Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: card reader werkt niet

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km

    Unhappy card reader werkt niet

    Hallo,
    Ik heb op onze "familie pc" windows 7 gezet.
    Nu heb ik tijdelijk mijn card reader afgekoppelt van mijn moederbord om het verschuiven van de schijfletters te voorkomen. Nu heb ik 'm na de installatie weer aangesloten maar hij werkt niet. Er branden wel lampjes (dus hij krijgt stroom) maar als ik er bijvoorbeeld een usb op aansluit (er zit ook een usb slot in) gebeurd er niks. (bij mijn externe harde shijf niks, een usb stick krijgt kort stroom maar valt daarna weg). Ik heb de chieftec CRD-151. Ik heb al naar een windows 7 driver gezocht maar ik vond alleen een vista driver. Die heb ik gedownload en de installatie gestart. Daar krijg ik een melding dat ik windows XP SP1 nodig heb. De cd die erbij zat werkte ook niet, ik krijg de zelfde melding. Ik heb deze driver echt nodig omdat we er nog al vaak gebruik van maken...
    Alvast bedankt!


  2. #2
    voer eens een windows update uit en kijk dan ook bij optionele updates, staat daar iets bij wat wellicht te maken kan hebben met dit apparaat?
    zo niet download van http://www.chieftec.eu/index.php?opt...at_view&gid=69 eens die crd-151 file en installeer die...

  3. #3
    Giga Senior
    Geregistreerd
    19 september 2010
    Locatie
    aan de kust
    Combineer [Windowstoets+r] -> devmgmt.msc. Zie je hier gele uitroeptekens?

    Lees dit eens door: Gemakkelijk een driver vinden voor een onbekend apparaat
    Felix quem faciunt aliena pericula cautum

  4. #4
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    @Example5: Ik heb die driver ook al geprobeerd maar die werkte niet...
    @Dorado: Er zijn 3 gele uitroeptekentjes: Een voor m'n geluidskaart (staat bij overige apparaten (heb ik nog niet geinstalleerd maar dat komt nog.)) en 1 staat ook bij overige apparaten met de naam: "Onbekend apparaat" en 1 staat bij Universal Serial Bus-controllers met de naam: "Unknown device"
    Ik ga dadelijk even die site uitproberen, maar wel bedankt!


  5. #5
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    Ik heb de site geprobeerd maar bij die apparaat ID's snap ik het niet, ik zie van alles bij de eigenschappen van het apparaat staan, maar welke moet ik voor die site gebruiken die Dorado mij had gegeven? (er staat een link in dat verhaaltje)
    Alvast bedankt


  6. #6
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    Ik kreeg een ingeving: aangezien de card reader op het moederbord is aangesloten moet ik misschien de drivers van het moederbord installeren! Dus ik zocht de cd op, maar helaas, er is geen driver bij die werkt met win 7, de driver van XP werkt niet... Op internet gezocht naar de drivers voor windows 7 maar ik vind vanalles over de bios. Is dat wat ik moet hebben?
    Dit is type moederbord: AOpen AX4PER-GN
    Ik weet het, het is een aardig oud moederbordje...


  7. #7
    Moderator
    Verenigingslid
    Mik Zjegger's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2008
    Locatie
    Bourgondische stad waar het goed toeven is.
    Hoi,
    http://www.aopen.nl/download.aspx
    selecteer je model enz. daar staan alle drivers van jouw moederbord netjes onderelkaar.
    Mocht het desondanks niet werken dan is je moederbord e/o andere hardware wellicht niet geschikt voor Win 7.
    Succes.
    Laatst aangepast door Mik Zjegger : 31 januari 2011 om 17:41
    Grtjzzz uit de stad van André Rieu !
    ____________________________
    spy/malware problemen?
    How To en downloaden Mbam
    Have a nice day !!!

  8. #8
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    Ik heb de driver gedownload maar: toen ik de installatie opende zei ie dat windows 7 niet werd ondersteund dus ik sloot de installatie af, maar toen kwam er een schermpje met dat ik voor de aanbevolen instellingen kon kiezen, dus dit deed ik en toen deed de installatie het wel. Achteraf denk ik dat de computer voor compaliteit (of zo iets) voor windows xp heeft gekozen. Maar de computer doet het NOG. Maar nog steeds doet de card reader het niet.... iemand nog een oplossing?


  9. #9
    Giga Senior
    Geregistreerd
    19 september 2010
    Locatie
    aan de kust
    Dubbel klik op een apparaat in apparaatbeheer en ga naar het derde tabblad details. In de pulldown box kunnen we dan kiezen voor de term "Hardware-id's". Dit zijn de unieke id's die aan het apparaat zijn toegewezen. Dit ID is als volgt opgebouwd:

    BUS \ VEN_[xxxx]&DEV_[yyyy]

    • De waarden achter VEN staat voor de vendor oftewel de fabrikant
    • De waarden achter DEV staat voor het apparaat


    Vul deze in op http://www.pcidatabase.com en post deze gegevens zodat we voor jou naar een driver kunnen zoeken.
    (vul niet de _ in voorafgaand aan de gegevens)
    Felix quem faciunt aliena pericula cautum

  10. #10
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    Ik snapte het nog niet dus heb ik een screen gemaakt (staat in de bijgevoegde bestanden)
    Hopelijk heb je hier wat aan...
    Gr Woellie123
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  probleem.jpg‎
Bekeken: 18
Grootte:  94,3 KB  


  11. #11
    Giga Senior
    Geregistreerd
    19 september 2010
    Locatie
    aan de kust
    Met die gegevens gaat het idd nie werken.!
    Probeer dan nog eens dit: Ga naar Configuratiescherm -> Hardware en Geluiden -> Zoek hieronder Nieuw apparaat toevoegen. Mss dat deze wizard de benodigde gegevens ten toon spreidt.
    Succes.
    Felix quem faciunt aliena pericula cautum

  12. #12
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    @dorado: ik kon hardware en geluiden niet in het configuratiescherm vinden alleen dit: Configuratiescherm\Alle Configuratiescherm-onderdelen\Apparaten en printers Daar heb ik bovenaan gekozen voor nieuwe apparaten toevoegen. Hij is nu aan het zoeken, ik laat het je weten als het heeft geholpen!


  13. #13
    Senior Member woellie123's avatar
    Geregistreerd
    9 juli 2010
    Locatie
    Achterhoek
    Afstand tot server
    ±19 km
    Hallo,
    Sorry voor de late reactie...
    Maar het heeft niet geholpen... Hij bleef gewoon eeuwig aan het zoeken.... dus heb ik hem op een gegeven moment maar gestopt.
    Iemand misschien nog een oplossing?


Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen