kbps

Status
Niet open voor verdere reacties.

foppie

Gebruiker
Lid geworden
11 nov 2014
Berichten
62
Hallo allemaal

Ik heb een vraag over kbps:

Ik heb een SACD geript en het gegenereerde DTS bestand geeft aan 4608kbps (DVD) in eigenschappen. Deze wilde ik overzetten naar DSD (maar dat kan blijkbaar niet), met als resultaat een FLAC bestand dat aangeeft 4608kbps.

Dan ga ik dat laden in mijn JR Player en dan geeft deze aan een verloop van ongeveer 2650 tot 3200 kbps. Kan iemand mij vertellen wat dit betekent?Is dit verlies van kwaliteit? Kan iemand mij dat uitleggen?


Bij voorbaat dank!
Foppie
 
Ik ben niet thuis in SACD, wel in audio in het algemeen. Als ik het goed begrijp, is dat DTS bestand geen kopie van de SACD, maar van de DTS HD track die ook op de SACD staat. Die is nog steeds van zeer hoge kwaliteit, maar het is niet de SACD informatie die van het DSD formaat is.
De ISO die je kunt maken met de Playstation-methode kun je afspelen met de Foobar player icm met een plugin > https://sourceforge.net/projects/sacddecoder/
FLAC is een (welliswaar lossless) gecomprimeerd bestand. Daarmee is het dus kleiner dan het origineel, maar zonder hoorbaar verschil.
Ik ben benieuwd.. laat iemand anders blinde tests voorbereiden, en vergelijk de verschillende varianten onder gelijkwaardige omstandigheden.. Hoor jij verschil?

http://www.computeraudiophile.com/f...tween-computers-and-electronic-devices-22124/
https://newtoolbox.files.wordpress.com/2014/03/sacd-ripper-primer-v4-0.pdf
 
Laatst bewerkt:
Dag Vandahl en alle anderen

Dank voor je reactie. Maar het maakt mij niet zoveel duidelijker; Waarom is er zo'n teruggang in kbps en is dat kwaliteitsverlies? En als ik het goed begrijp is DSD rippen nog steeds niet echt (100%DSD) niet mogelijk?

Foppie
 
Nogmaals, ik weet bijna niks van SACD. Maar ik was vanmiddag wat aan het lezen, en zag toen een paar keer langskomen op forums voor Audiofielen dat een DTS bestand geen SACD kopie kan zijn.
Dat lijkt me inderdaad waar, want DTS is gebaseerd op data-reductie en een 1:1 rip juist niet. Het is dan ook in lijn met je lage getallen. Ik heb hier 24bit - 44.1 Khz .wav bestanden (dus zonder datareduktie) die 2116 Kbit zijn. Flacs zijn meestal zo'n 60 % de afmetingen van een .wav
Heb je de instructies helemaal goed gevolgd? Je zei eerder dat je een computerleek bent, en wat ik er van zie, is een SACD rippen (en het flashen van een Playstation) niet heel makkelijk, en ik ben geen computerleek..

Nog over je verloop: Bij data-reductie (zoals het maken van een mp3 of een flac) kun je vaak kiezen tussen CBR en VBR - Constante en Variabele Bit rate. Dat jouw datarate varieert wil zeggen dat er VBR is toegepast. Dat zegt overigens niks over de hoorbare kwaliteit. Waarom die 4608 kbit in Jriver 3200 wordt weet ik niet. Was de SACD misschien surround, en heb je nu nog maar 2 kanalen over?

Dat ComputerAudiophile forum is toch wel de plek met de meeste kennis. Ik zie dat je ook bepaalde SACD spelers kunt kopen, en met software gebaseerd op de originele Playstation manier een rip kunt maken: http://www.computeraudiophile.com/f...po-or-pioneer-yes-its-true-29251/index47.html
 
Dag Vandahl

Dank voor je support. Ja, ik ben er al uit. Die 4608 is het maximaal haalbare aantal bits. Ik heb inderdaad zo'n gemodificeerde PS3 op de kop kunnen tikken, na een jaaarenlange zoektocht overigens. Verder heb ik begrepen dat een DSF bestand het DSD bestand + de metadata is, dus toch 100% DSD zonder kwaliteitsverlies.
 
En uw DAC kan met DSD overweg?
Of wordt er door de software weer netjes PCM van gemaakt? :)
 
Dag Bikerbill

Ja die is DSD compatible (een geupdate FiiO X5)
 
Ah, de tweede generatie FiiO X5 heeft inderdaad native DSD. :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan