Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: Besturingssysteem overzetten

  1. #1
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    Vraag is niet opgelost

    Besturingssysteem overzetten

    Hallo allemaal,

    Ik wil een nieuwe harde schijf kopen, omdat mijn oude (deze) te klein is.
    Ik wil nu deze gaan kopen.
    Omdat alles nog op die kleine harde schijf staat wil ik alles (als dat kan) overzetten naar de nieuwe. Ik had drie vragen:

    1). Past deze harde schijf in mijn computer? (ik zelf dacht van wel)
    2). Hoe moet ik alles overzetten, of als dat niet lukt, alleen het besturingssysteem, ( Windows XP)
    3). Merk je veel verschil tussen 2mb cache geheugen en straks 8mb?

    Alvast hartelijk dank,
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  2. #2
    Hoi Ricky,

    De antwoorden op je vragen:

    1). Past deze harde schijf in mijn computer? (ik zelf dacht van wel)

    Ja dat gaat gewoon werken

    2). Hoe moet ik alles overzetten, of als dat niet lukt, alleen het besturingssysteem, ( Windows XP)

    Met Acronis True Image kun je je disk imagen en daarna precies zoals het was terugzetten op je nieuwe disk. Ik maak al lang gebruik van True Image en het is echt een geweldige tool. Aan de andere kant zou ik toch wel kiezen voor een nieuwe install. Maar dan nog zou ik een image maken met True Image (want dan heb je altijd een 1 op 1 backup van je C-schijf).

    3). Merk je veel verschil tussen 2mb cache geheugen en straks 8mb?

    Ik geloof niet dat je echt heel veel verschil gaat merken, maar alle beetjes helpen. De nieuwe schijf is ook nog eens 7200 toeren dus dat is ook al beter.
    Laatst aangepast door zaagmans : 13 mei 2010 om 22:01

  3. #3
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Je zou ook kunnen kijken naar HDClone, de gratis versie zou moeten voldoen als ik het even snel bekijk.

  4. #4
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    Bedankt allemaal,
    ik heb de harde schijf nu gekocht!

    Maar als ik een image van mijn systeem maak, hoe moet ik die dan op mijn lege harde schijf zetten?

    Ik had hier: http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/...g_windows.html zelf al wat gevonden, geld dat ook voor SATA of werkt dat heel anders?
    Laatst aangepast door Ricky14 : 14 mei 2010 om 14:20
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  5. #5
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    TIP: Met HDClone (download: www.miray.de/download/sat.hdclone.html) kunnen de gegevens op de oude harde schijf gemakkelijk vanuit de Windows-omgeving (in plaats van een DOS-omgeving) naar de nieuwe schijf worden gekopieerd. De freeware-versie heeft wel enkele beperkingen ten opzichte van de commerciële variant: zo zijn sommige functies niet beschikbaar en wordt de snelheid van overzetten flink geknepen. Deze beperkingen vormen echter geen probleem bij het klonen van de harde schijf, de gratis variant kan dus prima als alternatieve tool worden gebruikt.
    Op die manier zou je het gewoon in Windows kunnen doen. Maar er zal vast ook een handleiding van HDClone beschikbaar zijn.
    Ik neem aan dat je je nieuwe HDD alvast aansluit en dat dan de data gekopieerd wordt.
    Daarna de oude schijf verwijderen en de pc van de nieuwe schijf laten opstarten.

  6. #6
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    Ik ben nu bezig met een image te maken met True Image.
    Omdat op mijn oude harde schijf geen ruimte is doe ik dit via het thuisnetwerk op een andere pc.
    Als ik de image heb gemaakt en de nieuwe harde schijf aansluit, moet ik dan gewoon de image naar de nieuwe harde schijf kopieren?
    Hoe "pak ik die image dan uit" ?
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  7. #7
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Dat zal via de Acronis Boot cd moeten gebeuren, kan je ook aanmaken in de software.

  8. #8
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    dus eerst de image maken,
    naar je nieuwe harde schijf kopieren en dan met dat programma 'uitpakken'?
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  9. #9
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    1. Acronis Boot cd maken
    2. image maken huidige schijf
    3. HDD's omwisselen
    4. booten van acronis cd (opslagmedia met image aangesloten voor het booten)
    5. via de acronis boot cd de image 'uitpakken' naar nieuwe HDD

  10. #10
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    waar staat de boot cd?
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  11. #11
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Die is bij de nieuwere Acronis versies aan te maken vanuit 1 van de menu's.

  12. #12
    Senior Member Ricky14's avatar
    Geregistreerd
    13 april 2009
    Locatie
    Zwaag
    Afstand tot server
    ±100 km
    Het is gelukt!
    Alleen heb ik het iets anders gedaan, omdat ik geen cd had en het op USB niet lukte heb ik eerst gewoon Windows geïnstalleerd en toen de image uitgepakt.

    Allemaal héél erg bedankt voor jullie hulp,

    Gtrz,
    Rick
    Grtz. Rick

    De beste manier om je vraag opgelost te krijgen, is om 'm te stellen!

  13. #13
    Giga Senior maniac2003's avatar
    Geregistreerd
    14 december 2006
    Locatie
    Apeldoorn
    Afstand tot server
    ±0 km
    Kan inderdaad ook. Mooi dat het gelukt is

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen