Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 37

Onderwerp: Upgraden sysyteem

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km
    Vraag is opgelost

    Upgraden sysyteem

    Hallo,
    Mijn hobby is de FS Flightsimulator 2004. En met mijn huidige configuratie loopt dat redelijk. Maar wil ik alle registers in deze FS lostrekken heeft het systeem tekort.
    Nu wilde ik voor deze Flightsim graag een groot scherm, een 24 inch aanschaffen, wat ik onderhand ook heb gedaan. Ik heb mijn oog laten vallen op de Samsung 24 LCD Syncmaster 2494HS 1920 x 1080. Voor de fs een pracht groot beeld.
    Ongetwijfeld zal er ook een en ander binnen in de pc moeten veranderen, en
    daar heb ik wat hulp bij nodig. Natuurlijk heb ik al veel gezocht in Helpmij wat het "bos" nog een beetje groter maakt door de verscheidenheid aan tips.

    Ik heb een Medion 8018 met een MSI MS 7318 moederbord met 2 modules (Kit)
    Kingston DDR2 SDRAM PC2-4300 - 266MHz a 1024 MB geheugen. Op dit bord zit
    een Geforce 7650 GS videokaart 256 mb (Er zitten maar 2 sleuven op)
    De voeding is een FSP W Noise killer model FSP 300 - 60 GTM
    AC input 230-3A 50-60 Hz
    Max. output 300 W
    DC output +3.3 V

    Nu heb al gezien dat de huidige videokaart de resolutie van 1920 x 1080 van mijn nieuw scherm niet goed aan kan, en dat de voeding ook aan de magere kant is, en het geheugen zal ook moeten worden uitgebreid.
    Wat de voeding aangaat heb ik op Helpmij wordt gesproken over de Cooler Master Real Power M520 (Retail, Zwart) Dit zou een goede voeding zijn. Ik heb Alternate hierover advies gevraagt, maar hun antwoord was dat deze voeding misschien wel paste maar dat hun op de Medion pc geen support gaven
    Wat moet er veranderen, en wat zijn de mogelijkheden.
    wie zou mij enigzins in kunnen adviseren.
    Klaas

  2. #2
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Hoi Klaas en welkom op Helpmij,

    Je had je mail gelezen dus??(ts had me persoonlijk via mail benaderd)
    Ik moet er wel even bijzeggen dat ik nu geen tijd meer heb om op je topic in te gaan.
    Ga me aankleden en naar de Helpmij-dag vandaag....
    Als ik weer tijd heb zal ik je topic even volgen.Maar er zijn nog genoeg medehelpmij'rs die je vast een goed advies gaan geven..

    succes

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  3. #3
    Beheerder
    Verenigingslid
    Modag's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2005
    Locatie
    Echt
    Afstand tot server
    ±112 km
    Hoi,

    Mag ik vragen welke processor je in de pc hebt zitten.

    Modag
    Modag

  4. #4
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    Dag Modag,

    Dat wil ik je graag vertellen. Ik heb even via PC Wizzard gekeken en dit kwam er te voorschijn. Het is een Intel Core 2 Duo 6300, 1866 MHz op een Socket 775.

    Klaas

  5. #5
    Klopt het dat je het dan over de 8818 medion hebt ipv de 8018?
    en heb je een bepaald budget in je hoofd?

    mvg leo

  6. #6
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    Ik twijfel wat ik wil. Deze pc upgraden (indien mogelijk) en gezien zijn weinig ruimte om het geheugen wat uit te breiden, uitkijken naar een ander moederbord. Ik heb begrepen van Medion dat dit moederbord niet meer geheugen dan 2048 MB ondersteund, en dat zit er in. Ik wil graag wat meer 4096.

    gr Klaas

  7. #7
    2 gb geheugen is voor deze klasse pc best redelijk zeker als er nog win xp op draait.

    een goede budget upgrade op dit moment zou b.v zijn
    een radeon 4850 b.v deze asus
    en deze 400cx corsair voeding

    de radeon 4770 (die naar ik meen binnen twee weken verkrijgbaar is) is ietsje langzamer, maar gebruikt minder stroom en blijft koeler, wat een voordeel is in de aldi kast.

    Persoonlijk zou ik een nieuw moederbord zonde van het geld vinden.
    De prestatie winst van de geheugen uitbreiding is te weinig (effectief is er max. 3,2gb beschikbaar bij een x32 windows) en weegt niet op tegen de investering.
    Laatst aangepast door leofact : 6 juni 2009 om 12:03

  8. #8
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    In je vorige vraag vroeg je hoeveel in investeren wilde. Een 400 euro. Weet je wat het is, voor de dagelijkse bezigheden werkt dit systeem. Alleen voor mijn hobby komt hij tekort. En dat gaat op de duur vervelen.
    Denk je als ik die Radeon 4850 plaats en een betere voeding mijn probleem opgelost is? Ook voor mijn 24 inch scherm? Trouwens welke Asus bedoel je, de Asus Glaciator HTDI 512 mb of de Asus Crossfire 1024 mb.
    Ik heb ook gedacht aan een andere kast met een zwaardere voeding en moederbord en videokaart. Maar ja, als dat in principe niet nodig is waarom dat dan te doen.
    Laatst aangepast door woort080 : 6 juni 2009 om 14:10

  9. #9
    Nu al is de 1.86mhz CPU een bottle neck en dat wordt bij een snellere kaart (GTX260 bv) alleen meer erger.
    FS is erg afhanklijk van de cpu snelheid

  10. #10
    Beheerder
    Verenigingslid
    Modag's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2005
    Locatie
    Echt
    Afstand tot server
    ±112 km
    Hoi,

    Als het de wens is om dit spel FS Flightsimulator 2004 eeb beetje normaal te kunnen spellen dan is een nieuwe videokaart voldoende met een nieuwe voeding maar je weeet niet wat je nog meer gaat doen maar dat weet je zelf het beste.
    En ik zou de 1024 versie nemen
    Ik zou wel even oppassen met de videokaart of hij wel in de kast past kaart is vrij lang daarom.

    Modag
    Modag

  11. #11
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    Samenvattend kunnen we dus zeggen dat Modag denkt dat als er een betere Videokaart bijv. de Asus 4850 Crossfire met 1024 Mb geheugen, en een sterkere voeding, bijv. de Corsair 400 CX mijn probleem waarschijnlijk is opgelost.
    Leofact is bang dat als er een betere videokaart in komt met een betere voeding ik een noodlanding ga maken. Laten we nog even verder denken.
    Een ander moederbord is wel weer een extra uitgave maar geeft wel meer perspectief.

    Stel dat ik zeg ik koop een nieuw moederbord. Iemand schreef in dit forum iets over een Asus P5N-D met 4 gb Sharkoon SHA 450-SP geheugen met deze Corsair 400CX en de 4850 Crossfire. Past dit in deze medion 8818. of maakt dat niets uit.

    Het heeft dan wel meer gekost maar dan ben ik ook van de "zorgen" af, of zie ik dit verkeerd.

  12. #12
    Beheerder
    Verenigingslid
    Modag's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2005
    Locatie
    Echt
    Afstand tot server
    ±112 km
    Hoi,

    Ja maar dan kan je ook weer geheugen en processor kopen die sneller is dus zo ga je verder en heb je een nieuwe pc keus is aan jouw heb je al een bij de upgrade setjes gekeken bij altenate


    Modag
    Laatst aangepast door Modag : 6 juni 2009 om 15:43
    Modag

  13. #13
    Ik heb niet gezegd dat je een noodlanding gaat maken.
    (tenminste niet door de PC dan)
    Ik heb bedoeld dat deze 4850/4770 het maximum is wat je met upgraden kunt bereiken in dit systeem.
    Voor verdere verhoging van de framerates heb je ook een nieuwe processor nodig.

  14. #14
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Cool Upgraden systeem

    Ik zie onde Leofact staan Gigasenior. Houd dit in dat ik hier met een persoon op hoge leeftijd spreek, een wijs man dus?
    En ik bedoel niet een noodlanding met de pc maar binnen de FlightSim.

    Maar wat vind(en) je (jullie, dus ook Modag ) van mijn aanvullende gedachten over een nieuwe moederbord e.d.
    of
    een ander videokaart, voeding en een andere proccessor. En past er een andere proccessor op deze ms 7318 moederbord.
    Ik vraag maar

  15. #15
    Beheerder
    Verenigingslid
    Modag's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2005
    Locatie
    Echt
    Afstand tot server
    ±112 km
    Hoi,

    Nee geen hoge leeftijd geeft aan hoeveel hij reacties berichten heeft gegeven.
    Ik zou als het dus alleen om het spelen van dit spel gaat de videokaart en de voeding upgraden.
    Ik denk als je aan een nieuw moederbord begint je ee nieuwe processor zal kopen en ander geheugen denk je beter kan wachten en later een nieuwe pc samen stelt kan je in ieder geval de voeding al mee nenen.

    Modag
    Laatst aangepast door Modag : 6 juni 2009 om 16:24
    Modag

  16. #16
    Helaas is de leeftijd toevallig ook niet bepaald piepjong meer..:

    Ik schaar me verder achter de optie van modag.
    Kaart en voeding upgraden, zodat je nu FS goed kan spelen en alle andere taken die toch al geen probleem waren om dan later (je kan best weer een tijd vooruit, afhankelijk van je eisen) voor een nieuwe pc te gaan.

    mvg leo

  17. #17
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    Mag ik jullie allebei bedanken voor de tips en suggeties. Verder nog een fijn weekend.
    Klaas

  18. #18
    Beheerder
    Verenigingslid
    Modag's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2005
    Locatie
    Echt
    Afstand tot server
    ±112 km
    Hoi,

    Niks te danken heb je al je keuze gemaakt?
    En jij ook nog een prettige zondag
    Modag
    Modag

  19. #19
    Member
    Geregistreerd
    3 juni 2009
    Locatie
    Musselkanaal
    Afstand tot server
    ±127 km

    Upgraden systeem

    Nu, ik denk dat dan maar die Radion 4770 wordt met die 400 CX Corsair voeding. De recensies zijn goed over deze kaart. Ik zal nog even meten hoeveel ruimte ik heb voor die videokaart omdat hij zoals gezegd is nogal groot is. Trouwens bij Alternate stond hij wel al te koop meen ik. Nog even een aanvulling, er staan bij Alternate een stuk of vijf 4770, welke zou jij adviseren voor mijn systeem
    Laatst aangepast door woort080 : 6 juni 2009 om 18:43

  20. #20
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    31 december 2000
    Je kan voor FS beter een Nvidia-kaart nemen.

    Nu heb jij het wel over de oudere 2004-versie. Ik weet niet hoe deze met ati-kaarten presteert, maar de X-versie doet het niet best:

    http://www.tomshardware.co.uk/charts...X-SP2,781.html

    Kaarten: GTS250, gtx260. Meer is zinloos met jouw processor.
    -> Wil je weten welke hardware in je pc zit? Download Pc Wizard
    -> Meer informatie over voedingen.
    -> Tips voor zelfbouwers
    -> Info over videokaarten

  21. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen