Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 24

Onderwerp: Geen Stereo Mix op de PC

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km

    Geen Stereo Mix op de PC

    Ik heb het programma Audio Editor Gold gedownload in de
    hoop zelf nummers de kunnen opnemen. Zang met de karaoke file
    die op de achtergrond meespeelt.

    Nu kwam ik erachter dat ik daarvoor de optie "stereo mix" moet
    kiezen, maar op mijn PC zit geen stereo mix.

    Op aanraden van een vriend heb ik toen Realtech97 gedownload.
    Ik dacht het geïnstalleerd te hebben. Maar buiten dat er een folder
    aangemaakt is "mijn programma's" is er helemaal niets veranderd.

    Mijn vraag komt dus hierop neer:

    Hoe kan ik "stereo mix" op mijn pc krijgen?


    (gebruik nu standaard: C-Media Rear Panel Audio)
    (geen andere keuzes mogelijk helaas)


  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Dubbelklik op het luidsprekericoontje in het Systeemvak van je Taakbalk, naast de klok. Klik Opties, Eigenschappen. Selecteer de Audiopoort-IN van je geluidskaart. In het venster dat verschijnt kun je Stereo-mix aanvinken. Klik op OK. Nu kun je het volumeschuifje omhoog of omlaag doen. Uitproberen terwijl je met Audio Editor Gold proefopnames maakt. In bijgaande afbeelding is de Microfoon aangevinkt, maar daar moet jij dus Stereo-mix selecteren.
    .
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  VolMic.jpg‎
Bekeken: 71
Grootte:  25,6 KB  

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Bedankt voor je berichtje
    Dat is dus nu juist het probleem.

    Meer dan dit krijg ik niet te zien

    Is er een manier om die extra optie voor "stereo mix" erbij te krijgen?




  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    In het onderste plaatje moet je op Opties klikken. Dan verschijnt o.a. het woord Eigenschappen, daar moet je op klikken. Maar het is misschien beter als je mijn handleiding Problemen met het geluid goed doorneemt. Vooral het tweede deel over opnemen is van belang.

  5. #5
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Ik heb voor de zekerheid de handleiding doorgenomen, maar wat ik al vermoedde alles was goed ingesteld.

    Ik ondervind dan ook geen problemen met het opnemen van geluid via de microfoon.
    In mijn geval: Mijn geblèr wordt prima opgenomen, maar het geluid van het karaoke mp3-tje niet. Geluiden die intern op de pc worden gemaakt kan ik niet opnemen, hiervoor heb je het onderdeel 'stereo mix' nodig en die optie is niet aanwezig op de C-Media High Definition Audio Device. In je handleiding wordt telkens uitgegaan van Realtek, die geluidskaart heeft blijkbaar veel meer opties

  6. #6
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Nee, dit is wat ik te zien krijg



    'Wave' staat ook open, heeft geen effect gehad.

    Mocht niets helpen, verwijder dan de C-Media Audiodriver uit Software, enz. Herstart de PC, klik (herhaaldelijk) op Annuleren als de Wizard Nieuw Hardware zich opdringt. Installeer daarna eerst de chipsetdrivers van je moederbord en daarna de C-Media Audiodriver. Herstart de PC. Verbetering?
    Dit is helemaal nieuw voor mij, heb ik daarvoor de moederbord cd-rom nodig oid. Of staan alle benodigde gegevens al op de pc? Chipsetdrivers nooit van gehoord

    Edit: Ooh je bericht dat ik net heb aangehaald is verwijderd
    Laatst aangepast door corlagol : 17 juni 2007 om 14:14

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Als ik naar jouw afbeelding Volumeregeling kijk, vermoed ik dat "Wave" te vergelijken is
    met "Stereomix" bij andere geluidskaarten. Probeer dat eens uit.



    Vink "Dempen" aan bij SW-Syntheziser en CD-speler, zet het volumeschuifje omhoog in
    het paneel "Volumeregeling" en zet dan Audio Editor Gold aan op karaoke. Lukt het nu wel?

    Edit: ja, ik was even te laat met weghalen, sorry. Maar probeer nu eerst dit.
    Laatst aangepast door Boeing_737 : 17 juni 2007 om 14:18

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Als je op dit venster


    (Klik voor vergroting)

    op OK hebt geklikt, probeer dan de Aux-ingang te selecteren, volume omhoog
    en dan Audio Editor Gold inschakelen. Lukt dat dan wel?
    Laatst aangepast door Boeing_737 : 17 juni 2007 om 14:29

  9. #9
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Ik heb gedaan wat je in de vorige twee posts zei, geen van de twee geeft verbetering.

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    We gaan even terug naar dit scherm van jou:



    Soms heeft een geluidskaart de volumeregelingen die beschikbaar zijn in één of meer groepen verdeeld.
    Probeer eens uit, door op het driehoekje te klikken, welke mogelijkheden er nog zijn.
    Als ze er zijn, selecteer ze een voor een en kijk tegelijk of "Overige" actief wordt en
    er een keuzemogelijkheid verschijnt.
    Lukt dat?
    Laatst aangepast door Boeing_737 : 17 juni 2007 om 14:54

  11. #11
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Nee, dat lukt ook niet.

    De enige optie die ik kan kiezen is 'C-Media Rear Panel Audio'
    Het 'overige' wordt niet actief

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Download en installeer Everest en zoek daarna drie gegevens op.
    Multimedia, Windows Audio,
    Multimedia, PCI/PnP Audio en
    Moederbord, Moederbord, Moederbordnaam.

    Zet dat in je antwoord.

    NB: heb je een merk-PC, Dell, HP, Packard Bell of zo iets?

  13. #13
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Multimedia, Windows Audio :

    midi-out.0 0001 0066 Microsoft GS Wavetable-software
    mixer.0 0001 0068 C-Media Rear Panel Audio
    wave.in.0 0001 0065 C-Media Rear Panel Audio
    wave.out.0 0001 0064 C-Media Rear Panel Audio


    Multimedia, PCI/PnP Audio:

    Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controllen [B-1]


    Moederbord, Moederbord, Moederbordnaam:



    PC-naam:

    Fujitsu-Siemens Scaleo T

  14. #14
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Ik ga op zoek. Nog een vraagje, draai je op Vista?

  15. #15
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Nee, onder Microsoft Windows XP Media Center Edition

    Alvast bedankt

  16. #16
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Okay, wacht even, ik zoek veder. Tussendoor: ik vond iemand met vergelijkbaar probleem, die het met een handigheidje heeft opgelost. Slim, maar het lijkt me niet de bedoeling.

  17. #17
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Ja die heb ik ook gevonden
    Maar helaas werkt ook niet, misschien dat ik een tweede audiosplitter nodig heb.
    Met die noodgreep kan ik het geluid wél opnemen, maar aangezien ik dan 'lijningang' moet kiezen, wordt het geluid van de microfoon weer niet opgenomen

  18. #18
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    De Scaleo Manual bracht niet veel nieuws over je audio.
    Download de Intel INF-drivers (voor de chipset) en de C-Media Azalia Audio Drivers van de MSI-site.

    Deinstalleer nu eerst je C-Media Audio Drivers in Software, Programma's wijzigen en verwijderen, en herstart je PC.
    Als de Wizard Nieuwe Hardware verschijnt, klik dan (meermalen) op Annuleren.

    Installeer eerst de Intel INF Drivers en herstart je PC.
    Installeer nu de C-Media Azalia Audio Drivers en herstart je PC.

    Loop eventueel alle voorgaande stappen in dit topic na en start Audio Editor Gold.
    Wat zijn nu de resultaten?

  19. #19
    Mega Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    Boeing_737's avatar
    Geregistreerd
    13 december 2005
    Quote Origineel gepost door corlagol Bekijk Bericht
    wordt het geluid van de microfoon weer niet opgenomen
    Mmm...kan die niet in je frontjack gestoken? Maar het blijft een lelijke oplossing.

  20. #20
    Member
    Geregistreerd
    21 januari 2004
    Locatie
    Heemstede
    Afstand tot server
    ±135 km
    Quote Origineel gepost door Boeing_737 Bekijk Bericht
    Mmm...kan die niet in je frontjack gestoken? Maar het blijft een lelijke oplossing.
    Zou ik eerst een andere microfoon moeten kopen, zit namelijk aan de koptelefoon vast, maar idd een lelijke oplossing

    Heb net (hoop ik) het C-Media Audio Drivers gedeinstalleerd. Kreeg alleen niet het Wizard nieuwe hardware te zien, maar slechts een wit wolkje nabij de klok... Het programma staat echter niet meer op de programmalijst.

    Ga nu de gedownloade programma's installeren

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen