Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: Button/link maken die Macro uitvoert

  1. #1
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Vraag is opgelost

    Button/link maken die Macro uitvoert

    Ik heb een macro gemaakt om nieuwe regels in te voegen in een sheet. Deze heb ik de toetsencombinatie 'CTRL + Shift+T' gegeven.
    Is het ook mogelijk om een Button of Hyperlink toe te voegen die het ingeven van 'CTRL+Shift+T' overneemt?
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Je kunt een knop maken op je werkblad die de macro uitvoert; je hoeft de knop uiteraard niet de sneltoets te laten typen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Hallo Octafish, bedankt voor je reactie. Hoe maak ik een knop die de macro uitvoert?
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  4. #4
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Ik heb even gegoogled en dit geonden:

    https://support.office.com/nl-nl/art...6-4db6aef7b3bb

    Ik ga het uitproberen! Thanks!
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  5. #5
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Nou, dit werkt dus niet, want ik vind nergens de optie 'macro toewijzen aan knop'
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Klik in de Ontwikkelaars tab op Ontwerpmodus zodat deze is ingeschakeld. Klik nu met rechts op die knop. Dan zie je de keuze "Macro toewijzen..."
    Als je dat hebt gedaan kan je Ontwerpmodus weer uitschakelen.
    "Hardware: The parts of a computer system that can be kicked. "
    Op rechtstreekse vragen via email reageer ik niet. Daar is het forum voor.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2009
    Locatie
    Hasselt Vlaanderen
    Jose, ik zou het zonder knop of toetsencombinatie doen.
    Rechtsklikken in een cel is een regel verwijderen.
    Dubbelklikken in een cel is een regel bijmaken.
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Hoi, ik weet wel hoe het moet, maar mijn klanten niet. En als het die dan wel lukt om regels toe te voegen, dan vinden ze het moeilijk om de eigenschappen te kopieeren. Daarom wil ik een button gebruiken die nieuwe regels invoegt. Ik heb daar nu een macro voor aangemaakt die dat uitvoert dmv een toetsencombinatie. Maar ik wil daar graag een button voor maken waar mn klant op kan drukken.
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  9. #9
    Hallo,

    Kijk eens of dit https://templatebuilding.com/index.p...rticle?id=9239 verder kan helpen?

    Mvg
    Peter

  10. #10
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Deze uitleg werkt bij totaal niet. Ik werk met Excel 2016? Misschien ligt het daar aan? In ieder geval kan ik die optie om 'formulieren' aan te maken nergens vinden.... Maar wel bedankt voor je hulp, Peter!
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  11. #11
    @I_eye

    In je andere draad is je het gebruik van een intelligente tabel aangeraden en getoond.
    Die maakt VBA-complicaties overbodig.
    Beschouw met die suggestie in de andere draad de vraag in deze draad als opgelost.
    VBA voor smarties

    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.
    overmorgen

  12. #12
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Deze uitleg werkt bij totaal niet. Ik werk met Excel 2016? Misschien ligt het daar aan? In ieder geval kan ik die optie om 'formulieren' aan te maken nergens vinden.... Maar wel bedankt voor je hulp, Peter!
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  13. #13
    Member EyeCount4U's avatar
    Geregistreerd
    7 januari 2017
    Locatie
    Sprang-Capelle
    Afstand tot server
    ±104 km
    Het is me gelukt, maar met de helpfunctie in Excel 2016!
    Het is gewoon 'Ontwikkelaars'-> 'Invoegen' en vervolgens kies je een 'knop' uit de besturingselementen. Dan selecteer je de macro! En That's it!!

    Thanks, dankzij jullie is het me toch gelukt!! Ik heb de afgelopen dagen al zoveel door jullie geleerd!!
    Met vriendelijke groet,

    Jose Kramer-Janssen

  14. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen