Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: Wireless Printer

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    Exclamation Wireless Printer

    Hallo,

    Ik heb altijd met bekabelde printers gewerkt helaas is mijn huidige printer kapot.
    Ik wil nu een nieuwe Printer kopen met WIFI Ondersteuning.

    Nu wil ik 3 computers (2laptops en 1 PC) verbinden met die printer.
    PC is verbonden met Ethernet kabel naar Router
    en 2 laptops met wifi.

    Kan ik nu gewoon Draadloze printer verbinden met mijn router zodat elke computer de printer ziet? (wifi en bekabeld)


    't gaat mij vooral om die bekabelde PC of die computer de printer ook ziet in Netwerk Centrum.

    Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben (A).

    Gr, Colin

    https://neon.epson-europe.com/nl/nl/...t.php/id/11089
    Laatst aangepast door Fazzel100 : 19 november 2011 om 15:42

  2. #2
    Mega Senior
    Verenigingslid
    Solaris's avatar
    Geregistreerd
    1 juli 2004
    Locatie
    Nieuw Vennep
    Afstand tot server
    ±132 km
    Ja dat kan. Als ze in het zelfde subnet en de zelfde werkgroep zitten - ik ga voor het gemak maar uit van dat je Windows gebruikt - is er geen probleem.

  3. #3
    oke dus zolang die printer gewoon in het zelfde netwerk zit als alle computers is er niets aan de hand?

    Ik gebruik OSX en andere 2 Windows

  4. #4
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Ik zou persoonlijk een draadloos netwerk kaartje kopen of een Wifi USB Adapter die je zo in je PC plugt zodat die ook draadloos is.
    Vervolgens neem je de printer in het netwerk op en klaar ben je.

    Ik heb zelf een Epson en ben daar in gebruik zeer tevreden over maar installatie is voor een leek ( ik weet niet hoe jou kennis is) soms wat lastig.

    Zelf ben ik erg in mijn nopjes met de draadloze HP printers kwa installatie !

  5. #5
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Waar heb je OSX op staan? Op de PC?

  6. #6
    Quote Origineel gepost door Terrarabo Bekijk Bericht
    Waar heb je OSX op staan? Op de PC?
    Nee op m'n Macbook Pro

    dus dit ehbben we

    PC Windows XP
    Laptop Windows 7
    Macbook OSX Lion

  7. #7
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Zoals Solaris het zegt weet ik niet of het gaat werken eerlijk gezegd.
    Makkelijkst naar mijn idee ( dat is natuurlijk persoonlijk) is alles draadloos te maken.
    Op 1 PC doe je een volledige installatie en bij de overige installeer je als bijkomend.
    Zo doe ik het altijd !!

  8. #8
    nog een vraag kan je op die printer ook USB Kabel EN Wifi gebruiken?

  9. #9
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Nou, dat is dus de vraag.....
    Bij mijn Epson moet ik echt aangeven hoe ik hem ga gebruiken.... of USB of WiFi !!
    Vandaar dat ik zeg maak je PC draadloos en je bent klaar !!

    Geen snoeren ook meer en je kan hem overal neer planten ;-)

  10. #10
    Dus:

    Printer Draadloos naar Router, Vanaf Router 1 PC bekabeld en 2 Laptops wifi werkt wellicht niet? ook al zijn ze allemaal met die router verbonden.

  11. #11
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Daar twijfel ik inderdaad aan.
    Het heeft nog niet zo zeer met het netwerk te maken maar meer met dat je moet opgeven hoe je hem gaat aansturen......
    Sluit hem eens aan zoals je wil en werkt het niet dan kan je altijd nog een USB Adapter kopen toch.
    Ik blijf erbij dat alles draadloos het makkelijkst is.....

  12. #12
    Ik kan het ook even aan Epson zelf gaan vragen

  13. #13
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Dat sowieso.....

    Wil je je PC niet draadloos dan?

  14. #14
    Het is de PC van mijn ouders, zou er wel kaart in kunnen zetten. maarja.. misschien werkt het wel gewoon zoals ik net zei. maar goed ik ga Epson contacten

  15. #15
    Moderator
    Verenigingslid
    Terrarabo's avatar
    Geregistreerd
    5 oktober 2001
    Locatie
    In een huis met een dak erop!
    Hou me even op de hoogte als je wil.

  16. #16
    Mega Senior
    Verenigingslid
    Solaris's avatar
    Geregistreerd
    1 juli 2004
    Locatie
    Nieuw Vennep
    Afstand tot server
    ±132 km
    Jij hebt deels bijna de zelfde hardware als hier staat! Ik heb het als volgt aangesloten: Bedraad netwerk naar pc1, pc2, printer, server, media tank.
    Wifi netwerk verbinding naar 2 Windows laptops en 1 macbook pro. Alles in 1 netwerk (subnet) en of dat bedraad of draadloos gaat maakt niet zo veel uit voor de software.
    Vanaf de Macbook is de printer gewoon te benaderen (na installatie van de eigen printer stuurprogramma's). Op elke pc moet je trouwens de printer drivers installeren voordat het gaat werken. En op de printer moest ik idd ook kiezen voor bedraad of draadloos...
    Alleen de MBP is in zoverre een probleem dat hij niet helemaal lekker samenwerkt met een windows netwerk. Dit schijnt alleen voor Lion te gelden heb ik begrepen, omdat Apple heeft besloten de samba drivers zo aan te passen dat ze net niet meer standaard zijn en dus niet meer goed met niet-apple computers samenwerken <zucht>
    Laatst aangepast door Solaris : 19 november 2011 om 17:07

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen