• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Ontbrekende rasterlijnen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sidi

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
10 jul 2001
Berichten
1.450
Hoi,

Ik ben beizg met een lijst in Excel. Nu ben ik bezig geweest om rasterlijnen een kleur te geven zodat ze worden afgedrukt. Later heb ik een paar lijnen weer weggepoetst met het gummetje. Nu zijn ook de rasterlijnen verdwenen. Bij andere cellen staan die er nog wel. Hoe krijg ik die ontbrekende rasterlijnen weer terug? Niet dat het nou zo'n probleem is maar het werkt wat lekkerder als die lijnen wel gewoon zichtbaar blijven. Zie voorbeeld van wat ik bedoel.

<a href="http://home.planet.nl/~molle468/images/rasterlijnen.png"target="_blank"><img src="http://home.planet.nl/~molle468/images/rasterlijnen.png"></a>
 
Als je bij =>extra=>opties=>weergave het vinkje weghaalt bij rasterlijnen en het daarna weer terugplaatst, Helpt dat?
 
Beste Sidi,

Je hebt mogelijk de witte cellen een wit patroon gegeven. Selecteer de cellen zonder rand, klik op Ctrl+1, of ga naar Opmaak - Celeigenschappen, kies de tab Patronen, en kies "geen patroon".
Of je hebt de cellen een witte rand gegeven. Op de tab Rand kun je een stijl en kleur kiezen.
Maar ik denk het eerste :)

Groeten,

Richard
 
Hoi,

Bedankt voor jullie reacties. :)

@Ron321, dat had ik inderdaad al geprobeerd maar ze blijven wit.

@Richard1970: Had ik ook al aan gedacht en ik heb het even nagekeken maar er is geen patroon geseleteerd en ook geen rand. Als ik dan die rand weer inkleur wordt dat ook uitgeprint en da's nou net niet de bedoeling.

Het gekke is nu dat als ik een serie lege cellen selecteer en kopieer in de cellen met de ontbrekende rasterlijnen, de horizontale lijnen wel weer verschijnen maar de verticale niet.
 
Hoi Sidi,

Dan maak je me nieuwsgierig. Kun je je file zippen en hier plaatsen? het moet namelijk in de opmaak van de cellen zitten.

Richard
 
richard1970 zei:
Hoi Sidi,

Dan maak je me nieuwsgierig. Kun je je file zippen en hier plaatsen? het moet namelijk in de opmaak van de cellen zitten.

Richard

Zekers, RAR ook goed? :) Ben benieuwd. Als ik cellen zonder randopmaak leeg maak dan blijven de rasterlijnen zichtbaar. Als er wel een randopmaak aanwezig WAS dan verdwijnen ze.
 

Bijlagen

  • Vrije plaatsen.rar
    55,8 KB · Weergaven: 106
Hoi Sidi,

had ik toch gelijk :) Selecteer de witte cellen, ga naar Opmaak - Celeigenschappen, klik op de tab Patronen en klik daar aan 'geen kleur'. Er is wel degelijk wit geselecteerd!

Groeten,

Richard
 
Nou ja zeg........ :shocked: Weet je, als een rasterlijn ontbreekt zijn er altijd 2 cellen bij betrokken. En ik zat de hele tijd één van de cellen te selecteren. En wel precies de cel waar die opmaak niet voor geldt. Maar ik heb nergens wit geselecteerd dus ik blijf het raar vinden dat die lijnen ineens wit werden. Maar goed; de hele rataplan selecteren, cel eigenschappen, patronen en geen patroon aanklikken en klaar is Sidi. Dat was de oplossing.

Bedankt Richard1970 :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan