• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Gegevens opzoeken, bewerken en weer terugzetten

Status
Niet open voor verdere reacties.

Meaurk

Gebruiker
Lid geworden
29 jun 2012
Berichten
146
Hoi!

Allereerst.. ik weet dat een database maken in Acces vele malen beter is, echter is er besloten om deze toch in Excel te maken.

Het bestand
Het bestand bestaat momenteel uit allerlei tabbladen welke allemaal een eigen functie hebben. Het hoofdtabblad "Overzicht" bevat alle data over de betreffende orders. Ik heb een invulformulier gecreëerd, waardoor er automatisch regels worden toegevoegd aan het overzicht.

Het probleem
Als er gegevens van een order aangepast of bijgewerkt moeten worden, moet dit momenteel in het overzicht gedaan worden. Dit is erg onduidelijk, omdat hier honderden regels in staan.

De gevraagde oplossing
Een macro welke (op chronologische volgorde)
- De gegevens uit het overzicht haalt aan de hand van een cel waarde;
(de persoon kan nu alle cellen bewerken in een formulier welke uit het overzicht zijn gekopieerd)
- De gegevens terug plaatst in de originele regel in het overzicht en eventuele lege cellen vult met de door de persoon zojuist ingevoerde gegevens.

Als het niet duidelijk is, hoor ik dit graag! In de bijlage is er een simpel voorbeeld bestand te vinden. Bekijk bijlage voorbeeld.xlsx
Alvast bedankt!

Mark
 
Dat werkt inderdaad prima, alphamax. Is het echter ook mogelijk om het Dataform op een andere pagina te plaatsen als waar het overzicht is?
 
No sweat.
 

Bijlagen

  • helpmij Meaurk dataform.xls
    43,5 KB · Weergaven: 95
Top! Dankjewel Timshel! :)

Valt er trouwens ook nog iets aan te passen aan het Dataform scherm? (bijvoorbeeld een scherm om alleen naar nieuwe regels in te voegen en een ander scherm om dingen op te zoeken en te wijzigen?
 
Nee, er is niets te veranderen.
De dataform is een dialogbox die standaard in excel zit, net zoals de msgbox.
Wil je wel die mogelijkheden, dan zul je helemaal zelf een userform moeten maken en de code moeten schrijven.
Misschien moet je dan toch maar iets opzetten in access.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan