Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: Computer uit bedrijfsnetwerk halen.

  • Vraag is opgelost
  1. #1
    Senior Member BluetoothUSB's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km

    Computer uit bedrijfsnetwerk halen.

    Hallo,

    Vandaag had ik mijn laptop mee naar het werk, waar ik via wifi verbonden was met het netwerk en dus de servercomputer (waar we bestanden opslaan). Deze computer kunnen we ook berijken via een http://intranet.bedrijfsnaamnoemikniet.nl met mijn gegevens. De locatie van deze schijf is SF01. Toen ik dit intypte op Computer (dacht dat ik er zo sneller was dan klikken. Opende hij een download genaamd: ComputerConnector(fe80__a85c_10b_ee08_59b2).exe (volgens mij is dit windows software).
    Ik heb deze geinstalleerd, en bij het opnieuw aanzetten van mijn computer kon ik me alleen maar aanmelden op het bedrijfsnetwerk. (Hij begon met een "eerste opstart introductie van windows 8)
    Eronder stond: Type Domeinaam\domeingebruikersnaam om op een ander domein aan te melden.
    Standaard staat er: Aanmelden bij *bedrijfsnaam*.
    Ik moet dus steeds: MAARTEN-ASUS\maarten + mijn password invoeren dit hoefte voorheen dus niet, en hij meldde me na het invoeren van mijn password automatisch aan. Dit is erg onpraktisch omdat ik ook gewoon via LAN deze server in kan.
    Ik denk dat ik windows server Essentials heb geïnstalleerd, maar dit weet ik niet zeker.
    Wat kan/moet/ga ik doen om mijn laptop te bevrijden van mijn werk?

    Bij voorbaat dank,

    Maarten
    If Windows is The Solution, can we please have the problem back?

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Hoe je je auto-login kunt verhelpen weet ik niet.

    M.b.t. gebruikersnaam: ipv. MAARTEN-ASUS\maarten kun je ook gebruiken: .\maarten
    die .\ betekent "Lokale computer", dus (in jouw geval) MAARTEN-ASUS.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  3. #3
    Senior Member BluetoothUSB's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Bedankt voor je antwoord Thijs.
    Ik heb in systeem mijn computer uit het domein weten te halen: Nu is hij (volgens mij zoals standaard) "lid" van WORKGROUP.
    Wat ik nu heb is dat hij als ik hem aanzet automatisch naar "andere gebruikers" gaat: ik kan mijn gebruikersaccount niet aanklikken maar moet zelf mijn naam invoeren:
    maarten + password. Dit terwijl er maar één lokaal account is. Ook denk ik dat er nog ergens server software is geïnstalleerd die ik niet kan vinden.
    If Windows is The Solution, can we please have the problem back?

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Tsja, van Windows 8 weet ik niet zoveel. Dus hopelijk kan iemand anders je helpen.
    M.b.t. auto-login: [Geen garanties!] Je zou deze instructie kunnen proberen.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  5. #5
    Senior Member BluetoothUSB's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Dankje, net gedaan: geen effect. Had hem al opnieuw opgestart
    If Windows is The Solution, can we please have the problem back?

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    7 september 2006
    Locatie
    Zaanstad
    Afstand tot server
    ±116 km
    Welke gebruikersnaam had je ingevuld? maarten of .\maarten ?
    Probeer beide varianten.

    Tijs.
    Schermafdruk bijvoegen : van het volledige scherm : [PrtScn] knop; van het actieve venster : [Alt][PrtScn] toetscombinatie. Start -> Uitvoeren -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen. Uploaden via de Paperclip knop in nieuw bericht.

  7. #7
    Senior Member BluetoothUSB's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Gewoon maarten.
    Het gaat er nu om dat hij niet automatisch het lokale account pakt en alleen om een wachtwoord vraagt, maar dat ik alles zelf moet invoeren.
    If Windows is The Solution, can we please have the problem back?

  8. #8
    Senior Member BluetoothUSB's avatar
    Geregistreerd
    17 augustus 2010
    Locatie
    Eindhoven
    Afstand tot server
    ±91 km
    Systeemherstelpunt gevonden, paar minuten van voor de aanpssing (fijn dat windows er zelf een aangemaakt heeft!)
    If Windows is The Solution, can we please have the problem back?

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen