Helpmij.nl wordt groen!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Helpmij.nl

Algemeen Helpmij.nl account
Lid geworden
8 sep 2000
Berichten
671
Vanaf april wordt Helpmij.nl groen, niet letterlijk want we blijven onze bekende blauwe uitstraling gewoon behouden.

Onze gebruikers en bezoekers zullen er weinig van merken, maar op de achtergrond is nu een enorme verhuisoperatie op gang gekomen. Het team van "beheer" is al wekenlang koortsachtig bezig met de voorbereidingen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.
Naast de logistieke argumenten voor deze verhuizing is er ook een belangrijk ander aspect:
We gaan verhuizen naar het nieuwe "groene" datacenter van Solcon in Apeldoorn.



Het datacenter van Solcon telt drie hallen waar servers kunnen draaien.

Opmerkelijk aan het nieuwe centrum is dat het voor het grootste deel van het jaar wordt gekoeld met buitenlucht. “Tot een buitentemperatuur van 21 graden kunnen we de buitenlucht gebruiken”, vertelt een medewerker. Komt de buitentemperatuur daarboven, dan wordt er mechanisch (bij)gekoeld met behulp van groene stroom.Solcon neemt uitsluitend groene stroom af! De warmte die het datacenter produceert, wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen waardoor een cv-installatie overbodig is.
Een uitgekiende luchtbehandelingsinstallatie garandeert een zo gunstig mogelijk klimaat voor de optimale werking van de aanwezige apparatuur. Het datacentrum is verder uiteraard voorzien van geavanceerde brandmelding- en blus-apparatuur, beveiligingscamera’s en toegangscontrole. Ook in geval van stroomstoringen draait dit datacenter gewoon door dankzij de no-break installatie met dieselgenerator.
Door de centrale ligging is het datacenter voor ons eenvoudiger bereikbaar en kunnen we sneller ingrijpen mocht dit (onverhoopt) nodig zijn.

Zo draagt ook Helpmij.nl, samen met Solcon, vanaf april ook haar steentje bij aan een gezonder milieu!



De verhuisdag zelf zal later bekend gemaakt worden. Gedurende die dag zal Helpmij.nl er anders uitzien. We laten namelijk gedurende de verhuizing een pagina in beeld waar door fotos en twitter berichten de status van de verhuizing te volgen is.

Om een beeld van het datacenter te krijgen kan je volgend filmpje bekijken.

[youtube]gTflXQlMPzI[/youtube]



Over Solcon:
Sinds 1996 is Solcon in Nederland actief als Internet Service Provider (ISP). Het bedrijf, dat is gestart op een zolderkamer van de oprichter, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige leverancier van internet-, telefonie- en hostingdiensten. Solcon bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt. In Nederland werken ruim 100 mensen voor Solcon, de zusteronderneming is gevestigd in Roemenië en heeft 20 medewerkers. In de relatie met de klant staan kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid centraal. Solcon bracht als eerste Nederlandse provider gefilterde internettoegang en internettelefonie op de markt.
De missie van Solcon:
Wij leveren internetverbindingen en virtuele netwerken, we exploiteren datacenters en we ontwikkelen producten en diensten waarmee wij uitvoering kunnen geven aan eerdergenoemde visie.
Wij streven ernaar continu producten te ontwikkelen waarmee onze klanten zorgeloos en veilig van internet gebruik kunnen maken.
Wij willen ondernemen vanuit een christelijke identiteit en visie ten aanzien van onze relaties en de interne organisatie.

Wil je meer informatie over diensten zoals Internet, internettelefonie of televisie van Solcon? klik dan op volgende banner
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan