Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 21

Onderwerp: Eigen server via computer

  1. #1
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Vraag is opgelost

    Eigen server via computer

    Beste allemaal,

    Ik heb sinds kort een website via mijn localhost-server draaien.
    Ik heb internet via een Linksys router.

    Ik dacht dat als ik die localhostsite had, mensen mijn IP intikte in de adresbalk en de site zagen, maar als ik dat doe, krijg ik de Linksys configuratie.

    Ik gebruik Abyss Web Server om mijn website te runnen, deze heeft het over port 1024, maar als ik dat achter mijn IP zet, krijg ik een 404 error van XP.

    Weet iemand wat ik kan doen?
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  2. #2
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Paar dingen.

    Ik ga er van uit dan je alleen maar een router/modem heb liggen en geen losse router en losse modem.

    Geef de pc waar je je server op draait een statisch IP ( vast IP adres)
    Linksys gebruikt voor zijn dhcp de 192.168.1.100 tot 192.168.1.150. gebruik dus geen IP adres in deze range en ook niet nummeer 192.168.1.1 dat in namelijk zijn eigen.

    Dan moet je even checken of je server draait op poort 80, dit is de standaard poort voor websites.
    doe dit dmv in je webbrowser het ip adres in te klikken van de pc waar je website op draait.
    Een webbrowser opend een pagina standaard op poort 80.
    Als je de pagina ziet of iets wat er mee te maken heeft dan zou je zeggen het draait op poort 80 meest logische al je secure werkt zou het ook poort 8080 kunnen zijn.

    Ga vervolgens naar je router, de poort forwarding staat vaak in een linksys al voor gebakken, je hoeft veel gevallen alleen het IP adres van je server in te toetsen en aanvinken dat je hem wil gebruiken.

    Test dan je poort 80 van buitenaf open staat bij bijvoorbeeld:
    http://ipee.nl/ of http://www.grc.com/ (er zijn nog veel meer)

    Je poort 80 moet in elk geval open staan wil je van buitenaf bereikbaar zijn.

    Werkt je server op een andere poort, wat niet echt logisch is maar kan wel, zal je een poort forwarding in moeten stellen in je linksys.
    dat je poort 80 poort "xxxx" moet worden.

    succes
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  3. #3
    Chatmoderator
    Verenigingslid
    ciske de rat's avatar
    Geregistreerd
    10 juni 2003
    Locatie
    dordrecht
    Afstand tot server
    ±135 km

    betreft web server

    leuk zoon localhost servertje als je website naar buiten wil brengen moet je poort open stellen er voor gebruikelijke poorten zij 80 of 8080
    1024 heb ik zelf nog nooit van gehoort
    maar als jij zegt 1024 moet je deze in je routertje open gooien en het volgende doen vna naar de website www.watismijnip.nl daar staat je ip van je provider
    bij voorbeeld ip 24.xxx.xx.xxx dan krijg door dat je poort er voor open gesteld heb http://24.xxx.xx.xxx:80 http://24.xxx.xx.xxx:8080 http://24.xxx.xx.xxx:1024
    via het locale gebeuren doei je het volgende http://localhost of wel http://127.0.0.0
    veel plezier met de informatie
    Laatst aangepast door ciske de rat : 19 maart 2006 om 23:51

  4. #4
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Je begint gelijk over het doorlinken van mijn 192 ip naar mijn vaste ip.
    Maar mijn probleem is juist, dat als ik mijn vaste ip intik, ik ook naar die Linksys pagina ga, ook met :80 erachter.
    En doorlinken naar een ander IP adres lukt ook niet > zie bijlage



    [Mod edit] Quote verwijderd. Druk rechts onder op "Reageer op vraag" en niet op "Quote". [/Edit]
    Laatst aangepast door marticorni : 13 april 2007 om 10:56
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  5. #5
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Ik weet mijn IPadres wel uit m'n hoofd hoor, daar heb ik dat soort sites niet voor nodig





    [Mod edit] Quote verwijderd. Druk rechts onder op "Reageer op vraag" en niet op "Quote". [/Edit]
    Laatst aangepast door Paul-RT : 20 maart 2006 om 00:04
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  6. #6
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Maar ik zie in jou bijlage niet dat poort 80 is doorverwezen naar een local IP adres...?
    De "HTTP"poort (80) en er zou ook een vinkje achter moeten staan..?

    Wel iets onderaan in jou bijlage maar dat heeft volgens mij niks met je webserver te maken

    Zou dit eerst instellen en probeer het dan eens weer
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  7. #7
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km

    Poort opengooien

    Ik moest inderdaad eerst port 80 opengooien, heb toen gelijk de instelling bij Abyss veranderd en laten draaien op port 80.

    Als ik nu naar mijn ip ga (dus niet naar 192, maar mijn vaste) krijg ik niet meer de Linksys Configuratiepanel, er staat nu Pagina niet gevonden of zoiets, als ik naar localhost(127.0.0.1) ga, krijg ik mijn website.

    Hoe zorg ik er nu voor dat m'n IP hetzelfde wordt als m'n localhost?
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  8. #8
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    toets in je webbrowser je IP adres van je webserver dus 192.168.xxx.xxx dus niet localhost of de 127.******
    krijg je dan ook de fout melding..?
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  9. #9
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Quote Origineel gepost door PC animal
    toets in je webbrowser je IP adres van je webserver dus 192.168.xxx.xxx dus niet localhost of de 127.******
    krijg je dan ook de fout melding..?

    192.xx enz. = Linksys Controlpanel
    127.xx enz. = Localhost website
    62.166.xx enz. = 404 Foutmelding
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  10. #10
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Quote Origineel gepost door marticorni
    192.xx enz. = Linksys Controlpanel
    127.xx enz. = Localhost website
    62.166.xx enz. = 404 Foutmelding
    Dit klopt niet jou webserver draait niet op je linksys, dus je pc waar je webserver op draait moet een ander IP adres hebben als je linksys.
    Als ik denk wat er gebeurt is is dat je het ip adres van je router op je HTTP in je router hebt gezet.

    Je IP adres van je webserver kan en mag nooit gelijk zijn aan je router. kijk wat voor locaal IP adres je op je webserver hebt staan en zit dit IP adres in de regel van de HTTP van je router.

    Of type je het verkeerde IP adres in, die van je router in plaats van je webserver.
    Je IP van je router zal 192.168.1.1 zijn, kan haast niet missen bij linksys.
    Wat is je IP van je webserver dan...?
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  11. #11
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Jeetje, wat een moeilijke teksten allemaal. Ik zal je even wat informatie geven.

    Voordat ik met een website begon op mijn computer was het zo:

    192 = Linksys Controlpanel
    127 = Niks - 404 Foutmelding
    62.221 = Linksys Controlpanel

    Ik heb toen Abyss Web Server geïnstalleerd en toen was het:

    192 = Linksys Controlpanel
    127 = Localhost - Website
    62.221 = Linksys Controlpanel

    En toen ik via Linksys Controlpanel port 80 opengooide was mijn 62.221 ip 404 error
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  12. #12
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Als ik via Hackerwatch kijk hoe het gaat met port 80, waar Abyss dus nu de site op 'runt', staat er bij port 80 (HTML) Secure

    Ik heb via de instellingen van Abyss nog eens goed gekeken of hij inderdaad op port 80 draait, en dat doet hij gewoon. Hoe zorg ik er nu voor dat buitenstaanders mijn site kunnen bezoeken, want als mensen nu naar mijn IP gaan (62.166.85.221) krijgen ze een 404 error.
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  13. #13
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Het lijkt me dat het IP adres van je webserver niet word geforward in je router.

    Misschien heb je hier wat aan
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  portforLinksys.jpg
Bekeken: 12
Grootte:  41,2 KB
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  14. #14
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Dat is niet mogelijk, ik kan maximaal 3 cijfers invullen
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  15. #15
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Quote Origineel gepost door marticorni
    Dat is niet mogelijk, ik kan maximaal 3 cijfers invullen
    Dat lijkt me logisch.

    je server zal toch in de zelfde IP reeks moeten hangen als je router.
    Nogmaals:

    je router heeft IP adres 192.168.1.1
    je server heeft IP adres 192.168.1.*** waar sterretjes staan moet je kijken op je webserver pc welke dat moeten zijn. ( of je draait je webserver op je eigen pc, dan is het IP adres gelijk aan die van je eigen pc)
    Let wel je zal je server een statich adres moeten geven ander gaat je configuratie nooit werken.

    In jou hele netwerk draait alles om die laatste drie getallen en niet om de 3 x 3 getallen
    die er voor staan, die moeten in je netwerk overal gelijk zijn aan je router en wat achter je router zit. Dus je eigen pc, je webserver etc etc ( je evt modem als je die hebt zit voor je router en zou mogen afwijken)

    Oftewel 192.168.1.*** deze getallen moet je op elke pc terug vinden alleen de laatste moeten afwijken.
    Dit kan beginnen bij "2" en eindigen bij "254" en alles wat er tussen zit

    Die laatste drie cijfers ( waar ik hier sterretje heb ingevuld) die vul je in in je router.

    Als je nou eerst eens gaat kijken wat je IP adres is van je pc waar de webserver op draait dan word het allemaal een stuk gemakkelijker
    Laatst aangepast door PC animal : 29 maart 2006 om 23:42
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  16. #16
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km

    Red face

    Je snapt het niet helemaal,

    Ik host mijn site niet vanaf ons netwerk, maar vanaf mijn eigen computer. Zie de naam van deze vraag.

    Mijn IP is 62.166.85.221 en als ik naar http://62.166.85.221/ ga, dan krijg ik een 404 error, en ook als ik naar http://62.166.85.221:80 ga.

    Abyss zegt dat-ie op port 80 host, en als ik http://localhost/ of http://127.0.0.1/ intik, zie ik gewoon mijn site. Maar dus niet als ik naar mn IP adres ga.

    En dát is dus juist het probleem!
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  17. #17
    Senior Member
    Verenigingslid
    PC animal's avatar
    Geregistreerd
    21 juni 2004
    Locatie
    Assen
    Afstand tot server
    ±98 km
    Wil niet vervelend doen hoor, maar misschien kan je de vraag beantwooorden wat is het locale IP adres van je eigen pc oftewel de pc waar je webserver op draait.

    Als je nu eerst even deze vraag beantwoordt dan hebben we je antwoordt ook(hoofdwaarschijnlijk )

    Jij zit de hele tijd te praten over het IP adres van je Internet aansluiting en die hebben we hier niet bij nodig.
    http://watinmijnip.nl/ Het IP adres wat je hier ziet is je IP adres waar je van buiten af op te berieken bent. Alleen heb je hier niks aan als je eigen interne netwerk wil instellen via de router, die veranderd namelijk je IP adres en de router verteld je 62.166.*** adres waar hij je server kan vinden op je interne netwerk ( = alles na je router) en dit moet iets van 192.168.1.*** zijn.

    Let bij het testen, je kan niet je 62.166.***.*** IP gebruiken om je server te testen dan kom je in een soort loop terecht. Dat zal iemand anders voor je moeten doen of kijken via grc.com oid of je poort dan open staat
    I try to take it One Day At The Time
    But sometimes Several Days attack me at once

  18. #18
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Ik wil helemaal geen eigen INTERN netwerk, ik wil een site.
    En die wil ik hosten via mijn computer.

    De IP's die ik heb zijn:
    192.168.1.66 en
    62.166.85.221

    en wat ik dus wil is dat mensen mijn site kunnen bezoeken.
    Volgens mij als je je site host via je computer is het dat je de IP 62.166.85.221 invoerd (die ander is namelijk van het netwerk hier thuis, dus daar hebben buitenstaanders niks aan) en dat je dan de site ziet, die ik bij mijn localhost zie.
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  19. #19
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  20. #20
    Member marticorni's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2005
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km

    Talking Gelukt!

    Het is gelukt!

    PCanimal heeft me via mail geholpen.
    Achter het IP adres van 192. enz. moet 66.
    ik had daar eerst 80, toen 100, maar zoals op de afbeelding is aangegeven moet dat op 66.

    Bedankt allemaal voor jullie tijd, vooral jij, PCanimal!
    Laatst aangepast door marticorni : 13 april 2007 om 10:56
    Altijd: check check dubbelcheck!
    ---------------
    www.cornips.nl
    www.cornipshosting.nl

  21. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen