Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: achtergrond programma's uitschakelen?

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    achtergrond programma's uitschakelen?

    Hey hallo!!!

    Ik ben mitsie en 19 jaar... Ik weet redelijk wat van computers en leer snel.

    Ik had een vraag. Mijn computer is traag... Als ik dan naar mijn taakbeheer kijk bij processen, kom ik uit op ongeveer zo'n 35 achtergrond programma's die hij allemaal moet opstarten. Help!! Hoe kan ik hier wat aan doen? Ik heb dergelijke dingen al gedaan zoals schijfdefragmentatie en het opruimen van cookies, prullenbak leeg maken, temperary internetfiles verwijdert. Maar niets lijkt echt te helpen en te werken.

    Kunnen jullie mij dit leren? Achtergrond programma's blokkeren? Ik leer snel!

    Thnx anyway!!!

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Caspar107's avatar
    Geregistreerd
    2 december 2001
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Ik denk dat het meeste wat er op de achtergrond draait allemaal wel nodig is, heb je ook al een scan gedaan met Ad-Aware etc?

    Vertel ook eens wat voor een computer je precies hebt qua processor en geheugen.

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member A.J.'s avatar
    Geregistreerd
    12 juli 2004
    Locatie
    Amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Zoals Caspar al meld, veel van die programma's zijn broodnodig.
    Het is wel mogelijk om middels uitvoeren--->msconfig te zien welke programma's mee opstarten.
    Het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat Adobe en Office mee opstarten.
    Wat ik onder andere nog meer doe in m'n vrije tijd behalve www.helpmij.nl?
    www.donfonzarelli.com

  4. #4
    oke beide bedankt.. voor het antwoord van A.J.

    dit is wat er bij opstarten aangevinkt staan zijn:
    Hcontrol
    Rundll32
    SynTPEnh
    PDVDserv
    egui
    jusched
    ctfmon

    Meer info over de pc:
    Intel Celeron
    Processor 150 GHz

  5. #5
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Quote Origineel gepost door Mitsie007 Bekijk Bericht
    Intel Celeron
    Processor 150 GHz
    Zo dat is een snelle processor.

    De volgende zou je zonder problemen uit kunnen zetten via MSconfig:
    PDVDserv
    jusched
    ctfmon
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  6. #6
    is dat echt snel? of een geintje?? dat soort dingen heb ik dus weer weinig verstand hahaha volgend jaar ga ik beginnen met informatica HBO dus misschien dat t dan beter wordt

    Maar ff kijken dat heb ik gedaan.. en hij lijkt wel wat beter idd.. een stuk sneller, minder gezoem enzo!! cewl!

    THNX U

  7. #7
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Inderdaad geintje. Ik ging er vanuit dat je een type foutje gemaakt had. 150GHZ bestaat namelijk niet. bedoelde je soms 1,5GHZ?
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  8. #8
    Senior Member LinkinParkFan's avatar
    Geregistreerd
    30 december 2007
    Locatie
    Baak
    Afstand tot server
    ±27 km
    150 ghz is wel erg snel, ik denk eerder een 1,5ghz alhoewel dat wel langzaam is.
    Schermafdruk bijvoegen : van Volledig scherm : [PrtScn] knop; van alleen het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie
    Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen
    Uploaden via de Paperclip knop bij aanmaak van een bericht. Daar Bladeren kiezen, bestand opzoeken, dan Uploaden knop, dan Sluit venster

  9. #9
    Senior Member xxrene's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2007
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Gebruik je toevallig windows XP? Dan hier een handige link om XP sneller te maken.

    http://www.schoonepc.nl/optim/bootvis.html


    Mvrgr.

    René
    Men moet niet zo dom zijn, alles te willen weten

    (Koos J. Versteeg)

  10. #10
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Bootvis helpt allang niet meer, is namelijk al standaard ingebouwd. Bij Microsoft vind je het ook niet meer.
    Info:
    http://www.nucia.nl/forum/showthread...hlight=bootvis
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  11. #11
    Senior Member xxrene's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2007
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door crash Bekijk Bericht
    Bootvis helpt allang niet meer, is namelijk al standaard ingebouwd. Bij Microsoft vind je het ook niet meer.
    Info:
    http://www.nucia.nl/forum/showthread...hlight=bootvis
    Heb ik het verkeerd dan? Die services handmatig veranderen is dus niet meer nodig.

    Ik doelde nl. op:

    Prestatiewinst: Windows XP Services tweaken
    In Windows XP worden een groot aantal services geladen bij het opstarten van de computer. Er kan redelijk wat prestatiewinst worden behaald door een aantal overbodige services uit te schakelen. Met het commando SERVICES.MSC in het uitvoerveld van het startmenu wordt de beheermodule voor de services opgestart (tevens bereikbaar via het onderdeel Systeembeheer van het configuratiescherm). In deze beheermodule staat uitgebreid beschreven wat de eigenschappen van de verschillende services zijn en welke andere services daarvan afhankelijk zijn, praktische informatie bij het in- of uitschakelen van een service

    Maar het kan achterhaald zijn natuurlijk
    Men moet niet zo dom zijn, alles te willen weten

    (Koos J. Versteeg)

  12. #12
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Misschien een te snelle reactie van mij. Ik reageerde meer op "Bootvis" die in de url zelf staat. Heb de link verder niet geopend, hoewel ik de site "schoonepc" wel ken.
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  13. #13
    Senior Member xxrene's avatar
    Geregistreerd
    8 november 2007
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door crash Bekijk Bericht
    Misschien een te snelle reactie van mij. Ik reageerde meer op "Bootvis" die in de url zelf staat. Heb de link verder niet geopend, hoewel ik de site "schoonepc" wel ken.
    Dat dacht ik al
    Men moet niet zo dom zijn, alles te willen weten

    (Koos J. Versteeg)

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen