Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Hoe zal ik mijn setup doen?

  1. #1
    Senior Member pascallino's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2009
    Locatie
    Coevorden
    Afstand tot server
    ±90 km
    Vraag is niet opgelost

    Hoe zal ik mijn setup doen?

    Hallo allemaal,

    Ik heb thuis een stuk of 10 computers staan en deze wil ik graag in een active directory zetten.
    Ik weet hoe ik zo iets op moet zetten.

    Maar heb ik zo de goede opstelling:

    Router: Linksys wrt54g
    Draadloos: Laptops + computers (allemaal windows 7)
    Bedraad: Windows Server 2008 (standard)

    Ik heb bij dot.tk een domeinaam aangevraagd en als dns-server de hostname opgegeven die ik van Ziggo heb.

    Doe ik het zo goed?

    Met vriendelijke groet,
    Pascal Drewes
    Laatst aangepast door pascallino : 24 april 2012 om 15:59

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Let wel op het feit dat de wrt54g maar een relatief lage throughput heeft. Als elke computer bezig is met de server zul je niet meer dan 4-5 mbit max halen.

    Het DNS verhaal begrijp ik niet goed. De DNS server is de server die je Domein-naar-ip translatie gaat doen. Ik neem niet aan dat Ziggo de partij is die dit voor je gaat doen.
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    13 augustus 2008
    Locatie
    Dordrecht
    Afstand tot server
    ±135 km
    dat zou geen probleem moeten zijn je domeinnaam bij dcpromo in te voeren.
    Alle werkstations moeten wel win7 pro of hoger zijn, om ze aan een domein te koppelen

  4. #4
    Senior Member pascallino's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2009
    Locatie
    Coevorden
    Afstand tot server
    ±90 km
    Beste Wampier,

    Als ik op ip-lookup.net kijk zie ik bij host staan.
    Dit is: *******.cm-3-4d.dynamic.ziggo.nl
    Deze is gekoppeld aan mijn ip (cmd -> ping).
    En bij dot.tk kan ik geen los ip invoeren vandaar dat ik hiervan gebruik maak.

    Groet Pascal

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    6 juli 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Maar als

    henk.tk aanklopt bij henk.cm-3-4d.dynamic.ziggo.nl dan wordt het adres niet omgezet naar het juiste IP, tenzij ziggo DNS forwarding toestaat. Maar ik ben geen ziggo klant en heb geen ervaring met de mogelijkheden
    "Ik geloof niet in een limiet van mijn kunnen,
    wel van mijn kennis"

  6. #6
    Senior Member pascallino's avatar
    Geregistreerd
    29 december 2009
    Locatie
    Coevorden
    Afstand tot server
    ±90 km
    Weet je misschien ook hoe dit te controleren is?

  7. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen