Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: Hoe weet ik welk geheugen in mijn PC zit?/

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Uithoorn
    Afstand tot server
    ±113 km

    Hoe weet ik welk geheugen in mijn PC zit?/

    Ik wil een persoon helpen die op afstand zit en die geen verstand heeft van het binnenste van de computer.

    Ik heb op mijn PC Everest geïnstalleerd waarmee ik snel kan zien hoeveel geheugen in mijn systeem zit, waar het zit en welk merk.

    De andere persoon heeft Everest niet en heeft ook geen verstand van het installeren van programma's.

    Mijn vragen: 1. Op welke wijze kun je in Windows XP er achter hoeveel waar en welk type geheugen er in zit zonder gebruik van Everest?
    2. Als er verschillende kloksnelheden mogelijk zijn, hoe en waar kan ik zien op welke snelheid dat andere systeem draait?

    Het gaat om een Dell Dimension 4600.

    Bij voorbaat dank.

    Jaap
    Jaap van Veen
    ---------------------------------------------
    Heb ik je kunnen helpen? Wordt dan lid van HelpMij!

  2. #2

  3. #3
    Senior Member RinusNoord's avatar
    Geregistreerd
    8 augustus 2001
    Locatie
    Maasdijk Westland
    Hier mee kunt je computer scannen, krijgt je meteen welke erin zit.
    En of ze in voorraad zijn en kosten.

    http://interngeheugen.com/mappreporter.odb
    Zonder strijd geen overwinning!

  4. #4
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Uithoorn
    Afstand tot server
    ±113 km
    Quote Origineel gepost door AsusUser Bekijk Bericht
    Ja, die heb ik al.

    Bedankt
    Jaap van Veen
    ---------------------------------------------
    Heb ik je kunnen helpen? Wordt dan lid van HelpMij!

  5. #5
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Uithoorn
    Afstand tot server
    ±113 km
    Quote Origineel gepost door RinusNoord Bekijk Bericht
    Hier mee kunt je computer scannen, krijgt je meteen welke erin zit.
    En of ze in voorraad zijn en kosten.

    http://interngeheugen.com/mappreporter.odb
    Geeft mij helaas niet de info die ik nodig heb. Wat zit waar....

    Jaap
    Jaap van Veen
    ---------------------------------------------
    Heb ik je kunnen helpen? Wordt dan lid van HelpMij!

  6. #6
    Giga Senior VDK_P's avatar
    Geregistreerd
    3 december 2001
    Locatie
    Bredene België
    Hallo

    dit :

    http://www.hwinfo.com/

    Geeft u alle benodigde info en nog veel meer zonder p.c. te moeten openen.

    Peter
    Een computer maakt dat je minder moet raden maar dat heb je met een bikini ook.
    Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
    Een computer kan in twee seconden zoveel fouten maken als twintig man in twintig jaar.

  7. #7
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Uithoorn
    Afstand tot server
    ±113 km
    Geven we door,

    Bedankt,

    Jaap
    Laatst aangepast door frankwannet : 23 oktober 2011 om 20:18 Reden: Quote verwijderd.Bij direct reageren is quoten niet nodig.Gebruik knop:Reageer op vraag/Snel reageren.
    Jaap van Veen
    ---------------------------------------------
    Heb ik je kunnen helpen? Wordt dan lid van HelpMij!

  8. #8
    Moderator
    Verenigingslid
    jackall's avatar
    Geregistreerd
    11 februari 2002
    Locatie
    zeezijde des lands
    Je zal toch programma's moeten gebruiken die je hardware uitleest en een overzicht maakt.
    De link naar dell en interngeheugen zegt niets over de huidige configuratie.
    Die geven alleen de standaard configuratie van het systeem weer.
    Hwinfo is al gegeven, everest had je al genoemd.

    Dan hebben we sisoft sandra, belarc advisor en pcwizard en speccy nog die dit voor je op een rijtje kunnen zetten.

    Terugkomend op vraag 2.
    Je kan twee verschillende snelheden wel door elkaar gebruiken die ondersteund worden door het moederbord, echter gaat alles wel op de langzaamste snelheid werken.
    Overigens is (als je denkt aan geheugenuitbreiding) SDRAM nog wel verkrijgbaar, maar verschrikkelijk duur.

    Ps, die mapreporter gaf mij valse informatie
    Laatst aangepast door jackall : 23 oktober 2011 om 15:49

  9. #9
    Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    9 november 2002
    Locatie
    Uithoorn
    Afstand tot server
    ±113 km
    Vraag 2. Die ervaring had ik ook op mijn systeem, snellere modules betekenen nog niet een sneller systeem, 333MHz blijft 333MHz.

    Maar in ieder geval geeft de informatie mij aan dat ik op de goede weg ben,

    Jaap
    Laatst aangepast door frankwannet : 23 oktober 2011 om 20:18 Reden: Quote verwijderd.Bij direct reageren is quoten niet nodig.Gebruik knop:Reageer op vraag/Snel reageren.
    Jaap van Veen
    ---------------------------------------------
    Heb ik je kunnen helpen? Wordt dan lid van HelpMij!

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen