Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: touchpad uitzetten lukt niet

  1. #1

    touchpad uitzetten lukt niet

    Ik heb een Asus laptop K70IJ. Ik heb last van een verspringende cursor. Om er zeker van te zijn dat het aan mij ligt (dwz dat ik het touchpad per ongeluk aanraak tijdens typen) wil ik met Fn toets het touchpad uitzetten. Hiervoor is een knop onder F9. Er staat een touchpad afbeelding met een streep er door heen. Echter deze knop doet niks!! Wie kan mij helpen? Kan ik hem misschien op een andere manier uitzetten?

  2. #2
    Giga Senior vanveelen's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2009
    Locatie
    026
    Hoi,

    Inderdaad een heel vervelend probleem, vooral als je 'tienvingertypt' ....
    In de regel werkt dat uitschakelen alleen als je een externe muis hebt aangesloten (wat ik iedereen overigens altijd aanraadt).
    ... of je software voor de touchpad is niet up-to-date natuurlijk, maar die kan je downloaden bij Asus
    Groet, Tée

    Working with Windows[/SIZE]
    is like driving a submarine
    Open windows
    and the problems begin[/URL]

  3. #3
    Je zou de touchpath in de bios uit kunnen zetten

  4. #4
    @vanveelen

    Ik heb de software gedownload ETDCTRL heet het.. maar als ik dat open, gebeurt er niks..
    Die knop Fn en F9 werkte eerst wel (dus ook zonder externe muis). externe muis is niet zo handig op de bank

    @Fransien

    Is dat niet heel onhandig als je hem af en toe aan en uit wilt zetten?
    Laatst aangepast door frankwannet : 15 februari 2011 om 17:43 Reden: Quote's verwijderd.Berichten samengevoegd.

  5. #5
    Giga Senior vanveelen's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2009
    Locatie
    026
    Hoi,

    Wat je een keer kan doen is de Touchpad uit apparaatbeheer verwijderen en de laptop opnieuw opstarten.
    Windows 'ziet' de touchpad dan weer en start het stuueprogramma opnieuw.
    Die tip van Fransien zal in de praktijk inderdaad niet werken.
    Groet, Tée

    Working with Windows[/SIZE]
    is like driving a submarine
    Open windows
    and the problems begin[/URL]

  6. #6
    Nou daar ben ik nog een keer. Bedankt voor je tips tot zover.
    Ik heb gekeken bij apparaatbeheer maar daar staat alleen keyboard device filter, verder niks over touchpad. Moet ik die dan verwijderen???
    Laatst aangepast door frankwannet : 15 februari 2011 om 17:41 Reden: Quote verwijderd.Gebruik knop:Reageer op vraag.

  7. #7
    Giga Senior vanveelen's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2009
    Locatie
    026
    Hoi,

    Staat onder muis en andere aanwijsapparaten.
    Waarschijnlijk iets van Elantech Touchpad
    Laatst aangepast door vanveelen : 15 februari 2011 om 18:56
    Groet, Tée

    Working with Windows[/SIZE]
    is like driving a submarine
    Open windows
    and the problems begin[/URL]

  8. #8
    Lukt de touchpad uitzetten ook niet bij configuratiescherm, muis instellingen? Ik kan daar het touchpad uit en aanzetten

  9. #9
    @vanveelen

    Nee daar staat niks behalve muis voor standaard PS/2-poort. Heb die hele lijst bekeken maar staat er niet tussen. Lijkt wel of het weg is. Als ik mijn andere Fn toetsen gebruik heb ik ook een ander schermpje (wat tevoorschijn komt als je bijv het geluid aan/uit zet), een andere vormgeving zeg maar. Zou het van mijn computer af zijn ofzo? Pff.. tis wat...

    EDIT
    Nou ik heb dat elantech even op google opgezocht en een driver gedownload. En nu doet de knop het in elk geval wel weer. Krijg geen afbeelding in beeld maar dat maakt niet uit. Bedankt voor je hulp!!! Ga ik nu eens kijken of daarmee het probleem is opgelost!
    Laatst aangepast door frankwannet : 15 februari 2011 om 22:58 Reden: quote's verwijderd.Berichten samengevoegd.

  10. #10
    Supermoderator
    Verenigingslid
    frankwannet's avatar
    Geregistreerd
    6 juni 2006
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±41 km
    Mod edit

    @maya1978;Welkom op Helpmij

    Verzoek aan je.Zou je gebruik willen maken van de knop:Reageer op vraag.Nu pak je steeds de quoteknop.Dit is niet nodig.Als je op Vanveelen wilt reageren kan dat ook dmv @Vanveelen.
    Ook quote je jezelf.Ik heb berichten aangepast en samengevoegd.

    Succes met je vraag

    Wordt verenigingslid en zie de voordelen.
    Op vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.



  11. #11

    Thumbs up Touchpad uitschakelen Asus

    Ik heb dit probleem ook gehead bij mijn Asus K70AB. De FN toets reageerde ook niet en heb het volgende gedaan:

    Asus website en dan downloads. Voer je labtoptype in en alle drivers die je kunt downloaden komen op je scherm Kies Touchpad, ( Elanatech) en het besturingssysteem, in mijn geval Win 7 64 bit. Download de driver en installeer deze. Nadat je het systeem opnieuw hebt opgestart ga je naar configuratie - harware- muis.
    Je ziet een nieuw tabblad Elanatech en daar kun je de touchpad uitschakelen. Ik heb gekozen voor de optie uitschakelen zolang er een USBmuis is aangesloten.
    De touchpad werkt niet meer. Mocht je kiezen voor de optie "uitschakelen" en je drukt enkele keren op de toetsen van het touchpad, schakelt deze zich weer in.

    Succes,

    Peter

  12. #12
    Giga Senior vanveelen's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2009
    Locatie
    026
    Peter,

    Deze reactie was overebodig als je goed gelezen hebt ....
    TS heeft dit inmiddels zelf al gedaan.
    Groet, Tée

    Working with Windows[/SIZE]
    is like driving a submarine
    Open windows
    and the problems begin[/URL]

  13. #13

    Link naar driver


  14. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen