Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Opnieuw indelen harde schijf

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    20 augustus 2004
    Locatie
    rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Vraag is niet opgelost

    Opnieuw indelen harde schijf

    Ik heb al bij de aanwezige topics gekeken, maar ik zie niet of dat het bij die mensen gelukt is daarom start ik een nieuwe topic en omdat ik graag advies wil over hoe de harde schijf op nieuw in te delen.
    Een kennis heeft een paar jaar terug op deze computer Windows XP gezet en er extra geheugen ingezet. Die heeft de schijf toen ingedeeld in C: , D: en E: .
    Op D: staat al een deel programma's omdat C: te klein is ingedeeld en op E: staan mijn documenten / muziek en met kopieren films. Ik krijg een paar keer per week de melding dat er te weinig schijfruimte vrij en hieronder heb ik neergezet wat er vrij is nadat ik alles heb opgeruimd. Mijn vraag is of er een (gratis) programma is waar ik dit mee kan oplossen ??

    C: capaciteit 4,87 GB nu beschikbaar minder als 500 MB vrij.
    D: capaciteit 6.83 Gb nu beschikbaar 4.91 GB
    E: capaciteit 7.29 GB nu beschikbaar met een film erop nog meer als 1 GB.

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Ik neem aan dat op C Windows XP is geinstalleerd en daardoor ook Program Files. Daar is nu niet veel meer aan te veranderen. Maar kijk eens na of er op C ook virtueel geheugen staat (pagefile.sys, wel in Mapopties verborgen sysyteembestanden en verborgen bestanden en mappen op tonen zetten). Als dat zo is, kun je behoorlijk wat ruimte winnen, afhankelijk van de nu toegemeten Mb's, door het virtueel geheugen te verplaatsen naar D.

    Waar: klik rechts op Deze computer, kies Eigenschappen, dan Geavanceerd, bovenste van de knop Instellingen, weer Geavanceerd. Onderaan bij Virtueel geheugen op de knop Wijzigen klikken. Je kunt nu het aantal Mb's en de plaatsing op een schijf/partitie wijzigen.

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Films en muziek en dan een schijf van 20 gig., een slechte combinatie.
    Schijf erbij plaatsen geen optie?
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  4. #4
    Member
    Geregistreerd
    20 augustus 2004
    Locatie
    rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door Boeing_737 Bekijk Bericht
    Ik neem aan dat op C Windows XP is geinstalleerd en daardoor ook Program Files. Daar is nu niet veel meer aan te veranderen. Maar kijk eens na of er op C ook virtueel geheugen staat (pagefile.sys, wel in Mapopties verborgen sysyteembestanden en verborgen bestanden en mappen op tonen zetten). Als dat zo is, kun je behoorlijk wat ruimte winnen, afhankelijk van de nu toegemeten Mb's, door het virtueel geheugen te verplaatsen naar D.

    Waar: klik rechts op Deze computer, kies Eigenschappen, dan Geavanceerd, bovenste van de knop Instellingen, weer Geavanceerd. Onderaan bij Virtueel geheugen op de knop Wijzigen klikken. Je kunt nu het aantal Mb's en de plaatsing op een schijf/partitie wijzigen.
    Hij staat daar al geselecteerd bij D: 223 - 574 MB, weet niet of dit goede waardes zijn.
    Als antwoord op de andere user, een andere schijf is geen optie want het gaat om C: en de films staan een voor een op E: en dan staat E: nog niet vol.

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Uiteraard wel in combinatie met het veranderen van de partities, en de C: groter maken.
    Met de gratis partitiemanager Gparted eventueel te doen.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  6. #6
    Member
    Geregistreerd
    20 augustus 2004
    Locatie
    rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door Lange Pier Bekijk Bericht
    Uiteraard wel in combinatie met het veranderen van de partities, en de C: groter maken.
    Met de gratis partitiemanager Gparted eventueel te doen.
    Ik heb het bestand gedownload als ik het goed begrijp moet ik de uitgepakte bestanden op een cd branden op een bepaalde manier en dan opnieuw opstarten met de cd erin.
    Heb ik dit zo goed begrepen ??
    Heeft er iemand nog een advies, C: in ieder geval een stuk groter maken en hoeveel GB moet ik er dan minimaal maken ??
    Of andere suggesties ??

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Die ISO dient gebrand te worden als image, met Nero b.v., en ermee opstarten, doorenteren tot je bij het werkelijke progje bent, de D: verkleinen, en de C: daarna vergroten.

    6 - 7 gig zou voldoende moeten zijn.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen