• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

sorteren met relatieve verwijzingen

Status
Niet open voor verdere reacties.

arjoderoon

Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2007
Berichten
474
Ik wil graag in een bestand mijn verwijzingen relatief hebben zodat mijn bestand niet vernacheld (?) raakt. Maar doordat ik alles gerelateerd heb aan relatieve verwijzingen heb ik nu wel dat ik niet aflopend kan sorteren.

via google vond ik dit voorbeeld:
http://www.templatebuilding.com/ind...swaardigentipstrucs/9345-tentsorterenformules

Ik heb een soortgelijk iets alleen kom ik er niet helemaal uit.
ik heb in mijn bestand in kolom c en d (ook in de andere kolommen overigens) relatieve verwijzingen staan zoals in kolom C in het voorbeeld:
middels vertikaal zoeken en gebruik van indirect en adres worden de juiste waarde opgehaald.

afbeelding in dropbox: https://www.dropbox.com/s/1jvk1gp4vese7go/sorteren.png


formule in cel C5:
=ALS(ISNB(VERT.ZOEKEN(INDIRECT(ADRES(RIJ();1;3));sap.xls!$A:$AE;VERGELIJKEN($B$2;sap.xls!$1:$1;0);0));"";VERT.ZOEKEN(INDIRECT(ADRES(RIJ();1;3));sap.xls!$A:$AE;VERGELIJKEN($B$2;sap.xls!$1:$1;0);0))

in het bestand worden de waarden mooi getoond, maar als ik op deze kolom wil sorteren, dan gebeurt er niets. Begrijpelijk, omdat het relatieve waarden zijn die iedere keer verwijzen naar de rij nummers. Hoe krijg ik het toch voor elkaar dat er iedere keer op kolom C aflopend gesorteerd kan worden?
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan