Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 18 van 18

Onderwerp: Geen draadloos internet na beveiligen Sitecom 300N router

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    Geen draadloos internet na beveiligen Sitecom 300N router

    Beste,

    Net een nieuwe Sitecom 300N draadloze router aangeschaft. Aansluiten volgens het schema GEEN probleem. Tot dat ik het netwerk wilde beveiligen.

    Op een site kreeg ik de tip dat via http://192.168.0.1/index.htm te doen.

    Met Admin/ Admin ingelogd en via instellingen (draadloos) naar het beveiligingscherm gegaan. Hier heb ik gekozen voor: WPA Pre shared key en heb een wachtwoord ingegeven en OK gegeven. Hierna gaf de site een foutmelding en sindsdien geen verbinding meer mogelijk met internet.

    Ik gebruik Windows Vista en via het verbindingssymbool (rechtonderin) waar je normaal je verbindingen kan zien en kiezen krijg ik nu de melding bij mijn draadloze verbinding dat De instellingen die op deze computer zijn opgeslagen komen niet overeen met de vereisen van het netwerk.
    Is er iemand die mij hiermee kan helpen? Router resetten? Instellingen op Laptop wijzigen?

    Help !

    Alvast bedankt,

    Gr. Nick

  2. #2
    Bedoeling van beveiligen is dat een andere pc niet zomaar verbinding kan maken, dus ja, je moet je laptop ook configureren. Deze is nu waarschijnlijk ingesteld zonder beveiliging terwijl je netwerk gebruik maakt van wpa, vandaar ook die melding. Bij de eigenschappen van je verbinding wpa als beveiliging selecteren en natuurlijk je wpa key daar ingeven
    Laatst aangepast door Road Dogz : 3 december 2008 om 00:04
    ...If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

  3. #3
    Hallo Road Dogz,

    Dat zou natuurlijk kunnen, maar waar kan ik die instellingen op mijn laptop wijzigen?

    Geef ik daar dat beveiligingstype en wachtwoord dan in?

    Bedankt !

    Grtz

  4. #4
    Ga hier onderaan naar de sectie wpa, daar vind je gedetaileertd terug wat je juist moet doen.
    ...If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

  5. #5
    Bedankt voor de snelle reactie.

    Neem dat ik vanaf punt 8 kan werken. Daarvoor lukt niet omdat ik nog geen verbinding kan maken.

    Nu kan ik dit niet vinden.

    Als ik het goed begrijp verander ik dit in het volgende scherm:

    Daar voer ik mijn eigen wachtwoord in. MAar wanneer ik weer op eigenschappen klik en weer naar dat scherm ga. Staat er weer een ander wachtwoord (veel korter)

    grrr
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Naamloos.jpg‎
Bekeken: 76
Grootte:  61,5 KB  

  6. #6
    Dat het korter lijkt is normaal, kan je geen verbinding maken dan?
    ...If today was perfect, there would be no need for tomorrow...

  7. #7
    ben jij hier al uit soms?
    ik heb t zelfde probleem namelijk en kom geen stap verder?

    oomen77

  8. #8
    Quote Origineel gepost door oomen77 Bekijk Bericht
    ben jij hier al uit soms?
    ik heb t zelfde probleem namelijk en kom geen stap verder?

    oomen77



    Ik heb ook hetzelfde probleem en kom er tot nu toe ook niet uit.
    Laatst aangepast door joceta : 22 februari 2009 om 13:25 Reden: antwoord vergeten

  9. #9

    siticom 300N router geen beveiliging

    Is er daarom iemand die het wel gelukt is om de router te beveiligen?
    Heb zelf sinds dec een laptop met toen 1 maand internet beveiliging. waar toen de router beveiliging wel werkte.
    Na aflooop van die periode ziggo internet beveiliging erop gezet werkte ook nog omdat ik mijn gebruikersnaam niet meer wist router gereset en nu kan ik hem niet meer beveiligen.
    Ik wordt er dan uit gegooit of heb alleen lokaal internet.
    Wie kan mij verder helpen?

  10. #10
    Mega Senior Nipponsei's avatar
    Geregistreerd
    7 april 2008
    Locatie
    Almelo
    Afstand tot server
    ±72 km
    als je bij je draadloze verbindingen kijkt moet je je eigen verbinding zien. daar klik je op en verbind je mee. waarschijnlijk vraagt hij dan om een wachtwoord die weet je wel.
    dan moet hij gewoon doen hoor?

    misschien is je laptop/pc/draadloze netwerkkaart te oud en ondersteund geen wpa2 beveiligingen.

    als je er niet uit komt kun je gewoon je router resetten door de stroom er een paar seconden af te halen, sommige routers hebben een knopje wat je even moet inhouden.

    ook is het handig als je je router gaat configureren dat je hem aan een kabeltje hangt ipv draadloos in te loggen.

  11. #11

    siticom 300N router geen beveiliging

    Bedankt voor je snelle reactie.
    Maar heb alles al geprobeert en elke keer als ik de beveiliging inschakel gooit hij me van internet af, blijft alleen lokaal over.
    Heb met en zonder lan kabel geprobeert maar krijg iedere keer weer hetzelfde.
    Wil eigenlijk niet zonder bevveiliging maar geef het denk ik maar op.
    Ik ben er nu al zo lang mee bezig.
    Met de vaste kabel beveiligd hij hem trouwens wel alleen zodra ik die eraf haal gaat internet eraf.
    Dus weer resetten en dan maar zonder beveiliging ik weet het niet meer.
    Heb je soms nog andere iedeeen waar het aan kan liggen.

  12. #12
    Ik heb hier ook een Sitecom 300N en mijn laptop (draadloos/Vista) heeft nog steeds Internet

    Geen idee waar het bij jou aan ligt, maar voor de volledigheid zet ik mijn instellingen hieronder:

    Kopje Draadloze instellingen

    Tabblad Aanzetten
    Draadloze module in-/uitschakelen : Aanzetten

    Tabblad Basis
    Modus : AP

    Band : 2.4 GHz (G+B+N)
    ESSID : MIJN_EIGEN_ID
    Kanaal : 2

    Tabblad Volledig
    Beveiligings Type : Open System
    Fragmentdrempel : 2346
    RTS-drempel : 2347
    Beacon-interval : 100
    DTIM-periode : 1
    Data Snelheid : Auto
    N Data Snelheid : Auto
    Kanaal Bandwidth : Auto 20/40 MHZ
    Preamble Type : Short Preamble
    ESSID uitzenden : Aan
    CTS Protection : Geen
    Tx Power : 100%
    WMM : Aan

    Tabblad Beveiliging
    Encryptie : WPA pre-shared key
    WPA Type : WPA2(AES)
    Vooraf gedeeld Sleutel Type : Passphrase
    Vooraf gedeeldSleutel : MIJN_EIGEN_SLEUTEL

    Tabblad ACL
    Toegangs controle aanzetten staat uit

    Tabblad WPS
    WPS staat uit

    Hopelijk kun je hier iets mee

  13. #13
    Mega Senior Nipponsei's avatar
    Geregistreerd
    7 april 2008
    Locatie
    Almelo
    Afstand tot server
    ±72 km
    kun je een wpa (dus niet wpa2) of een wep sleutel instellen?

    het lijkt me dat jou netwerkkaart geen wpa2 beveiliging ondersteund.

    wel erg vreemd hoor. heb je die router onlangs gekocht? vraag het eens na bij de winkel.

    of probeer met een andere pc (dus andere netwerkkaart) eens te verbinden.

  14. #14

    siticom 300N router geen beveiliging

    Ik kan wel wpa enzo instellen maar zodra hij het heeft opgepikt dat er een beveiliging is gooit hij me van internet af.
    Ik heb de laptop nieuw in begin dec 2008 gekocht en in het begin deed de beveiliging het wel totdat ik de router gereset had en sinds die dag kan ik geen internet met beveiliging krijgen.
    Mijn buurman heeft er ook al mee geholpen maar niets lukt tot nu toe.

  15. #15
    Mega Senior Nipponsei's avatar
    Geregistreerd
    7 april 2008
    Locatie
    Almelo
    Afstand tot server
    ±72 km
    even voor de duidelijkheid.
    als je via draadloos een router configureert gooit hij je er idd uit zodra de verbinding beveiligt word. dit zou niet het geval moeten zijn met bekabeld.

    maar begin is bij het begin.
    je configureert je router draadloze verbindingen en beveiligt het met een wpa2 sleutel.
    dit doe je bekabeld.

    vervolgens zoek je naar draadloze verbindingen en dubbelklik je op jou verbinding of iets dergelijks.
    dit doe je draadloos.

    vult je inlog gegevens in. en dan ben je verbonden?

    tot zo ver kom je nog? geen foutmeldingen?

  16. #16
    Vraag me niet hoe ik het nu heb gedaan maar ik heb beveiliging het enigste wat ik nu heb veranderd is wps in het router menu uitgezet. Zoals In bovenstaande mail en voorbeeld.
    Eerst deed hij het niet en ik kijk even later en heb internet.

    In ieder geval iedereen die mij wilde helpen bedankt.
    Ik reset voorlopig de router maar niet meer.

    Nog even een vraagje mijn kleindochter is er momenteel met laptop als zei inlogt onder mijn naam moet ze toch ook internet krijgen of is dit weer zo moeilijk.
    Dan doen we het wel via een kabel.

    Bedankt nog

  17. #17
    Mega Senior Nipponsei's avatar
    Geregistreerd
    7 april 2008
    Locatie
    Almelo
    Afstand tot server
    ±72 km
    als ze inlogt op jou draadloze netwerk bedoel je?

    ja dat zou moeten werken.

    maar ik weet niet of jullie tegelijk kunnen inloggen.

    suc6

  18. #18
    Bedankt voor de informatie gaan we uitproberen

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen