Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: ip adres blokkeren in router

  • Vraag is opgelost
  1. #1

    ip adres blokkeren in router

    Hallo,

    Ik heb een thuisnetwerkje van 3 pc´s
    Nu wilde ik 1 pc op gezette tijden blokkeren om internetverbinding te maken, dus heb ik in de Netgear router( WGR 614 v6) bij block services ingesteld dat van 22.00-20.00 uur poort 1-65534 geblokkeerd is voor IP-adres 192.168.1.4.(laptop van mijn dochter)
    Dit werkte de eerste dag prima. Maar toen ik de volgende dag zelf internetverbinding wilde maken lukte dit niet en bij nader onderzoek bleek dat mijn pc ineens het IP-adres 192.168.1.4 had gekregen en de laptop van mijn dochter had 192.168.1.5
    Nu heb ik al ergens gelezen dat dit te voorkomen is met het instellen van een statisch IP adres, maar ik weet nu niet wat ik precies en waar moet invullen.
    Wie kan mij helpen?

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    wat voor OS (XP / Vista)

    ok, ik krijg geen direct antwoord !

    VISTA
    ga naar instellingen->cofiguratiescherm->netwerken
    je komt nu in netwerkcentrum terecht
    kies daar "Netwerkverbindingen beheren"
    je krijgt nu je LAN verbinding te zien
    selecteeer die met de muis en druk de rechter muisknop
    kies daar eigenschappen (de onderste)
    selecteer daar "Internet Protocol versie 4"
    druk dan de knop "eigenschappen"

    zet het balletje Het volgende ip adres gebruiken
    vul ip adres in wat de PC fixed moet worden
    netmask 255.255.255.0
    gateway het ip adres van je router

    Dan OK, Ok en de rest sluiten
    er zal een reboot aan vast zitten

    XP
    ga naar mijn netwerklocaties
    rechter muisknop
    kies eigenschappen
    hier zie je je LAN verbinding staan
    slecteer die
    rechter muisknop
    kies eigenschappen
    selecteer "internet protocol (TCP/IP)"
    en druk de knop eigenschappen

    zet het balletje Het volgende ip adres gebruiken
    vul ip adres in wat de PC fixed moet worden
    netmask 255.255.255.0
    gateway het ip adres van je router

    Dan OK, Ok en de rest sluiten
    er zal een reboot aan vast zitten


    grtz gerrit
    Laatst aangepast door gerwag : 28 oktober 2008 om 02:24 Reden: uitbreiding

  3. #3
    Bedankt voor je snelle reactie en sorry voor mijn late....

    Ik heb Vista op de pc en heb alles zo ingesteld als je gezegd hebt, maar dan krijg ik geen internetverbinding meer op de laptop met het ingestelde statische IP-adres.

    Als ik de ingestelde gegevens weer verwijder, hersteld de internetverbinding zich ook weer.
    Dus, ....wat doe ik verkeerd?

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    je doet niets verkeerd, ik vergeet iets !

    door het balletje op fixed ip te zetten wijzigt gelijk ook het balletje van
    automatisch DNS toewijzen.
    Deze moet je ook invullen met het primaire en secundaire DNS adres van je provider
    Ik heb als provider xs4all en die heeft 194.109.6.66 en 194.109.6.99

    Je zult even bij je provider moeten kijken wat de DNS servers zijn die zij gebruiken.

    Waarschijnlijk werken de bovenstaande ook wel maar dat kan ik niet controleren.

    grtz gerrit

  5. #5
    Waar kan ik het DNS adres van mijn provider vinden?
    Ik heb @home maar dat is nu veranderd in Ziggo

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    xs4all heeft een webpagina op hun site waar al deze gegegevens te vinden zijn.
    Dit was ook zo bij mijn vorige provider "planet"

    Hier staat wat is de naam van de pop3, smtp, nntp enz
    en de ip adressen van DNS en game servers

    Jouw provider zal vast ook deze informatie leveren.

    Maar je kunt ook die twee IP adressen die ik opgaf proberen

  7. #7
    Oke, bedankt. Het is gelukt!

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    suc6

  9. #9
    Tja, hier ben ik weer. Ik heb iets te snel gejuicht. Het blokkeren van internet via de router werkt niet zoals ik gehoopt had.
    Op de eerste plaats heb ik herhaaldelijk geen internetverbinding buiten de geblokkeerde tijden. En soms krijg ik wel verbinding als het eigenlijk geblokkeerd moet zijn, zeer vreemd...
    Eerst dacht ik dat het kwam, omdat om een of andere duistere reden de wintertijd niet aangepast werd in de router, terwijl dit toch aangevinkt is. Maar ook na verandering van de geblokkeerde tijdstippen veranderd er eigenlijk niets aan de hele situatie. Ik wordt er een beetje wanhopig van. Wie kan mij nogmaals helpen?

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Hi,
    Omdat ik nog geabonneerd ben op de thread krijg ik direct mail al er iets wordt toegevoegd.

    Ik werk al jaren met een mix van dynamische en statische IP adressen en heb daar geen problemen mee.
    Maar wat mij te binnen schoot:
    De twee PC's heb je nu omgezet naar een statisch IP adres maar liggen deze buiten de range
    die voor DHCP van de router gereserveerd is?
    Je kunt twee dingen doen:
    1. De statische IP nummers buiten de DHCP range definiëren
    2. DHCP op de router uit zetten.
    Het laatste kan alleen maar als er geen PC's meer aangesloten behoeven te worden met een dynamisch adres.

    Ik spoor dit soort netwerkgedrag vaak op door alle kabels van de PC's in een HUB te
    steken en dan met een packetanalyzer te kijken wat er gebeurd op het netwerk.
    Ook zonder hub kun je in ieder geval zien wat jouw PC verstuurd en welke antwoorden het krijgt
    of niet krijgt als het mis gaat

    http://sourceforge.net/search/?type_...rds=packetyzer
    (open source)
    grtz gerrit
    Laatst aangepast door gerwag : 30 oktober 2008 om 07:37 Reden: foutje

  11. #11
    Quote Origineel gepost door gerwag Bekijk Bericht
    De twee PC's heb je nu omgezet naar een statisch IP adres maar liggen deze buiten de range
    die voor DHCP van de router gereserveerd is?
    Waar kan ik die gegevens vinden?

    Quote Origineel gepost door gerwag Bekijk Bericht
    Je kunt twee dingen doen:
    1. De statische IP nummers buiten de DHCP range definiëren
    2. DHCP op de router uit zetten.
    Het laatste kan alleen maar als er geen PC's meer aangesloten behoeven te worden met een dynamisch adres.
    Waar en hoe moet ik dit instellen?

  12. #12
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    Hi,
    je begint de thread met een de mededeling dat je in de netgear router een tijdwindow
    per ip adres hebt ingesteld. Ik ken het apparaat niet maar daar zul je de eerder genoemde
    instellingen kunnen vinden en wijzigen !
    grtz gerrit

  13. #13
    Ik heb het ingesteld. Op dit moment werkt alles zoals ik graag zou willen. Hopelijk blijft het ook zo

  14. #14
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 juli 2008
    Locatie
    amsterdam
    Afstand tot server
    ±108 km
    anders lees ik het wel weer !

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen