Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 20 van 20

Onderwerp: Slecht bereik nieuwe Router.

  • Vraag is niet opgelost
  1. #1

    Question Slecht bereik nieuwe Router.

    Ik heb een paar weken geleden een nieuwe router kapot, nu is er een probleem , het bereik is niet echt super , ik heb al geprobeerd het netwerk naar een ander kanaal te verplaatsen maar alsnog is het bereik slecht:

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  2pzjl7o.png
Bekeken: 20
Grootte:  44,0 KB

    Verder zit ik nu ongeveer 5 á 6 meter van de router:

    Naam: 33jofw0.png
Bekeken: 16
Grootte: 933 Bytes

    Soms zelfs maar twee streepjes, nu dacht ik , licht het soms aan de antenne? Zoja, ik zag een antenne van 18 dBi is dat veel? Ik hoop dat iemand me verder kan helpen want dit is echt irritant , je kan niet ver van de router zitten of het netwerk is al uit bereik... De vorige router op kanaal 8 ( dacht ik ) , had verder ook geen problemen dus ik denk dat het licht aan de antenne , alvast bedankt. Ik heb trouwens de Asus RT-N12C1.

  2. #2
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Waar hangt de router, en wat zit er allemaal tussen? Zitten er veel apparaten tussen die een eventuele 'storing' kunnen vormen?

    18dB is redelijk. IK geloof dat routers vaak met 5dB antenne's komen, dus in dat geval zou dat een verbetering zijn. (Ik heb hier een router met 3x 3dB antennes, bereik gaat tot +- 100m van huis)
    Laatst aangepast door Probleempjes : 24 april 2012 om 18:34
    Gr,

    Probleempjes

  3. #3
    De router staat op een tafeltje langs de vensterbank , het enigste van elektrische apparaten tussen mijn laptop en router op dit moment is de TV , Home Cinema en dat was het , niet echt heel storend lijkt mij , ze staan ook meestal uit. Is er misschien een manier te achterhalen hoeveel dBi mijn huidige antenne's zijn?

    Edit:

    Even opgezocht, 5dBi , lijkt me niet erg veel , misschien toch maar andere antenne's , zoja , moeten die dan nog aan bepaalde eisen voldoen?
    Laatst aangepast door snaggyheadshot : 24 april 2012 om 18:36

  4. #4
    SignSnatcher
    Bestuurslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    deze dus http://www.i-tech.com.au/products/12...1N_ROUTER.aspx

    zet de wep of wap key eens uit.
    dus zonder beveiliging en kijk wat de router dan doet.
    antennes vervangen...zal weinig helpen.
    zet deze eens op kanaal zes.








  5. #5
    Ik heb nu wel beter bereik op de slaapkamers inderdaad, maar ik ben bang dat als ik ga gamen op de pc kamer ( ook op de bovenetage ) , dat het weer gaat uitvallen. Dus nieuwe antenne's heeft dus sowieso geen zin voor het vergroten of verbeteren van het bereik? Want ik kan nog steeds niet fatsoenlijk werken op de bovenetage. Verder is mijn netwerk nu onbeveiligd , hebben jullie misschien wat tips wat ik kan doen om beter bereik boven te krijgen?
    Laatst aangepast door snaggyheadshot : 24 april 2012 om 20:32

  6. #6
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Ik geloof dat als jij een sterkere antenne aansluit, dat het signaal versterkt word, en dus (geloof ik) zal het signaal ook verder weg kunnen (= meer bereik)
    Gr,

    Probleempjes

  7. #7
    Ik heb even wat research gedaan, is 12 dBi genoeg?

  8. #8
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Voor een overbrugging van 6m? Zat. Zoals ik al zei, ik doe het met 3x 3dB, en 't signaal kan bij de buren nog ontvangen worden (vrijstaand huis -> buren ongv. 100m van huis af)
    Gr,

    Probleempjes

  9. #9
    Welke router heb je als ik vragen mag? Want wat ik wil is gewoon bereik op de bovenverdieping...

  10. #10
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    TP Link WR1043.

    Wat je nog even zou kunnen kijken is of het uitgezonden signaal wel op z'n hoogst staat. (Signaal sterkte kan ik aanpassen tussen low-med-high)
    Gr,

    Probleempjes

  11. #11
    Dat kan ik helaas niet instellen , wat ik wel verder nog iets over las is wifi over het lichtnet? ( Stopcontact? ) Werkt dit echt , en is dit duur?

  12. #12
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Durf ik zo niet te zeggen, het bestaat en dat is alles wat ik weet. Wel heb ik goede reacties erover gelezen.
    Gr,

    Probleempjes

  13. #13
    SignSnatcher
    Bestuurslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    gebruik netstumbler eens om te kijken welke wifi sidd er bij jou in de buurt zitten.
    Misschien surf je wel op een ander zijn sidd
    http://www.netstumbler.com/downloads/








  14. #14
    Quote Origineel gepost door puppie Bekijk Bericht
    gebruik netstumbler eens om te kijken welke wifi sidd er bij jou in de buurt zitten.
    Misschien surf je wel op een ander zijn sidd
    http://www.netstumbler.com/downloads/
    Mijn netwerkkaart is niet supported. Het enige wat ik wil is fatsoenlijk internet op de slaapkamers, bekabeld is ook goed maar ik heb geen idee hoe dat moet. Alle manieren / Tips zijn dus welkom.

  15. #15
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Naar de lokale computerboer, en vraag naar een CAT5e of CAT6 kabel, druk die in de router en laptop/pc, en je bent klaar.
    Gr,

    Probleempjes

  16. #16
    Ja dat is makkelijk gezegd maar ik moet hem toch eerst naar boven doorttekken?

  17. #17
    Giga Senior Probleempjes's avatar
    Geregistreerd
    22 januari 2008
    Locatie
    Hoekje van Overijssel
    Ja, maar hoe je dat gaat doen kan ik moeilijk vertellen. Ik heb hier modem/router in de meterkast beneden, gat geboord in de vloer naar boven -> 3 kabels doorheen gedrukt, en onder 't tapijt door liggen naar de computers toe.
    Gr,

    Probleempjes

  18. #18
    Giga Senior
    Verenigingslid
    coenraad's avatar
    Geregistreerd
    6 november 2006
    Als je de antenne ('s) uit kunt wisselen (even controleren) houd ik me aan het idee van probleempjes.
    Heb er goede ervaring mee.
    Maar zoals gezegd (geschreven, het moet wel uitwisselbaar zijn ).
    Ook eens experimenteren met diverse kanalen.
    Alle door mij aangedragen oplossingen zijn voor eigen risico

    Maak een backup voor je ergens aan begint !!

  19. #19
    Quote Origineel gepost door snaggyheadshot Bekijk Bericht
    De router staat op een tafeltje langs de vensterbank , het enigste van elektrische apparaten tussen mijn laptop en router op dit moment is de TV , Home Cinema en dat was het , niet echt heel storend lijkt mij , ze staan ook meestal uit.
    Kijk eens of je wel met je eigen router verbonden bent, sommige routers geven ook een default netwerk aan.
    Mijn zoontje zit op zolder wireless te gamen en dat moet door 2 gewapend betonnen vloeren heen. Mijn router staat ook bij een tv en home cinema set

  20. #20
    Ja dat neem ik aan want ik kan in het controle paneel komen en het heeft de naam die ik zelf heb uitgekozen. Welke router heb jij als ik vragen mag?

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen