Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 17 van 17

Onderwerp: Skype kon geen verbinding maken.

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Vraag is opgelost

    Skype kon geen verbinding maken.

    Hallo,

    Ik heb een probleem op Skype. Ik kan niet meer op Skype omdat ik dan een error krijg waarop staat: "Skype kon geen verbinding maken.

    Ik heb Skype al langer en vroeger kon ik wel op Skype. Toen kwam er een update voor Skype. Die heb ik ook gedownload. Nu kan ik niet meer inloggen. Het inloggen duurt nu ook heel lang en uiteindelijk zegt hij dus dat Skype geen verbinding kon maken.
    Ik heb Skype verwijderd en opnieuw gedownload maar dat helpt niet.

    Kan iemand mij helpen?

    Alvast bedankt,

    Minime98

  2. #2
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Dag Minime98,

    Het lijkt er op dat, in de tijd dat je Skype niet meer hebt gebruik, je firewall Skype niet meer toestaat om verbinding te laten maken met het internet. Is dat mogelijk?

    Vriendelijke groet,

    Bart
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Bedankt dat je me wilt helpen.
    Waar kan ik zien of mijn firewall niet toestaat om verbinding te maken?

    Minime98

  4. #4
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Hoi Minime98,

    Geen dank!
    Als eerst even de vraag, is er enig andere software geinstalleerd op de pc m.b.t. de beveiliging? Als dit zo is, zal deze Skype kunnen tegenhouden. Zo ja, welke is het?(bijvoorbeeld McAfee/Norton).
    Voor elk merk is het namelijk anders waar de blokkeringen precies plaats vinden, elk merk heeft zo zijn eigen programma waarin dit overzicht weergegeven kan worden en waar zonodig programma's weer toegang verleend kunnen worden tot het Internet.

    Groeten,

    Bart
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  5. #5
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Het spijt me, maar ik heb niet zoveel verstand van computers. Waar moet ik dan precies kijken?
    Bij programma's verwijderen staat geen McAfee of Norton, maar ook geen Firewall, dus ik denk dat ik verkeerd kijk.

    Minime98
    Laatst aangepast door Minime98 : 14 januari 2013 om 18:48 Reden: .

  6. #6
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Dag Minime98,

    Maakt niet uit! Laten we als eerste even kijken of Skype wordt geblokkeerd door de firewall van Windows zelf, ik kan je hier heen navigeren. (Hopelijk heb ik het een beetje goed met deze navigatie, ik ben momenteel aan het werk )

    • Klik op het Windowsicoontje linksonder en klik op configuratiescherm (control panel).

    • Klik op beveiliging en dan op Windows Firewall, het kan ook zijn dat Windows Firewall al meteen in de lijst staat i.p.v. beveiliging.

    • Aan de linkerkant staat als het goed is iets als "Een programma via Windows Firewall toestaan" ("Allow a program of feature through Windows Firewall").

    • Vervolgens kun je kijken of Skype wordt toegelaten tot het internet, als bij Skype het vakje niet is aangevinkt, kun je deze aanvinken en zal het moeten werken.


    Ik hoop dat het daar aan ligt, anders gaan we gewoon verder zoeken!
    Laat maar weten of het is gelukt!

    Vriendelijke groet,

    Bart Kardol
    Laatst aangepast door Snorvisable : 15 januari 2013 om 05:17
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  7. #7
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Helaas, Skype stond al aangevinkt. Maar daarachter stond ook
    - Thuis/privé
    - Openbaar
    Deze waren ook aangevinkt.
    Moet dat ook?

    Weet je misschien nog andere oplossingen?

    Minime98

  8. #8
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Hallo Minime98,

    Dan nu de volgende vraag Is er enige andere vorm van beveiliging op de pc aanwezig? Meestal is een pictogrammetje hiervan rechtsonder in het scherm (in de taakbalk) aanwezig. Zo ja, welk programma is dit?

    Groeten,

    Bart
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  9. #9
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Ja er staat wel Panda Global Protection op mijn computer en volgens mij verder geen beveiligingsprogramma's. Ik heb dan rechtonder op de taakbalk op het pijltje naar boven geklikt en dan krijg je een aantal icoontjes waar ook Panda bij stond. Is dat wat je bedoeld?

    Minime98

  10. #10
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Dag Minime98,

    Waarschijnlijk is het dan Panda die Skype momenteel blokkeert.
    Als je dubbelklikt op het icoontje komt er een schermpje tevoorschijn, staat hierop halverwege een link 'protection settings' onder het tabje 'Protection Status'?

    Groeten,

    Bart
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  11. #11
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart

    Sorry dat ik zo laat reageer, maar ik zat middenin een proefwerkweek dus ik had geen tijd om te reageren.

    Maar als ik op het Panda GP icoontje klik, krijg ik dit:
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel 6.jpg
Bekeken: 216
Grootte:  49,2 KB
    Waar moet ik dan op klikken om te zien of Panda GP Skype blokkeert?

    Minime98

  12. #12
    Senior Member Snorvisable's avatar
    Geregistreerd
    12 augustus 2012
    Locatie
    Geldrop
    Afstand tot server
    ±89 km
    Dag Minime98,

    Geen probleem, school is ten slotte wel belangrijk he.
    In het stukje "Bescherming" aan de linkerkant, druk op "Configureer". Na het drukken hierop kan je waarschijnlijk op iets klikken als "Firewall". Vervolgens kom je bij een overzichtje dat de benaming zal hebben als "regels" of "toestemmingen". Klik hier op configureren en kijk of Skype voldoende toestemming heeft om de verbinding met het Internet te mogen maken.
    Ik hoor het resultaat wel!

    Vriendelijke groet,

    Bart
    My software never has bugs.
    It just develops random features.

  13. #13
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Ik heb bij Firewall geklikt op: U kunt aangeven welke programma's toegang krijgen tot het internet (of het netwerk).
    Daarachter staat: Configureer.
    Als ik daar op klik, krijg ik dit overzicht:
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel 8.PNG
Bekeken: 240
Grootte:  68,7 KB
    Dan staat bij Skype aangepaste rechten:
    Ik kan dan kiezen uit:
    - Geen verbinding
    - Uitgaande en inkomende verbindingen toestaan
    - Uitgaande verbindingen toestaan
    - Inkomende verbindingen toestaan
    - Aangepaste rechten

    Rechts naar dit blokje staat (omcirkeld) aangepaste rechten
    Als ik 1 keer klik op Skype en dan op aangepaste rechten, krijg ik dit:
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel 7.PNG
Bekeken: 106
Grootte:  23,0 KB

    Moet ik nu Skype op "Uitgaande en inkomende verbindingen toestaan" klikken of moet ik iets anders doen?

    Minime98
    Laatst aangepast door Minime98 : 26 januari 2013 om 10:10

  14. #14
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Hallo Bart,

    Het is me gelukt!!
    Ik heb Skype op üitgaande en inkomende verbindingen toestaan" gezet, en nu kan ik weer op Skype!

    Heel erg bedankt voor je hulp, anders kon ik nu waarschijnlijk nog niet op Skype.
    (kun je me misschien ook helpen bij mijn vraag: Minecraft Java Virtual Machine Launcher?)

    Maar in ieder geval, heel erg bedankt!

    Minime98

  15. #15
    Ik heb hetzelfde probleem. Skype opnieuw geinstalleerd, en alles tot aan de virusscanner gecontroleerd.

    Virusscanner in mijn geval is Eset NOD32 5.2.9.1. Ik heb binnen Eset gezocht of ik iets kon vinden wat lijkt op hetgeen over Panda is beschreven hierboven, maar helaas.

    Iemand enig idee wat ik binnen Eset moet instellen om e.e.a. voor elkaar te krijgen ?

  16. #16
    Member
    Geregistreerd
    12 januari 2013
    Locatie
    Duiven
    Afstand tot server
    ±27 km
    Staat er nergens bij Firewall: U kunt aangeven welke programma's toegang krijgen tot het internet
    Of iets wat hierop lijkt.
    Als ik dan op Configureer klik, komt mijn lijst met programma's en kan ik zelf bepalen of ik inkomende of uitgaande verbindingen toe wil staan bij een programma.
    Het moet in ieder geval bij Firewall staan

  17. #17
    Nope, ik kom nergens Firewall tegen. Ik heb de Eset NOD32 Antivirus software ... dus niet de Eset Smart Security toolset.

  18. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen