groot je je partitie's wilt hebben.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  20. #20
    Mensen met het installeren van SP2 is het allemaal goed gekomen. Bedankt!!!

  21. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen