Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 15 van 15

Onderwerp: Windows XP --> Windows 7

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    Windows XP --> Windows 7

    goede avond,,

    Ik had een vraagje

    ik heb van de week windows 7 home premium 64 bit gekocht.
    Nu ben ik er achter gekomen dat mijn pc de 32 bit versie van xp gebruikt.

    Ik heb hem vandaag helemaal geformateerd en wilde toen windows 7 erop gooien maar kreeg de melding dat hij de 64 bit niet aankon of iets dergelijks.

    nu heb ik een vraag stel ik instaleer de 32 bit van windows 7 kan ik daarna de 64 bit er overheen schrijven of moet ik daarvoor nog andere stappen ondernemen ??

    ik hoor het graag zo snel mogelijk van jullie.

  2. #2
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Gaat niet werken, je kan een 64BIT Windows 7 niet over een 32BIT "Upgraden".
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  3. #3
    wat is dan de beste manier om windows 7 op mijn pc te krijgen ?
    Laatst aangepast door crash : 12 maart 2011 om 20:28 Reden: Het is niet nodig te citeren als je direct reageert. De topics worden anders zo lang, met dezelfde tekst.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Zinvol om eerst eens te vermelden welke processor je hebt. Is dat nog een oude (Pentium 4 en lager) dan kun je daar geen 64-bits besturingssysteem op draaien.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  5. #5
    Hoofdmoderator
    Bestuurslid
    crash's avatar
    Geregistreerd
    16 augustus 2001
    Locatie
    Purmerend
    Afstand tot server
    ±105 km
    Zorgen voor de juiste hardware, die 64BIT ondersteund.
    grtz Lex

    Op e-mails over computerproblemen reageer ik niet meer, daar is het forum voor.
    16 augustus 2001 - 2011 is tien jaar lid van Helpmij.nl

  6. #6
    Banned vanschagen's avatar
    Geregistreerd
    26 november 2001
    Locatie
    Andijk
    Afstand tot server
    ±91 km
    of de 32bit win 7 kopen

  7. #7
    Quote Origineel gepost door dnties Bekijk Bericht
    Zinvol om eerst eens te vermelden welke processor je hebt. Is dat nog een oude (Pentium 4 en lager) dan kun je daar geen 64-bits besturingssysteem op draaien.

    Tijs.
    Mijn systeem:

    Intel Pentium (R) 4 CPU 3.00GHz
    Kloksnelheid 3.00GHz 1,00 GB

    Windows XP home edition
    Versie 2002
    Service pack 3

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Dat is je antwoord: Met jouw processor is geen 64-bits besturingssysteem te draaien.
    Dus óf 32-bits versie van W7 kopen óf andere hardware kopen die wél 64-bits ondersteund.

    Edit: mijn tip: Koop nieuwe hardware, want je hebt ook maar 1 GB intern geheugen, wat wel erg mager is, ook voor W7.

    Tijs.
    Laatst aangepast door dnties : 12 maart 2011 om 20:42
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  9. #9
    aan welke hardware zou ik dan moeten denken ?

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Stel daarover een vraag in de volgende sectie: Aankoop nieuw systeem / Upgraden

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  11. #11
    Het is mij inmiddels gelukt op windows 7 de 32 bit versie erop te krijgen alleen nu krijg ik het volgende probleem:

    na het instaleren van windows 7 kent hij geen dvd/cd stations meer alleen de A schrijf de diskette station.

    hebben hier meer mensen last van gehad ??

    en wat is hier aan te doen ? want de schrijf draaien van windows lukt ook niet omdat hij hem niet vind.

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Eerst maar eens in Apparaatbeheer kijken: [Windows-toets]r toetscombinatie -> devmgmt.msc
    Staan ze daar vermeld, dan kan het zijn dat in Schijfbeheer ([Windows-toets]r toetscombinatie -> diskmgmt.msc) die cd/dvd spelers nog een schijfletter moeten krijgen.

    Tijs.
    Laatst aangepast door dnties : 13 maart 2011 om 12:56
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  13. #13
    in de lijst van het apparaatbeheer staat helaas niks tussen ook het stukje van dvd spelers niet.

    het enige wat ik vind zijn de diskettestations voor de rest niks.

  14. #14
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Dan de volgende tool downloaden, opslaan, rechtsklikken en kiezen voor "Als Administrator uitvoeren": deze

    Levert dat na een herstart niets op, dan weet ik niet wat er misgaat.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  15. #15
    helaas ook dit tooltje helpt niet.

    heb de oplossing al gevonden:

    Format C en window xp instaleren dan ben ik van alle gezeik af.

    dan maar wachten totdat er geld is voor een nieuwe pc met windows 7 er al standaard op.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen