Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 18 van 18

Onderwerp: Kan gebrande DVD niet afspelen op DVD-speler

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Kan gebrande DVD niet afspelen op DVD-speler

    Ik heb een vraag:

    Ik heb de film "I am legend" gedownload, hij doet het helemaal goed, ik heb er ondertiteling ondergezet en dat was ook allemaal in orde. Toen heb ik hem gebrand (Astroburn). Alleen toen ik de DVD in de DVD-speler stopte, gaf hij aan dat er geen disc in zat. Ik heb de DVD ook in de computer uitgeprobeerd en daar deed hij het wel helemaal goed.
    Wat is de reden dat ik mijn DVD niet kan afspelen op mijn DVD-speler en wat kan ik hieraan doen?

    Bedankt

  2. #2
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Astroburn ken ik niet?
    Wat voor bestanden waren het? Video TS of een ISO?
    DVD wel afgesloten?

    Of als data gebrand?

  3. #3
    Giga Senior virtuosa's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2001
    Locatie
    terneuzen
    Afstand tot server
    ±231 km
    bij somige dvd spelers zo als sony kunnen problemen geven met caracters,
    deze moeten in hoofdletters staan dus de de dvd label in hooftletters zonder spatie,

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    22 augustus 2002
    Locatie
    Waalwijk
    Afstand tot server
    ±101 km
    een +R of -R dvd wil ook nog wel eens verschil maken voor sommige dvd players......

  5. #5
    Ik heb DVD-R en DVD+R allebei al geprobeerd en bij het branden is de DVD ook gewoon afgesloten. Ik denk dat ik het probleem al weet, het is namelijk een Avi bestand, en die moet ik denk ik omzetten naar VOB. Alleen kan ik nu geen goede converter vinden, tenminste, niet eentje die geen geld kost.
    Laatst aangepast door kibbeling : 28 december 2007 om 20:20

  6. #6
    Ik heb het bestand omgezet naar VOB (met een free trial versie van WinAVI gewoon om te kijken of hij het deed) en toen kreeg ik een map, genaamd DVD, met daarin twee mappen: audio_TS en video_TS. In de map audio_TS stond niks, en in de map video_TS stonden 2 IFO-bestanden, 2 BUE-bestanden, en twee VOB-bestanden (videofragmenten). De videofragmenten spelen allebei hetzelfde af (alleen de een heeft veel meer bytes als de andere). Ik heb de map DVD in zijn geheel gebrand. Maar weer speelde hij niet af in de DVD-speler, zelfs niet in de computer. Toen heb ik geprobeerd om alleen het VOB-bestand te branden, hierbij was het hetzelfde verhaal.
    Ter controle heb ik een echte DVD in de computer gestopt, om te kijken hoe dat eruitzag. Hierbij zag het er hetzelfde uit als bij mijn DVD (twee mappen: audio_TS en video_TS, met in de map video IFO-, BUE- en VOB-bestanden). Het enige verschil is dat de echte DVD gewoon werkt in de DVD speler, en de mijne niet.
    Kan iemand mij helpen?
    Laatst aangepast door kibbeling : 28 december 2007 om 23:32

  7. #7
    Giga Senior
    Verenigingslid
    petje11's avatar
    Geregistreerd
    1 maart 2002
    Locatie
    Harderwijk
    Afstand tot server
    ±37 km
    Je hebt hem dus als data gebrand en dat werkt niet.
    Ik ken het progje astroburn ook niet, maar zit er een optie in zoals: video-dvd ?

    Heb je toevallig nero? start die dan op selecteer video-dvd maken. Zet daar je bestanden uit je video_ts map in. En als het goed is werkt het dan.
    'O ja? Nou, mijn vaders computer heeft een veel groter geheugen dan jou pa!'
    Groetjes Peter

  8. #8
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Als data dus...dat vroeg ik gelijk al en ik was er al bang voor...

  9. #9
    Oke bedankt, ik heb Nero StartSmart al op mijn computer staan alleen hij geeft elke keer aan dat er geen disc in het station zit (na een half uur coderen) terwijl er gewoon eentje in zit, en hij moet DVD+R en DVD-R allebei kunnen lezen. Ik denk dat ik Nero Express maar ga downloaden en het daar even mee proberen.

  10. #10
    Giga Senior
    Verenigingslid
    petje11's avatar
    Geregistreerd
    1 maart 2002
    Locatie
    Harderwijk
    Afstand tot server
    ±37 km
    Via Startsmart moet ie het gewoon doen hoor. En als je die ifo,bue,vob bestanden gaat branden hoeft ie ook niks meer te coderen.

    Als nero je dvd-schijf niet ziet heb je kans dat ie op de verkeerde brander staat. Open Nero burning-rom en kijk bij recorder of hij op de goede staat.
    'O ja? Nou, mijn vaders computer heeft een veel groter geheugen dan jou pa!'
    Groetjes Peter

  11. #11
    Heb ik allemaal al gedaan, voor het branden geeft hij ook gewoon aan dat er een DVD in zit, maar als hij eenmaal een half uur heeft gecodeerd, zegt hij dat er niks in zit. Ik snap er zelf ook echt helemaal niks van.
    Weet iemand mischien een ander goed programma waarmee ik DVD's kan branden?

  12. #12
    Giga Senior
    Verenigingslid
    petje11's avatar
    Geregistreerd
    1 maart 2002
    Locatie
    Harderwijk
    Afstand tot server
    ±37 km
    Welke bestanden probeer je te branden dan?
    Als je de bestanden die je met winavi hebt gemaakt gebruikt dan hoeft nero niks te coderen.
    Doet ie dat wel dan selcteer je iets verkeerd.

    Open Burning Rom>selecteer dvd>selecteer dvd-video>klik op nieuw>dan krijg je een browser waar je rechts de bestanden opzoekt die je naar het linker schermpje sleept.

    Daarna op branden klikken en hij zou gelijk moeten gaan branden.

    Doet hij dat niet maak dan eens een screenshot van de error die nero geeft en plaats die hier.
    'O ja? Nou, mijn vaders computer heeft een veel groter geheugen dan jou pa!'
    Groetjes Peter

  13. #13
    Ja het is me gelukt! Nu moet ik dus alleen nog een manier vinden om het Avi bestand volledig om te zetten naar VOB. Bedankt Petje11!

  14. #14
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Kijk hier maar even tussen dan...

    http://www.google.com/search?q=avi+t...e7&rlz=1I7SUNA

  15. #15
    Het is me allemaal al gelukt. Ik heb WinAVI 7.1 gekocht.
    Ik heb dus met WinAVI het AVI bestand omgezet naar een DVD bestand, daarna heb ik hem gebrand met Nero, en nu doet hij het op mijn DVD-speler.
    Bedankt voor jullie hulp jongens, van mij mag deze topic gesloten worden.
    Laatst aangepast door BrEeZeR : 31 december 2007 om 00:12

  16. #16
    Giga Senior
    Verenigingslid
    petje11's avatar
    Geregistreerd
    1 maart 2002
    Locatie
    Harderwijk
    Afstand tot server
    ±37 km
    Dat is mooi, maar haal die link even weg uit je bericht(dat mag hier niet) en je mag zelf even op de link "vraag opgelost" klikken.( even naar beneden scrollen)

    Veel plezier met je film verder.
    'O ja? Nou, mijn vaders computer heeft een veel groter geheugen dan jou pa!'
    Groetjes Peter

  17. #17
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    En dan mag je even heel snel de link uit je bericht weghalen want dat is niet toegestaan.
    Voortaan ook niet meer doen!!

  18. #18
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    BrEeZeR's avatar
    Geregistreerd
    27 april 2001
    Locatie
    Harelbeke
    Afstand tot server
    ±298 km
    Ik heb de link verwijderd en ach, omdat de TS het zo lief vraagt sluit ik z'n topic ook maar even
    Training a Bordercollie is a way of life.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen