Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: CD/DVD Drive open EN dicht

  1. #1

    Exclamation CD/DVD Drive open EN dicht

    Hallo,

    Ik ben nieuw in de programmeerwereld, en weet eigenlijk niet of de vraag hier goed staat.
    Weet iemand hoe je je CD/DVD Drive met één programma kunt openen en sluiten?
    M.a.w: Dubbelklik op het programma --> CD/DVD Drive gaat open
    Nog een keer dubbelklik op het programma --> CD/DVD Drive gaat dicht.

    Alvast bedankt!!!

    Gr Martijn

  2. #2
    Mega Senior RHPJS's avatar
    Geregistreerd
    12 april 2008
    Locatie
    Ulft
    Afstand tot server
    ±54 km
    Heb er wel ergens over gelezen.
    Maar hier iets dat dicht in de buurt komt.

  3. #3
    ja, komt idd in de buurt, zoiets had ik ook al gevonden, maar wat ik dus niet wil, is dat het na een bepaalde tijd weer uit gaat, zodat er bijv nog een cd tussen zit
    Ik wilde het programma ook gewoon op een sneltoets zetten, zodat ik maar op één knop hoef te drukken (ik heb een G15 toetsenbord , dus het kan wel gewoon een vbs bestand blijven)

    Gr Martijn

    Ik dacht zelf aan iets van: if (de cd lade is dicht) then open.
    if (de lade is open) then close.
    Ik weet alleen niet hoe je dit in programmeertaal kunt omzetten
    if en then heb ik trouwens van mijn grafische rekenmachine
    Laatst aangepast door bloxke : 9 november 2008 om 00:24

  4. #4
    Giga Senior maikel9's avatar
    Geregistreerd
    4 maart 2004
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Lees dit eens door komen scripts en programmaa's in voor:

    http://gathering.tweakers.net/forum/...ssages/1272904

  5. #5
    sorry het is engels maar werkt:

    Add a module to your project (In the menu choose Project -> Add Module, Then click Open)
    'Add 2 CommandButtons to your form (named Command1 and Command2).
    'When you press the first button the CD drive will opened.
    'When you press the second button the CD drive will closed.
    'Insert this code to the module :

    Declare Function mciSendString Lib "winmm.dll" Alias _
    "mciSendStringA" (ByVal lpstrCommand As String, ByVal _
    lpstrReturnString As String, ByVal uReturnLength As Long, _
    ByVal hwndCallback As Long) As Long

    'Insert the following code to your form:

    Private Sub Command1_Click()
    retvalue = mciSendString("set Cdaudio door open", returnstring, 127, 0)
    End Sub

    Private Sub Command2_Click()
    retvalue = mciSendString("set Cdaudio door closed", returnstring, 127, 0)
    End Sub

  6. #6
    sorry, maar ik ben echt een noob op programmeer gebied. Zou je van die code een bestandje kunnen maken dat ik alleen nog maar hoef te openen? Want ik weet echt niet waar ik die code nu in moet zetten
    En zo te zien is het nog steeds met twee knoppen... Het liefste zou ik willen dat als ik het programma open, hij de drive opent. En als ik het programma dan nog een keer open, hij de drive weer sluit...
    Gr Martijn
    Laatst aangepast door bloxke : 9 november 2008 om 12:01

  7. #7
    Member MitchelRijs's avatar
    Geregistreerd
    24 oktober 2008
    Locatie
    3de doos links
    Quote Origineel gepost door bloxke Bekijk Bericht
    sorry, maar ik ben echt een noob op programmeer gebied. Zou je van die code een bestandje kunnen maken dat ik alleen nog maar hoef te openen? Want ik weet echt niet waar ik die code nu in moet zetten
    En zo te zien is het nog steeds met twee knoppen... Het liefste zou ik willen dat als ik het programma open, hij de drive opent. En als ik het programma dan nog een keer open, hij de drive weer sluit...
    Gr Martijn
    Me too
    Grtz, Mitchel

  8. #8
    hier is je project.
    hij opend bij start up en gaat dicht bij close.
    ook zijn er 2 knopen 1 met open en 1 met dicht.
    ik heb commands in de code gezet.
    have fun
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Mega Senior RHPJS's avatar
    Geregistreerd
    12 april 2008
    Locatie
    Ulft
    Afstand tot server
    ±54 km
    Hoe moet ik dat nou laten werken, ik ben niet thuis in dit wereldje.

  10. #10
    Senior Member maxuploader's avatar
    Geregistreerd
    18 september 2008
    Locatie
    Ede
    Afstand tot server
    ±97 km
    De taal waar dit in is geschreven is: Visual Basic.
    In welke versie dat weet ik niet, waarschijnelijk Visual Basic 6/2008/2005

    De bestanden die hij stuurt zijn: Project Bestanden.
    Als je die bestanden in visual basic opent dan kun je ze bewerken.
    Ze zijn nog niet tot EXE compiled. Dat je zo in visual basic 6:

    - Open het project!
    - Ga naar: Menu > File > Make [denaamvanhetproject]
    - Volg die stapjes enzo en het is een EXE Geworden.

    Visual Basic 2008/2005:

    - Open het Project
    - Ga naar: Menu > Debug > Build
    - Volg die stapjes enzo en het is een EXE Geworden.

    VB 2008 is HIER gratis te downloaden
    Voor VB6 moet je toch even gaan speuren!

    Alvast graag gedaan!

  11. #11
    Mega Senior RHPJS's avatar
    Geregistreerd
    12 april 2008
    Locatie
    Ulft
    Afstand tot server
    ±54 km
    Zou iemand er even een .exe van kunnen maken en installeren, want ik heb nou niet bepaald rechten om programma's te uploaden.

  12. #12
    Senior Member maxuploader's avatar
    Geregistreerd
    18 september 2008
    Locatie
    Ede
    Afstand tot server
    ±97 km
    Je kan hier gewoon een progamma uploaden hor!
    Maar je moet het wel ff in een zipje doen!

  13. #13
    Mega Senior RHPJS's avatar
    Geregistreerd
    12 april 2008
    Locatie
    Ulft
    Afstand tot server
    ±54 km
    Quote Origineel gepost door RHPJS Bekijk Bericht
    Zou iemand er even een .exe van kunnen maken en uploaden, want ik heb nou niet bepaald rechten om programma's te installeren.
    EDIT: Typefouten eruit gehaald.

  14. #14
    Het is misschien een tijdje geleden, maar ik wil toch proberen dit topic weer een zetje te geven, ik heb het project met VB aan de praat gekregen, maar nu zit ik nog steeds met 2 knoppen. Ik heb een G15 toetsenbord met G-knoppen, hieraan kun je een programma verbinden. Nou wil ik het zo doen, dat als ik op G6 druk, de cd-speler meteen open gaat, en als ik WEER op G6 druk, hij weer sluit. Dus het liefst GEEN menu met 'open' of 'sluit'.
    Vraag ik iets onmogelijks?

  15. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen