Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 27

Onderwerp: ZyXel P-2602HW-D1A Port Forwarding HELP

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel

    ZyXel P-2602HW-D1A Port Forwarding HELP

    Ik heb een probleem met mijn router, wanneer ik probeer een fort te forwarden zegt hij IP format error, hij heeft een server IP nodig maar het enige wat ik heb is de port nummer. Waar haal ik het server Ip adres vandaan? Of wat moet ik invullen? Help A.U.B.

    Hier is een foto:




    Advies?

    Bedankt voor het lezen

    Sparky
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  2. #2
    Senior Member nightrider's avatar
    Geregistreerd
    31 augustus 2003
    Locatie
    Delft
    Afstand tot server
    ±163 km
    daar vul je het ip in van je eigen pc.

  3. #3
    Dit ip:


    Ga naar start -> uitvoeren
    typ daarin cmd en druk op enter
    dan krijg je een zwart schermpje, typ daarin ipconfig en druk op enter
    Wat nu bij Ip adress staat is het

  4. #4
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel
    Bij ipconfig stond IPv4 adres, heb ik geprobeerd

    Toen de IP van watisminipadres.nl

    Ook geprobeerd geen van beide werkt.

    Poort nog steeds geblokkeert volgens utorrent port checker.

    Wat nu
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  5. #5
    volg deze stappen even


    Allereerst ga je naar Utorrent:

    -Options
    -Preferences
    -Connection

    Nu vul je bij Port used for incoming connections: 50005

    Nu druk je op Apply en dan op Oke.

    Nu ga je je poorten in je firewall open zetten

    (Heb je XP)
    Ga naar start / mijn netwerklocaties zie je staan, klik met rechtermuisknop erop dan eigenschappen / je ziet een pctje / klik met rechtermuisknop op pctje / eigenschappen / geavanceerd / instellingen / uitzonderingen / poort toevoegen .

    (Heb je vista)
    Kijk even hoe je er komt bij deze link,,, wel gewoon de info invullen die hieronder staan http://windowshelp.microsoft.com/Win...b81ab1043.mspx )


    bij naam: Utorrent1

    poortnummer: 50005

    en dan TCP en dan oke

    Nu doe je nog keer poort toevoegen, alles gewoon hetzelfde maar nu doe je UDP aanvinken en dan oke

    Nu herstart je je pc

    -----------------------------------------------------------------------------
    NU GAAN WE POORTEN IN JE ROUTER OPEN MAKEN
    --------------------------------------------

    om in je router menu te komen doe je het volgende

    Ga naar start -> uitvoeren
    typ daarin cmd en druk op enter
    dan krijg je een zwart schermpje, typ daarin ipconfig en druk op enter
    vul nu het adres dat bij "Standaardgateway" staat in in je browser, en
    vul het wachtwoord gebruikersnaam
    in (meestal is gebruikersnaam en wachtwoord admin) Of het wachtwoord kan 1234 zijn.
    dan moet je normaal een pagina van je router krijgen

    Klik op Network
    Klik op NAT
    Klik op Port Forwarding

    Bij Service Define moet je User Name doen

    Nu gaan we de vakjes invullen bij alleen Rule Setup

    Voordat je begint met invullen, zorg dat er een vinkje voor Active staat (mischien staat het vinkje er al)

    Service Name: Utorrent1
    Start Port: 50005
    End Port: 50005
    Server Ip Adress: ga weer naar start / uitvoeren / cmd / ipconfig. Wat nu bij IP adress staat moet je daar invullen

    Hierna druk je op Apply
    Herstart je PC

  6. #6
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel
    Werkt niet, en ten tweede er staat geen Ipadress bij het command, alleen Ip4v adress, of Ipv4 adress, en dat heb ik ingevuld. maar werkt nog steeds niet.




    Wat is het probleem
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  7. #7
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel
    Ik wil wel alles opnemen op youtube zetten en laten zien dat ik niks fout doe o.O

    Kan het niet met Windows Defender of AVG hebben te maken?

    Ik heb AVG Free editon 8.0
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Ik denk dat je ná de Zyxel nog een ander apparaat hebt staan, zoals een draadloze router, waar jouw pc dan uiteindelijk mee verbonden is.
    Je zult in zo'n geval 2x moeten portforwarden:
    1. Op de Zyxel naar het ip-adres van de WAN-poort van de (draadloze) router. Goede kans dat dat 192.168.1.33 is, maar kijk het na in je draadloze router.
    2. Op je draadloze router naar het ip-adres dat op je pc wordt getoond als je in een CMD.EXE venster het command ipconfig geeft.

    Succes,

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  9. #9
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel
    Quote Origineel gepost door dnties Bekijk Bericht
    Ik denk dat je ná de Zyxel nog een ander apparaat hebt staan, zoals een draadloze router, waar jouw pc dan uiteindelijk mee verbonden is.
    Je zult in zo'n geval 2x moeten portforwarden:
    1. Op de Zyxel naar het ip-adres van de WAN-poort van de (draadloze) router. Goede kans dat dat 192.168.1.33 is, maar kijk het na in je draadloze router.
    2. Op je draadloze router naar het ip-adres dat op je pc wordt getoond als je in een CMD.EXE venster het command ipconfig geeft.

    Succes,

    Tijs.
    Heb maar 1 apparaat, wat ik wel aan het denken was.. In de laatste foto van mij, van de port check daar staat een IP van utorrent is dat hem niet? Moet ik dat niet invullen als server IP? Op het hoofdmenu van mijn Router staat een andere IP dan bij de CMD en websites van wat is mijn ip geven ook een andere IP aan, dus wat is nou precies de echte IP
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Je moet een ip-adres invullen dat op het LAN segment van je router staat.
    Dat zal bij jou een 192.168.1.x adres moeten zijn.

    Het ip-adres dat genoemd wordt bij IPv4 op je pc zou dan in te vullen ip-adres moeten zijn voor "Server ip adress". Dat zou dus (normaal gesproken) moeten beginnen met 192.168.1 en dan een '.' en nog een getal.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  11. #11
    Member sparkymob's avatar
    Geregistreerd
    29 februari 2008
    Locatie
    Overijssel
    Allemaal al geprobeerd, het werkt niet.

    Wat is het probleem, ik wordt gek van het lage download snelheid terwijl ik 10mbit's heb ik wil die poort open, en ik moet meerdere poorten openen.


    Portforwarding zegt dat ik een statische ip moet maken
    "Fear only exists for one reason: To be conquered"

  12. #12
    Senior Member henkspank's avatar
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Locatie
    arnhem
    Afstand tot server
    ±28 km

    Exclamation

    misschien een beetje late reactie maar ,

    is het je/u al gelukt de poort open te krijgen?

    ik heb ook alles gedaan wat ik kon vinden maar nogsteeds is die stomme poort niet open

  13. #13
    Ik heb hier een duidelijke uitleg geschreven over het openen van poorten.

    http://pc-en-internet.infonu.nl/tuto...ndleiding.html

  14. #14
    Ik heb hier een duidelijk stukje geschreven over het openen van poorten

    http://pc-en-internet.infonu.nl/tuto...ndleiding.html

  15. #15
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Quote Origineel gepost door Sims Bekijk Bericht
    Ik heb hier een duidelijk stukje geschreven over het openen van poorten

    http://pc-en-internet.infonu.nl/tuto...ndleiding.html
    @Sims: Ziet er goed uit. Nette tutorial!
    @topic-starter: Zie dat er 2 poorten moeten worden geforward, namelijk een UDP variant en een TCP variant. Heb je 2 routers achter elkaar staan (1 router van de provider en 1 (bedrade of draadloze) router van jezelf), dan zul je dus 2x2 poorten moeten forwarden, namelijk 2 poorten in de router van de provider naar het WAN-ipadres van je eigen router en 2 poorten in je eigen router naar het LAN ip-adres van je pc/laptop.
    En inderdaad moet je ook rekening houden met evt. ingeschakelde firewalls op je pc/laptop. Daar is de handleiding van Sims heel duidelijk in.

    Succes,

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  16. #16
    Senior Member henkspank's avatar
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Locatie
    arnhem
    Afstand tot server
    ±28 km

    Question

    ik heb alle stapjes gevolgd maar de poort zit nog steeds muurvast...
    zou de adsl speedtouch wat blokkeren?
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  1.jpg‎
Bekeken: 16
Grootte:  73,3 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  2.jpg‎
Bekeken: 10
Grootte:  84,0 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  3.jpg‎
Bekeken: 9
Grootte:  72,5 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  4.jpg‎
Bekeken: 9
Grootte:  73,4 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  5.jpg‎
Bekeken: 11
Grootte:  56,8 KB  


  17. #17
    Senior Member henkspank's avatar
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Locatie
    arnhem
    Afstand tot server
    ±28 km
    en dan krijg ik dit: zie bijlage
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  6.jpg‎
Bekeken: 15
Grootte:  92,4 KB  

  18. #18
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Ik zie in je schermafdrukken dat je vanuit de Linksys portforward naar 192.168.1.1
    Dat lijkt me niet juist, daar de Linksys zelf standaard dat ip-adres heeft.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  19. #19
    Senior Member henkspank's avatar
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Locatie
    arnhem
    Afstand tot server
    ±28 km
    mijn ip = 192.168.1.102

    moet ik die dan invoeren? (als het lukt want meer dan 1 cijfer in het laatste vakje wil hij bijna nooit, doet hij gewoon niet =( )

  20. #20
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Zoals al aangegeven in mijn instructie moet je op je eigen (draadloze) router het ip-adres invullen van je pc/laptop bij de portforwarding. Als dat ip-adres van je pc/laptop 192.168.1.102 is, dan is dat dus wat je moet invullen moet in het portforwarding gedeelte van de Linksys als het gaat om uTorrent.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen