Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 24

Onderwerp: Cisco EPC3925 modem hoe daar een extra router op aansluiten

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Cisco EPC3925 modem hoe daar een extra router op aansluiten

    Ik heb net een nieuwe modem de Cisco EPC3925 hoe daar een extra router op te aansluiten

    Ik heb te weinig bereik naar boven.

    Nu wil ik een D-Link 635 op een lan poort aansluiten.

    Volgende vraag:
    Deze D-Link wil ik toegang geven tot het internet voor een bepaalde tijd van de dag.
    ( anders slapen de kids nooit meer )

    Nu kan dat ook ingesteld worden maar ik kom er niet uit

    iemand een oplossing of handleiding

    bedankt alvast

  2. #2
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Zijn er filters mogelijk op de D-Link router?

  3. #3
    ik weet dat niet zeker maar denk het van wel

  4. #4
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Heeft de EPC3925 ook een router optie of is het alleen een modem?

  5. #5
    het is een modem met ingebouwde wifi en 4 ethernet poorten.

  6. #6
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Dus ook een router? (Is het een gateway, deelt het ip adressen uit, etc...)

  7. #7
    het is een router

  8. #8
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Lees dit topic even door hoe je een 2de router aansluit. http://www.helpmij.nl/forum/showthre...=1#post4325763

  9. #9
    ik ga het proberen, bedankt

  10. #10
    Ik kom er niet uit...

    Is het ook mogelijk om van mijn DIR-635 een Access Point te maken zodat ik deze met
    een utp kabel van mijn modem Cisco EPC3925 naar de DIR-635 kan verbinden

    ik weet niet welke instellingen ik moet aanpassen.

    adres van de DIR-635 router is 192.168.0.1

    en die van de Cisco begint met 192.168.178.1

    als ik naar de adressen kijk zouden ze geen conflilkt met elkander moeten hebben

    maar ik heb hier ook geen verstand van.

  11. #11
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Dit gaat natuurlijk nooit werken. 192.168.x.x is een class c netwerk dus met subnet 255.255.255.0 heb je maximaal 256 - 2 (router + broadcast) = 254 ip adressen beschikbaar. Staat de Cisco modem/router in 192.168.1.78.1 dan zoek je van dat netwerk de DHCP range (zie link #8) en dan zie je vanzelf hoeveel en vanaf welk ip adres je statische ip adressen hebt.

    Voorbeeld:
    Ip modem/router: 192.168.1.78.1
    Subnet: 255.255.255.0
    Broadcast: 192.168.1.78.1.255 (standaard met dit subnet)
    DHCP range: 192.168.1.78.1 tot 192.168.1.78.100
    Statische adressen: 192.168.1.78.101 tot 192.168.1.78.254

    Dan geef je de D-Link router bijvoorbeeld het ip adres 192.168.1.78.101 omdat die statisch is.

  12. #12
    Het is gelukt , bedankt

    heb je ook een idee hoe ik de modem moet instellen zodat de Dlink voor een bepaalde tijd beschikbaar is...

    alvast bedankt

  13. #13
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Dat zal je het beste op de D-Link kunnen instellen.

  14. #14
    dat heb ik al eens geprobeerd maar daar werd ik niet veel wijzer van

  15. #15
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Is die mogelijkheid er wel voor de Cisco router?

  16. #16
    ja daar vragen ze om een "ip adres filter "in te stellen

    je moet dan het volgende invullen:

    Start Address End Address Enable (aan vinken )

    0.0.0.0 0.0.0.0

    daarna kan je in een andere tab de time of day rules instellen.

  17. #17
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Dan geef je daar het ip adres op van de D-Link router en dan zou het moeten werken.

    PS: Zet je het topic even op 'opgelost'?

  18. #18
    het lukt niet,

    ik kan bij start adres geen compleet ip adres invullen

    er staat :

    0.0.0.0

    en bij en adress:

    0.0.0.0


    Dit zijn de invul velden

  19. #19
    heb nu het volgende probleem ;

    op mijn laptop en de smartphone's zijn mijn d-link router te zien en kan dus ook via deze op het internet.

    Nu zie ik die verbinding niet op mijn andere laptop en vaste pc.
    Deze zien alleen de verbinding van mijn Ziggo Modem/wifi

    Ik heb op de telefoons niks veranderd , moet dat wel op de pc's?

  20. #20
    Senior Member Dinux's avatar
    Geregistreerd
    20 januari 2010
    Locatie
    Rotterdam en omstreken...
    Waarschijnlijk staat de SSID op verbergen dus laat Windows hem niet zien.
    Kan je de 0.0.0.0 niet vervangen door een ip adres?

    btw, edit je vorige topic ipv er een achter aan te gooien.

  • Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.
  • Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

    Berichtenregels

    • U mag geen nieuwe vragen starten.
    • U mag niet reageren op berichten.
    • U mag geen bijlagen versturen.
    • U mag uw berichten niet bewerken.
    •  
    Helpmij.nl
    Helpmij.nl

    Helpmij.nl en business

    Partners
    Sponsoren
    Linkpartners
    Aanbiedingen