Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: verbinding met router ?

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    verbinding met router ?

    Als ik in men cmd scherm ipconfig /all intyp krijg ik:

    ip-adres: 192.168.2.2
    subnetmasker: 255.255.255.0
    ip-adres: fe80::213:8fff:fe96:1d1e%6

    ik begrijp niets van dit 2e ip-adres...

    Ik heb ook nog nooit met men router verbinding kunnen maken.
    Ik heb al 192.168.2.2, 192.168.2.1 etc. geprobeerd

    Hoe maak ik dan wel verbinding?

    ik ben btw ook ng verbonden met een switch.
    Router = Belkin

    bedankt!!

  2. #2
    2e Ip-adres heb ik ook staan, dus lijkt me heel normaal....
    Daaronder staat als het goed is nog een adres standaardgateway...
    type die adres eens in je adresbalk.

    Als het goed is kom je in de interface van je router daar moet je nog ff het een en ander instellen denk ik...

  3. #3
    idd dat is 192.168.2.1
    maar mijn browser vind dat adres niet

    mvg

  4. #4
    Mega Senior
    Geregistreerd
    26 januari 2001
    Locatie
    Brielle
    Afstand tot server
    ±182 km
    Probeer eens 192.168.1.2:82 let op de dubbele punt

  5. #5
    Banned vanschagen's avatar
    Geregistreerd
    26 november 2001
    Locatie
    Andijk
    Afstand tot server
    ±91 km
    probeer eens http://192.168.2.254 dit vond ik op het net

  6. #6
    Hmm..

    Bij firefox : De server doet er te lang over om te antwoorden.

    Bij explorer : - doorverwezen nr msn search
    - Kan deze pagina niet weergeven

    Vreemd

    Ik weet niet als het iets uitmaakt maar ik heb dit ook met firewall af geprobeerd.

    mvg
    Laatst aangepast door frinkel : 14 december 2006 om 19:43

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Quote Origineel gepost door frinkel Bekijk Bericht
    Als ik in men cmd scherm ipconfig /all intyp krijg ik:

    ip-adres: 192.168.2.2
    subnetmasker: 255.255.255.0
    ip-adres: fe80::213:8fff:fe96:1d1e%6

    ik begrijp niets van dit 2e ip-adres...

    Ik heb ook nog nooit met men router verbinding kunnen maken.
    De meest relevante informatie ontbreekt uit je uitvoer, namelijk het ip-adres van de Standaardgateway.

    Dat is namelijk op een (thuis-)netwerkje het ip-adres van de router. Vul je het ip-adres van de Standaardgateway in in je browser, met http:// ervoor, dan zul je waarschijnlijk wel succes gaan hebben.

    M.b.t. dat 2de ip-adres: Dat zal het IpV6 ip-adres zijn. Kijk maar eens bij de Eigenschappen van je Netwerkverbinding (zie bijlage), dan zal daar wel ergens Microsoft TCP/IP versie 6 tussen staan. Dat type adres is nog niet gebruikelijk op Internet, en je hebt er momenteel nog niet veel aan.

    Tijs.
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  ipV6.jpg‎
Bekeken: 31
Grootte:  42,0 KB  
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  8. #8
    Quote Origineel gepost door frinkel Bekijk Bericht
    idd dat is 192.168.2.1
    maar mijn browser vind dat adres niet

    mvg
    Dat is mijn standaardgateway adres maar ook daarmee wil hij geen contact maken.
    Ik snap er echt niets van.

    Zou het kunnen dat de router verkeerd ingesteld is? waardoor ik geen verbinding met hem kan maken?

    mvg

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Kijk eens in Internet Explorer (ik hoop dat je Internet Explorer 6 hebt, ik weet niet of dit op dezelfde plek in Internet Explorer 7 zit):
    Extra -> Internet-opties -> tabblad Verbindingen -> knop Lan-verbindingen.

    Lees goed wat daar nu staat ingesteld (schrijf het even op), en vink er alles UIT. Probeer dan opnieuw verbinding met de router te krijgen op zijn ip-adres.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  10. #10
    Alles was al uitgeschakeld.

    Bedankt voor de hulp

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Schakel dan tijdelijk je firewallsoftware op je pc uit, en kijk eens of het dan wel werkt.

    Als het dan wél werkt, dan ligt het probleem waarschijnlijk in je firewallsoftware.

    Lukt het dan nóg niet, dan begin ik problemen met virussen en andere vervelende software te vermoeden

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  12. #12
    Heb ik ook al geprobeerd, dat werkt ook niet.
    Ik heb mijn pc ook al met verschillende antspyware en virussoftware gescanned waaronder
    hitmanpro, norton antivirus en hijackthis..

    Ik vind het zeer vreemd en uitermate irritant, zo kan ik ook men ports niet forwarden etc.

    mvg

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Quote Origineel gepost door frinkel Bekijk Bericht
    Hmm..

    Bij firefox : De server doet er te lang over om te antwoorden.

    Bij explorer : - doorverwezen nr msn search
    - Kan deze pagina niet weergeven

    Vreemd

    Ik weet niet als het iets uitmaakt maar ik heb dit ook met firewall af geprobeerd.

    mvg
    Let je er wel op om http://192.168.2.1 te gebruiken, en NIET 192.168.2.1, want dat zou die msn search kunnen verklaren...
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  14. #14
    Nee dit doet het ook niet

    Ik zal hem misschien eens opnieuw instellen, wie weet dat het dan wel gaat..

    Bedankt voor de hulp

    mvg

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen