Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: Wachtwoord Draadloos Netwerk Instellen

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Vraag is niet opgelost

    Wachtwoord Draadloos Netwerk Instellen

    Beste,

    Ik heb een laptop en maak gebruik van een draadloos netwerk en heb twee acces points Linksys A, Linksys G.
    Ik wil mijn draadloos netwerk echter beveiligen, hoe kan ik dit doen?

    Bedankt,

    Ahmed

  2. #2
    Als er Vista op staat en de accespoints hebben een verschillen SSID (dat kan haast niet anders) kan je gewoon switchen op het moment dat de andere 'buiten bereik' is. Zo niet, dan kan je jezelf ook jewoon afmelden.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik heb een XP. Kan je me stap voor stap uitleggen hoe ik mijn netwerk moet beveiligen.
    Appreciate it.

  4. #4

  5. #5
    Je kunt het hier vinden op mijn site. Kijk vooral ook onderaan, bij de 'handleidingen'

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik krijg een pagina met setup, lan password, status, logout advanced?

  7. #7
    Quote Origineel gepost door ahmed010 Bekijk Bericht
    Ik krijg een pagina met setup, lan password, status, logout advanced?
    Welja, wat denk je dat 'LAN password' inhoudt?

    Normaliter stel je je soort beveiliging in op je wireless router of acces point (bv. WEP, WPA, WPA2), en dan geef je daarbij ook nog een sleutel op (een reeks door jou gekozen karakters, een paswoord).

    Dat dien je op te slaan, er zal wel een Opslaan / Save knop zijn in dat venster van de instellingen.

    Eens opgeslagen, neem je een laptop of pc die met dit draadloos netwerk dient te verbinden, en je kijkt of je netwerk bij de lijst van gevonden netwerken staat, dubbelklik er op en je zal om een paswoord gevraagd worden (dit is het paswoord dat je ook daarstraks ingaf), geef het in, en na enkele seconden zou je apparaat moeten verbonden zijn met je router / access point.

    Noot: WPA2 gaf bij mij in eerste instantie problemen, ik moest eerst een 'fix' downloaden van Microsoft. Je vindt hem hier.

    Noot2: Let er zeker ook op dat je met dezelfde soort beveiliging werkt op alle deelnemende apparaten, anders kan het nog zijn dat je apparaten elkaar niet 'verstaan'. Dus als je je router instelt dat hij WEP moet gebruiken, zorg dan ook dat je laptops WEP gebruiken!
    Laatst aangepast door DrGonzo : 13 november 2008 om 12:03

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik heb nu op password gedrukt, maar dit staat voor de password als je de site 192.168.0.1 wilt ghebruiken, maar niet voor mijn draadloos netwerk

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Als ik op de optie Advance druk krijg ik de volgende opties;

    Advanced Features
    Advanced Internet Special Applications, DMZ, URL Filter
    Access Control Define Internet access rights for PCs on your LAN.
    Remote Management Allow management of this device via the Internet.
    Virtual Servers Allow Internet users to access Servers on your LAN.
    Dynamic DNS Use with "Virtual Servers" to allow Internet users to connect to your Servers using a URL instead of an IP address.
    Upgrade Firmware The firmware can be upgraded using your Web Browser.
    Advanced Configuration
    PC Database View and modify the list of PCs.
    Options Backup DNS, TFTP firmware upgrade, UPnP.
    Security Firewall and other security-related settings.
    Logs Set system log options, E-mailing of logs, view all logs.
    MAC Address Set the MAC (hardware) address for the WAN (Internet) port.
    Routing Only required if your LAN has other Routers or Gateways.

    Waarop moet ik drukken om mijn netwerk te beveiligen?

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Misschien omdat, wat hierboven staat onduidelijk is heb ik een prinstscreen van gemaakt.

    http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-ZXPKGFJT.jpg

  11. #11
    Quote Origineel gepost door ahmed010 Bekijk Bericht
    Misschien omdat, wat hierboven staat onduidelijk is heb ik een prinstscreen van gemaakt.

    http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-ZXPKGFJT.jpg
    Wat is het type van je acces points? Ik zie in je eerste post dat het Linksys apparaten zijn.

    Edit: In tweede opzicht lijkt me de meest logische link 'Security' te zijn, kan je eens kijken wat daar precies onder staat?
    Laatst aangepast door DrGonzo : 19 november 2008 om 13:50

  12. #12
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 februari 2008
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Linksys model WAP 55 AG

    Accespoints A + G

  13. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen