Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: statisch ip EN dhcp op 1 router..mogelijk?

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Member nawikre's avatar
    Geregistreerd
    17 juni 2007
    Locatie
    Eibergen
    Afstand tot server
    ±72 km

    statisch ip EN dhcp op 1 router..mogelijk?

    Hallo mensen,

    ik zit al een tijdje met een probleem waar ik niet uit kom.
    Ik heb een videoserver, warmtepomp, ipcamera die allemaal een statisch ip nodig hebben. Dat is makkelijk ingesteld op de router. Nu heb ik ook een aantal systemen die een statisch ip niet pakken en ALLEEN maar via dhcp werken.

    Kan ik dus statisch ip blijven gebruiken EN een range voor dhcp hebben op 1 router? Ik hoor het graag. Hier zijn de nodige gegevens.

    1 x router een linksys wag320N.
    1 x gigabit switch van linksys.
    1 x linksys wrt54g (die ik nog wil instellen om ook boven goed draadloos internet te krijgen)

    alvast bedankt

    Iwan

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    a. De DHCP range laat bijna altijd ruimte voor vaste ip-adressen. Voorbeeld: Router heeft 192.168.1.1, deelt via DHCP uit vanaf 192.168.1.100
    Is de reeks die je kunt gebruiken op apparaten die een vast ip-adres nodig hebben: 192.168.1.2 t/m 192.168.1.99
    b. Het is bijna altijd mogelijk een DHCP-reservering in te stellen, o.b.v. het MAC-adres van de DHCP-client.
    Soms is het zelfs genoeg om een vinkje te zetten bij het momenteel uitgedeelde ip-adres (bij Zyxel routers), in andere gevallen maak je een reservering door het invullen van de MAC-adressen van de clients in de router met het ip-adres dat die moeten krijgen.

    Tijs.
    Laatst aangepast door dnties : 2 juni 2011 om 00:12
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  3. #3
    Member nawikre's avatar
    Geregistreerd
    17 juni 2007
    Locatie
    Eibergen
    Afstand tot server
    ±72 km
    oke.............maar hoe doe ik dat dan? is dat een standaard instelling in de router die ik moet aanvinken, of is dat wel wat meer werk.

    ik gebruik 192.168.1.1-192.168.1.122 aan statische ip nummers. Hoe moet ik dan een range instellen.

    ik heb verschillende opties in de router, namelijk
    DHCP server inschakelen (hierbij moet ik een begin-ip bereik nummer invoeren);
    DHCP-relay (hierbij moet ik een ip nummer invoeren bij het IP-adres DHCP Relay-server);
    DHCP reservering (hierbij moet je mac adres invoeren, maar WEL een ip toewijzen)

    ik hoor graag welke optie ik aan moet vinken.

    Iwan
    Laatst aangepast door crash : 2 juni 2011 om 10:04 Reden: Het is niet nodig te citeren als je direct reageert. De topics worden anders zo lang, met dezelfde tekst.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Ik ga er hier vanuit dat de Linksys wag320N optreedt als DHCP server.

    Omdat de handleiding op Internet (zeer) slecht/beperkt is, geef ons wat schermafdrukken hoe het DHCP-server gedeelte nu staat en hoe het LAN gedeelte nu staat in je Linksys wag320N.
    Als die op dezelfde plaats staan als (bijv.) een Linksys WRT54g, dan staat alles in het Setup -> Basic setup tabblad op de configuratie-'website' van je router.

    Als de mogelijkheden qua DHCP hetzelfde zijn als die van een Linksys WRT54g, dan kun je geen DHCP-reserveringen doen. Wat je dan moet doen is de Lease-tijd ("Client Lease time") maximaal groot zetten (in mijn WRT54g meen ik dat de maximale in te stellen lease-tijd 65535 is, dus ruim 45 dagen), zodat alle DHCP-afhankelijke apparaten (tenzij je ze langer uitgeschakeld laat dan de maximale DHCP lease-tijd) steeds dezelfde ip-adressen krijgen toegewezen.

    Je schreef over 192.168.1.1-192.168.1.122 als de gebruikte reeks statische ip-adressen. Dat betekent dus dat de reeks via DHCP toe te kennen ip-adressen moet lopen vanaf 192.168.1.123.
    Ook dat zou je in Setup -> Basic Setup moeten kunnen instellen: Zet als "Starting IP address" bij "Network Address Server Setting (DHCP)" de waarde op 192.168.1.123
    Als ook in jouw router bij "Maximum numbers of DHCP users" de waarde 50 staat, dan krijgen dus de DHCP clients ip-adressen uitgereikt in de reeks 192.168.1.123 t/m 192.168.1.172.

    Succes,

    Tijs.
    Laatst aangepast door dnties : 2 juni 2011 om 22:11
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  5. #5
    Member nawikre's avatar
    Geregistreerd
    17 juni 2007
    Locatie
    Eibergen
    Afstand tot server
    ±72 km
    gelukt.....mijn epad maakt eindelijk verbinding met internet...

    bedankt

    Iwan

    oplossing is:
    ik heb DHCP server ingeschakeld en begin ip ingesteld op 192.168.1.123

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen