Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 36

Onderwerp: Data vanuit blad1 spreiden over de diverse tabbladen

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Data vanuit blad1 spreiden over de diverse tabbladen

    Beste Forum-Gebruikers,

    Ik krijg het maar niet voor elkaar.. Zie voorbeeld..

    Ik wil ervoor zorgen dat de omzet regels (blad omzet) automatisch worden gekopieerd naar de behorende tabbladen. In werkelijkheid zijn er honderden regels. De waarde waar ik op wil selecteren is Kolom C (blad omzet).

    Dank alvast!

    Gr,
    Ben
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door Benbij : 30 maart 2017 om 18:37

  2. #2

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Bij elke wijziging in blad "Omzet", wordt alle data gespreid over de tabbladen.
    Zie maar of het iets is.
    Afhankelijk van de kracht van je PC, kan het bij zeer veel regels even duren voor alles gekopieërd is
    Attached Files Attached Files
    Laatst aangepast door wieter : 19 december 2016 om 14:32

  4. #4
    @Maomanna: Dank!

    @Wieter: Bedankt, dit is exact wat ik zoek, ik heb nu echter nog een tabblad toegevoegd want in werkelijkheid zijn er meerdere tabbladen. Waar pas ik dit in de macro aan?

    Gr,
    BenOmzet test (1).xlsbOmzet test (1).xlsb

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Maak gebruik van het geavanceerde filter.

    Code:
    Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If Sh.Name <> "Omzet" Then
      Application.ScreenUpdating = False
      Cells.ClearContents
      Range("V1") = "Uitgever"
      Range("V2") = Sh.Name
      Sheets("Omzet").Cells(1).CurrentRegion.AdvancedFilter xlFilterCopy, Range("V1:V2"), Range("A1")
      Range("V1:V2").ClearContents
    End If
    End Sub
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Op 2 plaatsen:
    1.
    Code:
    For sh = 2 To 5
    Hier zet je het aantal tabbladen naar waar moet gekopieerd worden.
    2.
    Code:
    If cl.Value = WorksheetFunction.Choose(sh, "", 150, 151, 168, 170) Then
    Hier zet je de namen van de tabbladen naar waar moet gekopieerd worden.
    Let op! Als de tabbladnamen, getallen zijn: niet tussen aanhalingstekens ("170" = fout, 170 = juist)
    Als de tabbladnamen tekst zijn: wel tussen aanhalingstekens ("Blad1" = juist, Blad1 = fout)

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Posting van VenA, zo simpel kan het zijn als een professional het aanpakt.

  8. #8

    Thumbs up

    VenA & wieter, beide dank voor het meedenken en de hulp.

    @VenA: Ziet er bijna perfect uit, alleen wanneer ik een nieuwe kolom wil gebruiken dan overschrijft je macro de kolom..

    @wieter: Heel mooi, alleen wanneer ik een nieuwe tabblad tussen de "151" en "168" zet, dan gaat de verdeling ineens mis..


    Willen jullie mij nog even verder helpen?

  9. #9
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Welke kolom? In het voorbeeldbestand staat nergens een extra kolom.

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Code:
    If cl.Value = WorksheetFunction.Choose(sh, "", 150, 151, 168, 170) Then
    De volgorde van de tabbladen in deze coderegel, moet hetzelfde zijn als de volgorde van de tabbladen in het werkboek
    ps. Ga verder met het bestand van VenA, is veel praktischer
    Laatst aangepast door wieter : 20 december 2016 om 12:46

  11. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Kijk hoe je het bestand van VenA, eventueel kan aanpassen.
    Attached Files Attached Files

  12. #12
    @VenA: Als ik in de toekomst een extra kolom wil gebruiken dan overschrijft je selectie dat. Is het mogelijk dat die dat niet doet en alleen de regels t/m gebruikt? Is het ook mogelijk dat wanneer ik een nieuwe tabblad gebruik dat je macro niet gelijk de headers kopieert?

    @wieter: zal ik doen, bedankt voor je hulp!

  13. #13
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Geen idee wat je met de extra kolom bedoelt.

    Code:
    Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If InStr("150151168170", Sh.Name) > 0 Then
      Application.ScreenUpdating = False
      Cells.ClearContents
      Range("XFD1") = "Uitgever"
      Range("XFD2") = Sh.Name
      Sheets("Omzet").Cells(1).CurrentRegion.AdvancedFilter xlFilterCopy, Range("XFD1:XFD2"), Range("A1")
      Range("XFD1:XFD2").ClearContents
    End If
    End Sub

  14. #14
    hoi VenA,

    Zie bijgaand bestand. Ik heb nieuwe tabbladen gemaakt, namelijk test1, test2, en test3. Hier wordt automatisch de header van tabblad omzet gekopieerd. Kan dat anders?

    Bij de tabbladen 150, 151, 168, 170 wil ik eventueel de kolommen S t/m Z vrij kunnen gebruiken. Zodra ik hier een waarde invul dan verdwijnt dat nadat de filter zich ververst.

    Gr,
    Ben

    Omzet test.xlsb

  15. #15
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    je hebt de code uit #13 niet in het bestand staan.

    Probeer het zo maar eens.
    Code:
    Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If InStr("150151168170", Sh.Name) > 0 Then
      Application.ScreenUpdating = False
      Columns("A:R").ClearContents
      Range("XFD1") = "Uitgever"
      Range("XFD2") = Sh.Name
      Sheets("Omzet").Cells(1).CurrentRegion.AdvancedFilter xlFilterCopy, Range("XFD1:XFD2"), Range("A1")
      Range("XFD1:XFD2").ClearContents
    End If
    End Sub

  16. #16
    @VenA, super mooi thanks!, ik heb nu nog 1 ding. Ik heb nu een nieuwe waarde uitgever "165" en een nieuw tabblad aangemaakt. Is er een manier dat zodra er een nieuwe "uitgever" komt dat deze dan in de betreffende tabblad wordt weergeven?

    Dank!


    Omzet test 3.xlsb

  17. #17
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Bekijk dit stukje eens en pas het aan naar behoefte.
    Code:
    If InStr("150151168170", Sh.Name) > 0 Then

  18. #18
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Bekijk dit stukje eens en pas het aan naar behoefte.
    Code:
    If InStr("150151168170", Sh.Name) > 0 Then
    Hoi allemaal,

    Ik zou hier graag een knop van willen maken.. is dit mogelijk?

  19. #19
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Even googlen op 'commandbutton excel'
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  20. #20
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Even googlen op 'commandbutton excel'

    Hoi VenA,

    Dank voor je reactie. Ik kom er echter niet uit hoe ik jouw code in een knop zet. Door jouw code te gebruiken worden de velden telkens ververst zodra ik op het tabblad kom, dmv een knop wil ik ervoor zorgen dat dit alleen gebeurd wanneer ik op de knop druk. Wat doe ik verkeerd?

    Code:
    Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If InStr("150151168170", Sh.Name) > 0 Then
      Application.ScreenUpdating = False
      Columns("A:R").ClearContents
      Range("XFD1") = "Uitgever"
      Range("XFD2") = Sh.Name
      Sheets("Omzet").Cells(1).CurrentRegion.AdvancedFilter xlFilterCopy, Range("XFD1:XFD2"), Range("A1")
      Range("XFD1:XFD2").ClearContents
    End If
    End Sub

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen