Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 18 van 18

Onderwerp: kan niet in de instellingen van de router komen

  1. #1

    kan niet in de instellingen van de router komen

    Hoi,

    Ik kom niet meer in het inlosscherm van mijn router, waar ik de instellingen verander.

    Ik heb een SMR Wirless Broadbant router with ASDL. Ik wil de instellingen veranderen omdat ik ben overgestapt naar een nieuwe provider, maar kom niet in het setup menu van de router.

    Ik heb win/xp. via ipconfig/renew ben ik er achter gekomen dat het adres 192.168.2.1 is ik kan met dit adres ook pingen en alle pakketjes komen aan.

    als ik vervolgens dit nummer in internet explorer typ geeft hij niet het configuratiescherm, maar pagina niet gevonden.

    Ik heb diverse malen het modem gerezet via het reset knopje en door 30 sec de stroom eraf te halen.

    Wat kan ik nog meer doen om in het configuratiescherm van de router te komen?

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Typ eens 192.168.1.1
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  3. #3

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Toen je pingde had je toen wel een ip adres van de router of ook niet?
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  5. #5
    ja toen had ik wel het adres, daarom snap ik niet waarom het niet lukt.

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Controleer de firewall eens. Herkent deze het netwerk wel? Kijk eens in het logboek.
    Laatst aangepast door Elisa : 21 februari 2006 om 21:40
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  7. #7
    SMC7004VWBR V.2 EU
    Wireless Barricade™ 4-port Broadband Router

    zie ook: http://www.smc.com/index.cfm?event=v...&scid=&pid=952

  8. #8
    eerder heeft hij wel goed gewerkt maar nu zijn de instellingen niet meer juist omdat ik bij een andere provider ben

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Ja sorry, ik zag het al staan Ik heb de vraag nog veranderd hierboven.

    Ik zal eens zoeken of er van je router iets bekend is.
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  10. #10
    heb de firewall uitgezet, maar dan werkt het nog steeds niet.

  11. #11
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Dan zou toch een totale reset je van de ellende af moeten helpen.
    Weet je, als je net een andere provider hebt zou ik deze eens bellen en zeggen dat je hun gegevens niet in kunt voeren. Net nieuw abo bla bla bla
    Ze vullen dan met jou Internet Explorer in waardoor je wel contact krijgt met de router.
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  12. #12
    heb ik gedaan maar ze ondersteunen dat modem niet. zit nu op hun modem maar daar kan ik maar 1 pc op aansluiten
    en niet draadloos.

    als ik in het menu ben weet ik de rest wel maar ik kom niet in het menu, zou het modem dan stuk kunnen zijn.

    als ik ping 192.168.2.1 type stuurt krijg ik verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
    dan zou je toch zeggen dat alles werkt

  13. #13
    Senior Member The Doctor's avatar
    Geregistreerd
    25 juli 2005
    Locatie
    Sint-Truiden
    Afstand tot server
    ±160 km
    Wat is eigenlijk het ip-adres van jouw PC?
    Check out my blog site: http://krva.blogspot.com
    MCSA+M 2000-2003 / MCSE+M 2000-2003 / MCITP Exchange 2007 / MCTS WS08 AD, WS08 Networking, WS08 Applications
    VMware Certified Professional (VCP) 3.0 - 3.5
    Prince2 certified

  14. #14

    Router instellingen

    Bij mij moet die "http://" erbij vermeld worden om de gegevens op te vragen,
    typ eens "http://192.168.2.1" en hopelijk helpt dat je op de goede weg.

  15. #15

  16. #16
    Senior Member The Doctor's avatar
    Geregistreerd
    25 juli 2005
    Locatie
    Sint-Truiden
    Afstand tot server
    ±160 km
    Quote Origineel gepost door The Doctor
    Wat is eigenlijk het ip-adres van jouw PC?
    ?
    Check out my blog site: http://krva.blogspot.com
    MCSA+M 2000-2003 / MCSE+M 2000-2003 / MCITP Exchange 2007 / MCTS WS08 AD, WS08 Networking, WS08 Applications
    VMware Certified Professional (VCP) 3.0 - 3.5
    Prince2 certified

  17. #17
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Volgens je router zijn dit de mogelijkheden om in te loggen:

    How do I Login to the Router?

    Open a new browser window and in the address bar type in 'http://192.168.2.1' or 'http://192.168.2.1:80' or 'http://192.168.2.1:88' and press enter.

    How do I configure my SMC router for a DSL Internet connection?

    In the routers web interface -> Click on login (password would be either blank or smcadmin) -> Advanced setup -> WAN -> PPPoE -> Enter the following values:

    Type in the Username and the password provided by your ISP.
    Set MTU = 1440.
    Set maximum idle time to zero.
    Save the settings.

    Wat ik totaal niet begrijp.....je hebt nu verbinding met ons via een andere router of modem. Dan zou je sowieso contact moeten kunnen maken met de router.
    Als je wilt controleren of je router nog wel goed is:
    Koppel de router af.
    Ga er mee naar de meterkast of waar de telefoonlijn binnen komt.
    Haal het stekkertje van de adsl lijn los.
    Doe nu de router er in.
    Kijk of alle lampjes die nodig zijn gaan branden.
    Is dat zo dan is er toch iets niet goed op je pc.

    How do I RESET the router? back



    You will have to use a paper clip or a similar pointed object to do the reset procedure.

    Hard reset: Insert the paper clip to the reset button and hold it down for 15 seconds, while the paper clip is still in unplug the power cord that goes in to the router, now wait for 15 more seconds and then give the power supply back to the router, again wait for 15 more seconds and finally let the clip go. You will see the router's LEDs flashing. If this happens it means that we have successfully completed the reset.

    Soft reset: Login to the router, go to the Tools menu, click on configuration tools and select the option restore router to factory defaults to reset the router.


    Heb jij een harde reset gedaan?
    Laatst aangepast door Elisa : 21 februari 2006 om 23:06
    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  18. #18
    Giga Honourable Senior Member Elisa's avatar
    Geregistreerd
    5 februari 2002
    Locatie
    Madurodam
    Nog eentje. Ze hebben een aardige Support van je router:

    I am unable to access the router's web interface.

    Check for restrictive Firewall settings.
    Clear the cache of your web browser.
    Try with a different web browser (e.g. Mozilla Firefox, Opera)
    Try to access the router from a different computer.

    Kant en klare oplossingen heb ik meestal niet maar.........ik denk wel heel graag mee

  19. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen