Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: windows 7 ziet 2e harde schijf niet

  1. #1

    windows 7 ziet 2e harde schijf niet

    De harde schijf van mijn HP pc heeft het na ruim 4 maanden begeven. Van HP een nieuwe harde schijf ontvangen met HP image software.

    We hebben meteen een extra harde schijf geplaatst.

    Bij het opstarten worden beide harde schijven (500 GB en 1.5TB) herkend. Echter binnen de windows omgeving (verkenner etc) wordt maar één harde schijf herkend (de systeemschijf).

    Hoe kan ik de andere harde schijf "zichtbaar" maken. Heeft het misschien iets te maken met de schijfimage van HP?

    Ik ben geen expert, dus bij voorkeur niet al te technische suggesties.

    Groetjes
    Luc

  2. #2
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Hoi,

    Kijk even of hij wel onder schijfbeheer staat.
    Start>zoeken>typ
    compmgmt.msc
    enter
    schijfbeheer
    kijk of de status "niet geïnitialiseerd" is.
    Laatst aangepast door Mik Zjegger : 13 november 2010 om 22:05
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  3. #3
    Bij schijfbeheer staat de schijf helaas niet.

  4. #4
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Hoe groot wordt de systeemschijf aangegeven?
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  5. #5
    iets minder dan 500GB

  6. #6
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Ok, kun je eens in het Bios kijken of je schijf daar wél staat?
    Als je nog nooit in het Bios bent geweest of niet weet hoe dat moet laat het dan ff weten.
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  7. #7
    In de Bios staat de 2e schijf wel.

    Ook staat er programma op de PC, "intel rapid storage technology", waar de 2e schijf ook te zien is. Geen idee wat dit voor een programma is.

    Ter info, de 500GB is van Seagate, de 1,5TB van WD

  8. #8
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Wat Intel Rapid StorageTechnology inhoudt kun je hier lezen ,met je probleem ben ik nog ff bezig.
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  9. #9
    kan iemand me nog helpen?

    groetjes
    Luc

  10. #10
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Ja hoor, geef ff de juiste specs ff v.d. schijf (type/modelnr.) Bij sommige schijven krijg je n.l. software erbij maar dat staat meestal op de schijf zelf. Ik neem aan dat je de stroom v.d. schijf hebt aangesloten? De aansluiting nog eens hebt gecontroleerd?
    Kijk eens of deze software je schijf wél ziet.
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  11. #11
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Quote uit je net gesloten topic;

    Status: niet geinitialiseerd
    De schijf zul je nog moeten laten initialiseren in schijfbeheer.
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  12. #12
    Probleem opgelost!

    Dank voor de hulp.

    PS: bij een andere PC nu een software probleem, zie nieuwe tread

  13. #13
    Giga Senior maikel9's avatar
    Geregistreerd
    4 maart 2004
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Mischien handig voor anderen als je de oplossing even vermeld.

  14. #14
    ik probeer het even in PC leken taal.

    Bij het opstarten van de PC kun je de instellingen van de PC veranderen. De niet herkende harde schijf stond als RAID schijf geselecteerd (geen idee wat dat is). Ik heb deze RAID uitgezet. Daarna startte windows niet meer op.....waarschijnlijk per ongeluk ook iets aangepast op de systeemschijf.

    Toen heb ik met de orginele image de software opnieuw geinstalleerd. De 2e harde schijf was toen in de verkenner nog steeds niet zichtbaar, maar wel bij schijfbeheer. Na de nieuwe schijf geinitialiseerd te hebben en voorzien van een schijfletter werkte alles!

  15. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen