Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Bios setup Acer laptop

  1. #1
    Mega Senior buick's avatar
    Geregistreerd
    6 september 2001
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Vraag is niet opgelost

    Question Bios setup Acer laptop

    Hallo,

    Ik heb hier een Acer Aspire laptop waar ik windows opnieuw op moet zetten. Maar voor dat dat gebeurt moet ik even een backup maken van de documenten die er nog op staan. Ik wil dit doen via het netwerk, maar blijkbaar staat de ingebouwde netwerkkaart uitgeschakeld (omdat er normaal een wifi aan hangt).

    Ik kan wel in de setup komen (met F2 tijdens opstarten) maar niet in het advanced deel. Dan krijg ik de melding dat ik mijn system administrator moet inschakelen.
    Er zit verder geen wachtwoord op debios dus daar zit geen probleem.

    Heeft iemand een idee hoe je bij Acer in de advanced setup kunt?

    Alvast bedankt

  2. #2
    SignSnatcher
    Bestuurslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    Acer heeft een heel goede website.
    ben daar net nog even geweest voor een driver voor een travelmate.
    Heb je daar al eens gekeken.
    www.acer.nl
    dan model kiezen en dan downloads.
    daar staat ook een bios handleiding bij.








  3. #3
    Mega Senior buick's avatar
    Geregistreerd
    6 september 2001
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Ik had daar inderdaad gekeken, maar de 1650 staat daar helaas niet (meer) tussen

    EN ook bij andere versies staat niets over een speciale handeling om in geavanceerde setup te komen

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Hier staat wel de manual van de 1650, maar ik lees niets over een bepaalde funktie toets om in het advanced menu te komen, wel over F5 en F6, maar of je er wat mee opschiet.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  5. #5
    Mega Senior buick's avatar
    Geregistreerd
    6 september 2001
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Kan ook niets vinden. Alleen dat je normaal met F2 ind e setup kunt komen en daar was ik al

    Lijkt overigens wel iets meer aan de hand te zijn, want een backup maken van de data gaf een leesfout en volgens scandisk lijkt de hd een crash gehad te hebben

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Reset de bios eens, of haal de batterij, indien mogelijk, er een 10 tot 20 minuten eruit, uiteraard met de voeding eraf.

    Misschien dat er wel een password inzit, maar dat het op deze manier wordt duidelijk gemaakt.

    Tevens om de schijf te controleren, kun je b.v. TestDisk er naar laten kijken, deze op een opstartflop erbij zetten en de schijf partities checken, deze zit ook op de Ultimate Boot CD, met andere progjes om van alles te controleren.

    Testdisk, voor dos moet je uiteraard hebben.

    En de cd, waar Testdisk ook op staat.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  7. #7
    SignSnatcher
    Bestuurslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    Quote Origineel gepost door buick
    Ik had daar inderdaad gekeken, maar de 1650 staat daar helaas niet (meer) tussen

    EN ook bij andere versies staat niets over een speciale handeling om in geavanceerde setup te komen
    En al op de ftp server van acer gekeken.
    Zal vanavond even voor je zoeken....
    nu eerst even verder met de vakantie.








  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Quote Origineel gepost door puppie
    En al op de ftp server van acer gekeken.
    Zal vanavond even voor je zoeken....
    nu eerst even verder met de vakantie.
    Quote Origineel gepost door Lange Pier
    Hier staat wel de manual van de 1650, maar ik lees niets over een bepaalde funktie toets om in het advanced menu te komen, wel over F5 en F6, maar of je er wat mee opschiet.
    Had hem al gevonden.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Afstand tot server
    ±165 km
    Misschien hoef je het niet in de bios te zoeken.
    Heb je fn+f2 al geprobeerd (Acer e-settings)??

  10. #10
    Mega Senior buick's avatar
    Geregistreerd
    6 september 2001
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Ik zal dat inderdaad eens proberen.
    Maar gezien de tijd die scandisk nodig heeft gehad (ruim 2 uur) en het aantal fouten (in bijna 120 bestanden zaten onleesbare sectoren), heb ik de eigenaar eerst maar even een berichtje gestuurd met de vraag of er toevallig nog garantie op zit. Er lijkt van de harddisk nl zo'n 20% beschadigd/onleesbaar geworden dus eigenlijk niet verstandig om daar Windows opnieuw op te gaan zetten.

  11. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen