Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: AHCI beter dan IDE mode?

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    15 januari 2008
    Locatie
    Ten oosten van groningen
    Vraag is opgelost

    AHCI beter dan IDE mode?

    Hallo,

    Ik heb sins kort WinXP Pro op mn laptop gezet ik heb toen om de installatie goed te laten verlopen hem via de BIOS op IDE mode laten draaien want op AHCI wou hij niet.
    En als ik hem reboot op AHCI dan krijg ik een BSOD, dus had ik hem maar weer geboot op IDE.

    Maar nu is mijn vraag is AHCI mode beter dan IDE mode? en is het verstandig om hem daar weer op te laten draaien? of is IDE net zo goed of misschien wel beter

    Mvg. Serpent

  2. #2
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    15 januari 2008
    Locatie
    Ten oosten van groningen
    Ik had er al iets over gelezen, maar is het dan ook verstandig om weer AHCI mode in te schakelen?

  4. #4
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Als je dan steeds een BSOD krijgt zou ik dat niet doen.
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    AHCI inschakelen is zeker aan te raden, want zoals je ook in bovenstaande link kunt lezen gaat je snelheid er op vooruit. Met IDE ingeschakeld wordt er geëmuleerd, en dat kost snelheid.
    Nadeel in jouw geval is dat je XP al geïnstalleerd hebt. Je zult dit opnieuw moeten installeren met de AHCI functie aan want een reeds geïnstalleerde XP met de IDE functie aan kun je niet zomaar even op AHCI zetten zoals je reeds gemerkt hebt.

    XP installeren met de AHCI functie aan houd wel in dat je externe drivers nodig hebt van de moederbordfabrikant. Meestal zijn deze te installeren met een floppy maar met een moderne laptop zal dit uiteraard moeilijk gaan.
    Een aangepast windows cd kan dan ook uitkomst bieden waar deze drivers dan al ingebakken zitten. Hetzij van de laptopfabrikant, hetzij een geslipstreamde (zelfgemaakte) cd.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  6. #6
    Member
    Geregistreerd
    15 januari 2008
    Locatie
    Ten oosten van groningen
    Moet je met slipstreamen ook kunnen programmeren?

    Of is er ook een mogelijkheid om het gewoon "zo" te kunnen doen zonder deinstallatie van XP?

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member Frisian's avatar
    Geregistreerd
    28 juli 2004
    Locatie
    Bonifatius stad
    Je zult XP altijd weer opnieuw moeten installeren, ook als je je windows cd slipstreamt.
    Hoe slipstreamen werkt lees je oa. hier.
    Is je vraag opgelost? Klik dan op "Zet status opgelost" rechts onder in beeld.

  8. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen