Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: foutmelding #NAAM?

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    foutmelding #NAAM?

    Ik werk in een netwerk van 5 computers. De formules gemaakt en opgeslagen op de ene computer, worden op de andere computers niet meer berekend. De formule staat nog wel in de cel, maar het resultaat word weergegeven als #NAAM? ..... Wanneer ik de formule kopieer en plak op dezelfde plaats, word ie ineens wel weer berekend....

    Hoe kan dit? kan iemand mij een oplosisng bieden zodat de bestanden gewoon weer op alle computers geopend kunnen worden???

  2. #2
    Verdwijnt de foutmelding ook als je op F9 drukt?
    zo ja dan moet je bij extra > opties > automatisch herberekenen aanzetten.

    Verder kan de formule misschien naar een getal verwijzen, die misschien als tekst herkend wordt.

    een voorbeeld bestandje zou kunnen helpen.

    mvg leo

  3. #3

    geen resulaat

    Het automatisch berekenen staat aan en ook heb ik de getallen niet als tekst staan. helaas geen resultaat...

    Hierbij een voorbeeld van een bestand
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Tja bij mij doet deze het gewoon goed.

    Geeft dit voorbeeldbestand ook de naam fout als je dit voorbeeldbestand op één van die pc's opent?

  5. #5
    Mega Senior Thoralf's avatar
    Geregistreerd
    29 oktober 2007
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Hallo Daphne,

    Waarschijnlijk werk je nu in Excel 2007 en komt het sheet uit een 2003 of eerdere versie.
    Als je de formules opnieuw met de zelfde naam invoert, werkt het perfect. Je kunt ook bijv alleen de eerste letter even opnieuw intypen en vervolgens op enter drukken, dan zul je zien dat de foutboodschap verdwijnt. de fout komt waarschijnlijk doordat de programmatuur achter een aantal functies in de versie 2007 opnieuw geschreven is.

    Groeten
    Thoralf
    Groeten
    Thoralf

    P.S.
    Problemen los je niet op als je stil blijft zitten.
    Probleem opgelost? Markeer dan de vraag als "Opgelost".

  6. #6
    Senior Member
    Verenigingslid
    Gert Bouwmeeste's avatar
    Geregistreerd
    28 november 2007
    Locatie
    Eerbeek
    Afstand tot server
    ±15 km
    Ik zie de functie AFRONDEN.N.VEELVOUD met als resultaat #NAAM.

    Heb je Analysis Toolpak wel aanstaan? Heb ik trouwens wel aanstaan en ik krijg ook de foutmelding!

    Of gebruik je misschien de engelse en nederlandse versie van Analysis Toolpak door elkaar? Probeer eens met MROUND in plaats van AFRONDEN.N.VEELVOUD, dat werkte bij mij wel.
    Een computerprobleem zit meestal tussen toetsenbord en stoel

  7. #7
    Quote Origineel gepost door Thoralf Bekijk Bericht
    Hallo Daphne,

    Waarschijnlijk werk je nu in Excel 2007 en komt het sheet uit een 2003 of eerdere versie.
    Als je de formules opnieuw met de zelfde naam invoert, werkt het perfect. Je kunt ook bijv alleen de eerste letter even opnieuw intypen en vervolgens op enter drukken, dan zul je zien dat de foutboodschap verdwijnt. de fout komt waarschijnlijk doordat de programmatuur achter een aantal functies in de versie 2007 opnieuw geschreven is.

    Groeten
    Thoralf
    Ik heb inderdaad 2003 en bij mij werkt de formule gelijk goed.
    Engels/nederlands probleem lijkt me niet, want dan zou knippen/plakken niet helpen.

  8. #8
    Het zou inderdaad het verschil kunnen zijn tussen office 2003 - 2007. We hadden eerst maar 1 computer op het netwerk voorzien van 2007, maar sinds een paar maanden zijn alle computers dat.
    Dat met het opnieuw invullen van de formule/ 1 teken opnieuw invullen/ met muis in de formulebalk klikken en op enter drukken, de formule het dan weer doet, was mij bekend. Maar aangezien ik wel een groot aantal bestanden heb hoopte ik op een eenvoudigere oplossing... erg veel werk....!!

    Ik geloof dat wanneer ik het nu toch volgens deze methode doe en alles opnieuw opsla, alles het weer moet doen.

    Bedankt allemaal zo ver!!

  9. #9
    Mega Honourable Senior Member Roncancio's avatar
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Quote Origineel gepost door daphnehoek Bekijk Bericht
    Het zou inderdaad het verschil kunnen zijn tussen office 2003 - 2007. We hadden eerst maar 1 computer op het netwerk voorzien van 2007, maar sinds een paar maanden zijn alle computers dat.
    Dat met het opnieuw invullen van de formule/ 1 teken opnieuw invullen/ met muis in de formulebalk klikken en op enter drukken, de formule het dan weer doet, was mij bekend. Maar aangezien ik wel een groot aantal bestanden heb hoopte ik op een eenvoudigere oplossing... erg veel werk....!!

    Ik geloof dat wanneer ik het nu toch volgens deze methode doe en alles opnieuw opsla, alles het weer moet doen.

    Bedankt allemaal zo ver!!
    Met een macro kan je de handelingen veel sneller doen.

    Met vriendelijke groet,


    Roncancio
    Iets vragen wat je niet weet, is je even schamen.
    Iets niet vragen, zodat je het antwoord nooit weet, is je voor altijd schamen.

    De domste mensen zijn de mensen die denken dat ze alles weten.

  10. #10
    Quote Origineel gepost door Roncancio Bekijk Bericht
    Met een macro kan je de handelingen veel sneller doen.

    Met vriendelijke groet,


    Roncancio



    hoe/ wat/ waar werkt dat dan?

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member Roncancio's avatar
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Quote Origineel gepost door daphnehoek Bekijk Bericht
    hoe/ wat/ waar werkt dat dan?
    Wat moet de macro precies doen?

    Met vriendelijke groet,


    Roncancio
    Iets vragen wat je niet weet, is je even schamen.
    Iets niet vragen, zodat je het antwoord nooit weet, is je voor altijd schamen.

    De domste mensen zijn de mensen die denken dat ze alles weten.

  12. #12
    ik weet niet wat een macro is

  13. #13
    Mega Honourable Senior Member Roncancio's avatar
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Quote Origineel gepost door daphnehoek Bekijk Bericht
    ik weet niet wat een macro is
    Een macro is een programma die steeds dezelfde handelingen uitvoert, zodat dit sneller en nauwkeuriger is dan een gebruiker.
    Omdat je in je eerdere berichten schreef dat het heel veel werk is, dat (neem ik aan) steeds hetzelfde is, kan je dit automatiseren.

    Met vriendelijke groet,


    Roncancio
    Iets vragen wat je niet weet, is je even schamen.
    Iets niet vragen, zodat je het antwoord nooit weet, is je voor altijd schamen.

    De domste mensen zijn de mensen die denken dat ze alles weten.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen