Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: schijfpartitie vergroten

  1. #1
    Senior Member joroma's avatar
    Geregistreerd
    14 november 2003
    Locatie
    maarssen
    Afstand tot server
    ±92 km
    Vraag is opgelost

    schijfpartitie vergroten

    Systeem: Windows XP Home Edition
    Hitmanpro scan dd. 11.08.05 = oké


    Ik heb met het ingebruik nemen van m'n computer de 160 Gb schijf in verschillende partitie's ingedeeld, t.w. C:, D:, E: en F:
    Echter in de loop van de tijd is de C: wat krap geworden. Hier staan alleen maar programma's op.
    M'n D: heeft nog voldoende ruimte over.

    VRAGEN:
    Kan je de C: vergroten ten koste van de D: ZONDER alles te moeten formateren?

    Is mijn conclusie juist dat door deze te krappe schijfruimte, programma's zoals b.v. NERO steeds moeizamer opstarten?
    Laatst aangepast door joroma : 11 augustus 2005 om 11:10
    joroma

  2. #2
    Met Partition Magic kan dat.

  3. #3
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Dat kan met partition magic maar het programma is niet gratis
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  4. #4
    Senior Member joroma's avatar
    Geregistreerd
    14 november 2003
    Locatie
    maarssen
    Afstand tot server
    ±92 km
    sorry, ik had mijn bericht nog aangepast.
    Niettemin bedankt voor de snelle reactie.
    joroma

  5. #5
    Trotse Pappa
    Verenigingslid
    m@rio's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2000
    Locatie
    Sappemeer
    Afstand tot server
    ±126 km
    Op beide vragen: Ja
    Je moet niet steeds dezelfde fouten maken, er is keus genoeg

  6. #6
    je kan je virual memory op de D gaan plaatsen, hier ga je al redelijk veel plaats mee winnen en dit zal de snelheid van het systeem niet infecteren.

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member Jozo's avatar
    Geregistreerd
    30 oktober 2002
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ook kan je je oude herstelpunten weghalen met schijfopruiming > tabblad "meer opties".

    En gebruik regelmatig CCleaner
    Laatst aangepast door Jozo : 11 augustus 2005 om 11:34
    Groetjes jozo

    Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren.

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member Tanja1968's avatar
    Geregistreerd
    29 september 2002
    Locatie
    Alphen a/d Rijn
    Je zegt dat je al je programma's op C hebt.

    Zelf verander in als ik een programma installeer, de standaardkeuze c:\program files\ in D program files.

    Dit omdat ik ook geen zin heb dat mijn C dichtslibt. Wel moet je als je een systeemherstel doet of opnieuw installeert de meeste programma's weer activeren. Maar dat is een keuze die je maakt.

    Dit misschien voor de volgende programma's die je gaat installeren.
    Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.
    Klik dan gelijk "vraag is opgelost" aan

    Groetjes, Tanja

  9. #9
    Senior Member joroma's avatar
    Geregistreerd
    14 november 2003
    Locatie
    maarssen
    Afstand tot server
    ±92 km
    Hartelijk dank voor alle reacties. Het blijkt dat ik maar weer een leek ben, want ik had altijd begrepen dat je programma's altijd op de C: moest installeren.
    joroma

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member Tanja1968's avatar
    Geregistreerd
    29 september 2002
    Locatie
    Alphen a/d Rijn
    Programma's schrijven tijdens de installatie altijd wel iets weg in het register van windows, en dat gebeurt wel op C. Maar dat is zo weinig (ruimte).

    Voordeel als je het wel allemaal op C zet, en je doet een systeemherstel, dat alles gelijk werkt.

    Systeem wordt er meestal wel trager van.
    Laatst aangepast door Tanja1968 : 12 augustus 2005 om 09:56
    Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.
    Klik dan gelijk "vraag is opgelost" aan

    Groetjes, Tanja

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member Jozo's avatar
    Geregistreerd
    30 oktober 2002
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Geplaatst door sorkje
    je kan je virual memory op de D gaan plaatsen, hier ga je al redelijk veel plaats mee winnen en dit zal de snelheid van het systeem niet infecteren.
    Geplaatst door Jozo
    Ook kan je je oude herstelpunten weghalen met schijfopruiming > tabblad "meer opties".

    En gebruik regelmatig CCleaner
    Beter eerst dit proberen, levert heel wat ruimte op.
    Groetjes jozo

    Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren.

  12. #12
    Geplaatst door joroma
    Is mijn conclusie juist dat door deze te krappe schijfruimte, programma's zoals b.v. NERO steeds moeizamer opstarten?
    De gevolgtrekking die je maakt kun je pas een zuivere gevolgtrekking(conclusie) noemen indien je nog een andere uitspraak(premisse) had vermeld, namelijk de gootte van de opslagcapaicteit van het station C(één v.d. 4 partities). Veronderstel dat je je HD van 160 GB in het begin(je had nog veel vrije ruimte) precies in 4 gelijke delen(C, D, E en F) gepartioneerd hebt, dan heb je het besturingssyteem(XP) op een partitie van 40 GB geïnstalleerd, en dat was al niet juist, omdat de access-time naar applicaties/data daardoor wordt vergroot waardoor het systeem trager zou gaan functioneren. Een besturingssyteem behoort niet op zo'n grote partitie te worden geïnstalleerd. Aan ruim 4 GB to 6 GB heb je al voldoende en alle andere applictaies en data behoren op die andere partities te worden geïnstalleerd/geplaatst en zal C nooit vol geraken(natuurlijk als je bijvoorbeeld de temporary files opschoont)

    Je zou eigenlijk de ongebruikte bestanden moeten verwijderen en de bestanden die je echt nog gebruikt op een cd/dvd te branden(als je tenminste over deze middelen beschikt), of te laten overhevelen naar D, E en F. Vervolgens defragmenteer je het C-station en zal NERO niet meer moeizaam gaan verlopen en zal NERO(en alle andere programmatuur) nog sneller lopen, wanneer XP op een niet al te grote partitie wordt geïnstalleerd.

    Met andere woorden: Het staion C nietvergroten, maar juist verkleinen.

    Dit kun je, zoals hierboven reeds werd gezegd, met PM bewerkstelligen.

    Dennis.
    Laatst aangepast door DENNIS90 : 12 augustus 2005 om 11:26

  13. #13
    Geplaatst door Tanja1968
    Je zegt dat je al je programma's op C hebt.

    Zelf verander in als ik een programma installeer, de standaardkeuze c:\program files\ in D program files.

    Dit omdat ik ook geen zin heb dat mijn C dichtslibt.
    O, het staat hier ook al vermeld hoe het te behoeden dat C vol raakt (en natuurlijk hoort dit nog bij)

    Dennis.

  14. #14
    Senior Member joroma's avatar
    Geregistreerd
    14 november 2003
    Locatie
    maarssen
    Afstand tot server
    ±92 km
    Beankt voor de laatste reactie, 'k zal mijn partitie C; niet vergroten, is nu 10GB, maar m'n progamma's opnieuw installeren op een andere partitie.
    joroma

  15. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen