Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 36

Onderwerp: installeren harddisk

  1. #1
    Vraag is opgelost

    installeren harddisk

    Ik ondervind problemen bij het installeren van mijn nieuwe Hitachi harde schijf (320Gb)
    Heb deze geformatteerd.
    Bij het installaren van Vista wordt nu deze schijf herkend.
    Alleen krijg ik de mededeling dat er niet geinstalleerd kan worden i.v.m. GPT partitiestijl.
    Wat nu ?

  2. #2
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Hoe heb je de harde schijf geformateerd? Probeer de harde schijf anders via de Vista cd te formateren.

  3. #3

    installeren harddisk

    Via schijfbeheer.
    Hoe kan ik via de Vista DVD formatteren ?

  4. #4
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Bij het booten vanaf de vista cd kan je de partitie aangeven waar je vista op wil installeren. Het vind je ook een optie op de partitie te formateren.

  5. #5
    Als ik de installatieDVD gebruik zie ik nergens een formatteerfunctie als beide schijven zichtbaar worden.
    De schijf is al geformatteerd.
    Voorts valt op dat bij mijn oude harde schijf "primair"staat aangegeven en bij de nieuwe niet.

  6. #6
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Op deze site zie je hoe vista stap voor stap kan installeren. Bij het 7de plaatje zie je de partitie en daaronder de optie formateren:
    http://www.websonic.nl/pctips/window...tiewindows.php

  7. #7
    Nogmaals, bij mij verschijnt formatteren niet op het scherm.
    Zeer merkwaardig !

  8. #8
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Bij het opstarten krijg je wel de partities van je harde schijf te zien?

  9. #9

    installeren harddisk

    Soory, dit gaat zo ontzettend snel dat ik het niet kan lezen.

  10. #10
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Tot welk scherm op de link die ik je gaf kom jij nog wel??

  11. #11
    Zoals ik al aangaf kom ik tot het scherm waar de twee harde schijven staan.
    Bij mij is dan geen formatteerfunctie zichtbaar.

  12. #12
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Heb je de optie de partitie te verwijderen?

  13. #13
    In schijbeheer (gestreepte gedeelte) heb ik de opties

    Stationsletter en paden wijzigen
    Volume verkleinen
    Volume verwijderen
    Formatteren

  14. #14
    Wat nu ?

  15. #15
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Als je in schijfbeheer zit heb je dus al een windows versie draaien??

  16. #16

    installeren harddisk

    Ja. Nogmaals ik draai met twee harde schijven.
    Op een staat Windows Vista.
    Op de andere wil ik ook dit programma hebben en wil deze als hoofdschijf gebruiken.

  17. #17
    Mega Senior Trustno1's avatar
    Geregistreerd
    13 oktober 2000
    Locatie
    Den Helder
    Afstand tot server
    ±141 km
    Probeer anders eens je oude harde schijf los te koppelen en op deze manier booten vanaf de windows dvd kijken of je op die manier wel de nieuwe harde schijf kan laten formateren en vista kan installeren.

  18. #18
    Giga Honourable Senior Member † Harry Snor's avatar
    Geregistreerd
    1 maart 2004
    Locatie
    Capelle a.d. IJssel
    Hoi !

    Als je Vista 64-bits gebruikt zou het moeten kunnen !

    Anders begrijp ik niet hoe je aan een gpt-partitie komt !

    Word normaliter door servers en (soms, bij grote HDD's) door 64-bits systemen gebruikt !

    http://technet2.microsoft.com/window....mspx?mfr=true

    Hier een oplossing (scrollen): http://book.itzero.com/read/microsof...1/DDU0044.html


    Greetz,

    Harry.

  19. #19
    Dan weer hetzelfde verhaal.
    Kan Windows niet op deze schijf installeren.
    De geselecteerde schijf heft een GPT-partitiestijl.

    Hallo Harry,
    Als ik GPT naar MBR wil omzetten krijg ik de melding dat de schijf niet leeg is.
    Op de schijf staat een bestand System volume Information dat ik niet kan verwijderen.
    Laatst aangepast door Frisian : 27 juni 2007 om 23:11 Reden: Berichten samengevoegd, klik voortaan even op de knop "Aanpassen".

  20. #20
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Hangt die schijf erbij?

    Maak hem eens leeg met TestDisk, kijk of je daar een MBR kunt laten werken, die staat er wel op maar wordt overruled door de GPT, lees hier en hier meer over.

    Denk dat je hem in Vista ook kunt opnieuw kunt partititioneren met het juiste bestandssysteem.

    Snap ook niet hoe je eraan komt, Vista geeft er wel ondersteuning voor, maar je kunt hem niet als bootschijf gebruiken.
    Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS en uitvoering plus merk en type moederbord of merk en type PC of laptop op en voor andere problemen, informatie graag.

    Wie veel praat heeft weinig te zeggen.

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

    Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen