Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: Via formule of vba?

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    Via formule of vba?

    Vanuit blad trvr zouden de gegevens naar de desbetreffende bladen moeten verplaatst worden.
    Heb het geprobeerd met vert.zoeken maar dit lukt blijkbaar niet.
    Iemand een idee voor deze leek.

    trvrvrij - kopie.xlsx

  2. #2
    Bij het selecteren van tabblad automatisch update, nu alleen voor tabblad "ABC 1"
    Attached Files Attached Files
    mvg Jean-Paul

  3. #3
    Een draaitabel is ook uitermate geschikt om dit te verkrijgen.
    Je hebt dan maar 1 tabblad nodig ipv 15.
    Attached Files Attached Files
    Willem

    25 % van de oplossing is het juist formuleren van de vraag.
    25 % van de oplossing is het juist lezen van de vraag.
    25 % van de oplossing is het xls voorbeeldje bij de vraag.
    25 % van de oplossing is het antwoord op de vraag.

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Hoewel ik het met popipipo eens ben kan het ook met een wat eenvoudigere code dan in #2

    Je moet er wel voor zorgen dat de namen van de tabjes gelijk zijn aan de namen van de ploegen.

    Code:
    Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    If Sh.Name <> "trvr" Then
      With Sheets("trvr")
        .[XFC2] = Sh.Name
        .Cells(1).CurrentRegion.AdvancedFilter xlFilterCopy, .Range("XFC1:XFC2"), Sh.Cells(1)
      End With
      Sh.Columns.AutoFit
    End If
    End Sub
    Attached Files Attached Files
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    Heren,bedankt voor de snelle reactie en oplossingen maar loop nu tegen het volgende aan.
    Nl. Als er in blad trvr nog word aangevuld word dat niet meer in het blad draaitabel waargenomen.
    Heeft dit iets te maken met het bereik ?

  6. #6
    O ja ook niet bij de andere oplossingen.

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    In jouw voorbeeldbestand waarin de rijen aaneengesloten zijn kan je daar met de code in #4 geen problemen mee hebben. Een draaitabel moet je verversen en kan je beter op een tabel 'loslaten' (zonder het bereik bekeken te hebben)
    Laatst aangepast door VenA : 21 maart 2017 om 08:58
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  8. #8
    Hé VenA,
    Blijkbaar gaat er toch iets fout,als ik opsla op mijn pc en ik vul aan word niet alles opgenomen in het desbetreffende blad.(enkel de datum maar)

    Bijlage 295455

  9. #9
    Mega Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    Drieband,

    kun je de bijlage nog eens plaatsen m.b.v. het paperclipje?
    Haije
    ___________________________________________________

  10. #10

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Bekijk bv hier http://www.gratiscursus.be/Excel_Tip...l_Tip_027.html hoe het geavanceerde filter werkt.
    Attached Files Attached Files
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  12. #12
    Mega Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 maart 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    Drieband,

    in de bijlage is het bestand van popipipo zodanig aangepast dat de draaitabel zichzelf automatisch ververst als het tabblad geselecteerd wordt.
    Daarnaast een slicer toegevoegd om eenvoudig(er) een ploeg te selecteren
    Attached Files Attached Files
    Haije
    ___________________________________________________

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren
Aanbiedingen