Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 15 van 15

Onderwerp: Nas Netwerkschijf met ingebouwde ftp server van buitenaf benaderen.

  1. #1

    Nas Netwerkschijf met ingebouwde ftp server van buitenaf benaderen.

    hallo,

    ik heb een nas schijf aangesloten en werkt gewoon prima in het thuisnetwerk enz.

    nu heb ik met dyndns een account gemaakt en het ip van de nas ingevuld en in mijn 2 router dyndns ingesteld

    nu kun je er lokaal in.

    het ip van de nas 192.168.0.112 staat ook in dyndns als ik erheen ga kom ik op de inlogsite van de nas uit

    maar eigenlijk moet hij naar internetadres: ftp:\\192.168.0.112 maar dit krijg ik niet ingesteld in dyndns.

    dus hoe krijg ik het klaar dat ik van overal op mijn dyndns kom? en dat de dyndns niet naar de config page van de nas gaat maar het ftp:\\192.168.0.112 gaat want dit kan ik nu in dyndns niet invullen.
    .

    de nas is al iets ouder maar werkt wel nog gewoon. http://www.intellinet-network.com/en...-nas-enclosure

  2. #2
    Van buiten af moet je je eigen IP adres gebruiken. Omdat die soms nog veranderd gebruik je dyndns om naar je actuele ip adres te laten mappen.

    Van binnen je eigen netwerk heb je geen dyndns nodig. Het ip adres van je NAS is, hoop ik, vast ingesteld op 192.168.0.112

    Voor de rest moet je het zelf uitzoeken, ik ben geen ip specialist.
    Dankzij de computer kan ik mij nu veel nauwkeuriger vergissen...

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Wat Lutz zegt. Daarnaast moet je in je modem/router het poortnummer van je FTP server forwarden naar 192.168.0.112.
    Hoe dat werkt kun je hier lezen door je router op te zoeken en dan de stappen te volgen:
    http://portforward.com/

    Als je je eigen outside IP adres niet weet kun je die hier zien:
    http://www.whatismyip.com/
    Laatst aangepast door edmoor : 26 september 2013 om 19:54
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  4. #4
    Bedankt, maar zou ik als ik buiten huis ben gewoon via mijn dyndns erop kunnen? in de router kan ik alleen dit Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Naamloos.jpg
Bekeken: 22
Grootte:  75,1 KB

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Bij Dyndns geef je je outside adres op en het plaatje dat je laat zien is precies waar je moet zijn voor die port forwarding.
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  6. #6
    sorry, hierin ben ik een leek. als ik in dyndns mijn eigen ip ingeef weet ie toch niet waar hij heen moet nu heb ik het ip van de nas maar ik kan er geen ftp:\\ voor zetten dus nu gaat ie altijd naar de config page

  7. #7
    In het menu van de nas geef je poort op bv 5000 tcp/udp.
    In het plaatje wat je gestuurd hebt klik je op toevoegen, en daar geef je de poort samen met het ip adres van de nas op.
    ook in de tweede router.

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Heb je die links wel bekeken die ik gaf?
    De tweede geeft je eigen outside IP adres, dus niet het IP adres van je PC.
    Dat outside adres heb je nodig bij DynDNS.
    Bij de eerste link zoek je je eigen modem/router op en daar staat dan precies uitgelegd wat je moet doen.
    Het enige dat je dan nog moet weten is het poortnummer van je FTP server, maar als je daar niets aan veranderd hebt zal dat 21 zijn.
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  9. #9
    de sitecom router heb ik nu de cisco router maar die zegt de hele tijd ongeldig ip adres? Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Naamloos.jpg
Bekeken: 12
Grootte:  80,1 KBKlik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Naamloos2.jpg
Bekeken: 16
Grootte:  73,0 KB

    en hoe weet de dyndns dat hij naar ftp:\\192.168.0.112 moet gaan?

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    DynDNS moet je OUTSIDE adres hebben. In je router geef je op welke poort naar welk IP adres moet en daar gebruik je dus het IP adres van je NAS en als poort geef je 21 op.

    Maaruh..., heb je 2 routers?
    Laatst aangepast door edmoor : 26 september 2013 om 22:20
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  11. #11
    ja, 1 router of modem? van ziggo waar het signaal binnenkomt en dan naar een 2e router van sitecom

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat is nou net de vraag. Dat apparaat van Ziggo, is dat alleen een modem of is dat een gecombineerde modem/router?
    En als dat laatste het geval is, waarom heb je er dan nog een router bij gezet?
    Als beide routers de DHCP aan hebben staan wordt het erg lastig om te vertellen wat je precies moet doen om van buiten af die NAS te bereiken.

    Is de Sitecom wel een router? Of is dat een switch?
    De beestjes bij de juiste naam noemen is dus erg van belang.
    Laatst aangepast door edmoor : 26 september 2013 om 22:45
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  13. #13
    de ziggo is een wifi router met 6 aansluitingen hierop zit een sitecom wat wifi veel verder uitzend met 5 internet aansluitingen en daarachter zit nog een verdeler maar deze kan niet veel doen

  14. #14
    Giga Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Ok, dan komt er mogelijk dus nog een naam bij.
    Is de Sitecom een router met Wifi of is het een Access Point?
    En met die verdeler bedoel je een switch?
    Laatst aangepast door edmoor : 26 september 2013 om 22:52
    If it wasn't for C, we would be using BASI, PASAL and OBOL.
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  15. #15
    ja een switch. maar die van ziggo pakt geen enkel ip adres bij port forward hij zegt de hele tijd dat t ip adres niet klopt?

  16. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Linkpartners
Aanbiedingen