Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 15 van 15

Onderwerp: Ethernet controller installeren zonder internet

  1. #1

    Ethernet controller installeren zonder internet

    Hallo,

    ik heb net mijn pc geformateerd en helemaal opnieuw xp erop gezet.
    Nu wil ik graag netwerkverbinding, en met internet.
    maar als ik bij Computerbeheer, --> hardware kijk zie ik bij netwerkadapters allen een 1394 kaart staan (firewire) dus geen internet connectie,
    bij overige staan wel 2 ethernet controllers met een geel vraagteken ervoor,
    als ik ze wel installeren wil hij verbinding maken om ze te downloaden?
    maar ik heb ze dus niet geinstaleerd en ook geen internet verbinding.
    de netwerkverbindingen zitten aan het moederbord, dus niet via een aparte kaart.
    ik weet niet wat voor moederbord ik heb, en ook niet hoe ik dit kan vinden.

    kan iemand mij verder helpen?


    mvg
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  2. #2
    De juiste drivers zijn niet geinstalleerd. Weet je wat voor netwerkkaart je hebt? Merk en type is wat we moeten weten. Geen idee? Dan het moederbord type doorgeven of een hardware detection-tool laten draaien:

    http://www.hwinfo.com/download32.html

  3. #3
    Moederbord Asus a7n8 x2.0
    Chipset nVidia nForce Ultra 400 (crush18)+MCP2
    Bios Version Asus A7N8x2.0
    Cpu AMP Athlon XP-1144
    stepping A2
    codename Barton
    Cache 64 + 64 + 512
    GPU Tulradeon 7000
    ATI Radeon VECRV100
    AGP 4X


    ik kom bij deze site uit, http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us
    maar snap er neits van
    Laatst aangepast door baws : 11 januari 2011 om 10:43
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  4. #4
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Hoi...

    Ik begrijp dat je geen bijgeleverde cd rom meer hebt van dat bord?

    Op die site kies je dus voor xp.
    Onder utilities pak je de derde driver;NForce2 all in one version 1.6

    Zet die via een andere pc/laptop op een cd en installeer deze dan op deze pc.


    Jou link is wel de deluxe versie van het bord maar de A7N8X gebruikt dezelfde drivers.
    http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us(en anders pak je deze link)
    Laatst aangepast door frankwannet : 11 januari 2011 om 10:54 Reden: link

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  5. #5
    Giga Senior maikel9's avatar
    Geregistreerd
    4 maart 2004
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Op de site zit je goed,je kiest voor os windows xp.
    dan bij utilities dit is een alles in een driver en die ga je opslaan op een stick of cd bijv. en dan bij de xp installeren.
    sucses

    edit: @Frank
    Laatst aangepast door maikel9 : 11 januari 2011 om 10:54

  6. #6
    Ik heb inderdaad geen cd meer, ben hem nu aan het downloaden, ik laat nog weten of het gewerkt heeft.
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  7. #7
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Frank steekt tong uit en wapperdt met zijn handen langs zijn oren

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  8. #8
    1 van de 2 ethernet controllers doet het.
    als ik naar hardware ga staat er bij de ander nog steeds een geel vraagteken, kan hem niet installeren met behulp van internet.
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  9. #9
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    pc herstart??

    Pak dan ook eens de lan op die site

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  10. #10
    Heb ik beide geprobeerd, bij de lan krijg ik een dos venster, ik snap daar niets van..
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  11. #11
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Maar je hebt nu wel internet op die pc?
    Als alles nu wel werkt dan is toch goed?

    Ik zie even niet wat die tweede is namelijk.

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  12. #12
    er zitten 2 ethernet aansluitingen aan,
    1 ervan doet het, de ander niet.
    1 wordt gevonden bij netwerkverbindingen de ander niet.
    I'm a dreamer. I have to dream and reach for the stars, and if I miss a star then I grab a handful of clouds.

  13. #13
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Moet ik even van afblijven....

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  14. #14
    Quote Origineel gepost door baws Bekijk Bericht
    er zitten 2 ethernet aansluitingen aan,
    1 ervan doet het, de ander niet.
    1 wordt gevonden bij netwerkverbindingen de ander niet.
    Dan heb je voor die andere niet de goede drivers. Weer even op de site van asus kijken. Of anders weer eens dat hardware detection programma draaien, dan weet je wat voor netwerkkaart erin zit.

  15. #15
    Giga Senior maikel9's avatar
    Geregistreerd
    4 maart 2004
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Geef eens aan wat je bedoeld.,je ziet er 2 in apaaraatbeheer?
    Kun je dan een screentje maken of laten zien wat er bedoeld word.
    Dit zit in je pc volgens de specificaties:
    LAN - Chip Realtek RTL8201BL
    LAN - Snelheid 100 Mbit/s
    LAN 2 - Chip Broadcom AC101L
    LAN 2 - Snelheid 100 Mbit/s
    Welke zie je wel in apparaatbeheer en welke niet?
    Laatst aangepast door maikel9 : 11 januari 2011 om 12:32

  16. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen